BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Certificar AENOR

Dues biblioteques de la Universitat de València han obtingut el certificat AENOR d’Accessibilitat Universal d’acord amb la norma UNE 170001-2:2007.​

Biblioteca d’Educació "María Moliner" del campus de Tarongers el 8 de juny de 2012

Biblioteca d’Humanitats “Joan Reglà del campus de Blasco Ibáñez el 25 de juliol de 2014

 

Aquesta certificació és una mostra del compromís de la Universitat de València amb la creació d’espais accessibles per a totes les persones, tal com figura en l’estratègia de sostenibilitat institucional i en la Política d'accessibilitat del Servei de Biblioteques i Documentació​​.

Les biblioteques de la UV ofereixen als usuaris amb discapacitat un servei personalitzat per a facilitar-los tant l’accés com l’ús als recursos de què disposen. Per a poder accedir a aquests serveis especials cal acudir a la taula de préstec de qualsevol biblioteca i demanar la ampliació del període de préstec aportant el certificat oficial de discapacitat en grau igual o superior a 33%. A més d’aquests serveis ja previstos, si l’usuari necessita ajuda en l’accés a les instal·lacions (ús de l’ascensor, obertura de portes, accés als fons de la col·lecció, etc.), serà atés pel personal de la biblioteca. 

La cadena d'accessibilitat és el conjunt d'elements que, durant el procés de la interacció de l'usuari amb l'entorn, permeten el desenvolupament de les activitats previstes en ell. Pots conéixer la cadena d'accessibilitat de la Biblioteca d'Humanitats Joan Reglà ací, i la cadena d'accessibilitat de la Biblioteca d'Educació Maria Moliner ací.