UVtransparènciaUniversitat de València Logo del portal

  • Campus de Tarongers de la Universitat de València.

    14/06/23

    La UV, entre les 200 millors universitats del món en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

    THE University Impact Rankings, una classificació internacional que mesura el rendiment de les universitats en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS), situa la Universitat de València (UV) entre les 200 millors del món i entre les huit primeres universitats espanyoles. Com a objectius individuals destacables, la institució acadèmica ocupa la posició mundial 17 en l’Objectiu 4, Educació; o la 21 en l’objectiu 10, reduir la desigualtat entre països i dins d’ells.

    [Llegir més]

  • Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

    24/03/23

    La Universitat de València augmenta el nombre de cites d’articles científics un 10,42% l’últim any

    La Universitat de València (UV) és el tercer centre acadèmic d’ensenyament superior espanyol en nombre de cites d’articles científics, articles altament citats i publicacions entre les més citades, segons la base de dades InCites Essential Science Indicators (ESI). Pel que fa al nombre de cites dels seus articles, la Universitat és la tercera amb major nombre d’Espanya, i ha passat de 703.348 en 2022, a 776.664, un 10,42% més. Per camps de coneixement, les tres àrees en què la institució més destaca són Ciències Agrícoles, Física i Economia i Negocis.

    [Llegir més]

  • Facultat d’Economia de la Universitat de València.

    10/03/23

    El rànquing SCImago confirma que la Universitat de València té els millors estudis d’ADE d’Espanya

    Els estudis d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) de la Universitat de València són els millors d’Espanya, segons SCImago-Institutions Rankings (SIR), una classificació que avalua les 4.533 millors universitats i institucions de recerca científica. En aquest rànquing de Scopus, un dels principals proveïdors de dades bibliomètriques mundial, es mostra, a més, que a Econòmiques i Econometria el centre valencià és el segon millor del país, que la institució en conjunt ha avançat de la posició 4-5 espanyola el 2022 a la 3 el 2023 i que la UV ocupa la posició mundial 135 a l’indicador de Recerca.

    [Llegir més]

  • Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

    01/02/23

    La Universitat augmenta un 20,41% el nombre de cites del seu personal investigador en Google Scholar l’últim any

    La Universitat de València (UV) és el tercer centre d’ensenyament superior espanyol i el primer valencià segons l’última actualització del Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar, una classificació que mesura el nombre de citacions en Google Scholar dels articles científics de 4.361 centres d’ensenyament superior de tot el món i on la institució valenciana ha passat de 1.699.948 cites en 2022, a 2.047.064 en 2023, un 20,41% més.

    [Llegir més]

  • Plaça Charles Darwin de la Universitat de València i edifici de Rectorat.

    24/01/23

    La Universitat, tercera d’Espanya i primera valenciana al rànquing URAP de producció científica

    La Universitat de València (UV) és la tercera institució d’ensenyament superior espanyola, la primera valenciana i millora posicions a escala europea i internacional per segon any consecutiu en l’última actualització del University Ranking by Academic Performance (URAP). Aquesta classificació mesura la qualitat i quantitat de les publicacions científiques de les 3.000 millors universitats del món. Respecte a l’edició anterior (2021-2022), el centre valencià avança del 210é al 206é lloc mundial, mentre que a nivell europeu puja també 4 posicions, fins arribar a la 81.

    [Llegir més]

  • (D’esquerra a dreta). Dalt:  Francisco Barba i Juli G. Pausas. Baix: Gustau Camps-Valls i Andrés Cervantes.

    16/11/22

    Quatre científics de la Universitat de València, en l’elit mundial pel nombre de cites dels seus articles

    Gustau Camps-Valls, Francisco J. Barba, Andrés Cervantes i Juli G. Pausas, investigadors de la Universitat de València (UV), figuren en el Higly Cited Researchers (HCR) d’aquest any, un rànquing amb l’elit científica mundial pel que fa al nombre de citacions dels seus treballs de recerca, segons el proveïdor de dades bibliomètriques Clarivate Analytics.

    [Llegir més]

  • Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

    27/10/22

    La Universitat, en les posicions mundials 15 en Tecnologia dels Aliments i 17 en Ciències Agrícoles, al rànquing Best Global

    La Universitat de València (UV) ha millorat en el rànquing d’investigació Best Global Universities i ja és la quarta institució d’ensenyament superior d’Espanya (cinquena l’any passat) i la 86 a Europa (dos posicions millor que en 2021), a més de mantindre el lloc 212 mundial i primer de la Comunitat Valenciana. Per matèries, en cinc àrees (una més que en 2021), és la primera d’Espanya, i en dos, Ciència i Tecnologia dels Aliments i Ciències Agrícoles, ocupa els llocs mundials 15 i 17, respectivament. La UV és primera del Sistema Públic Valencià en 23 de les 27 matèries classificades, dos més que l’any passat.

    [Llegir més]

  • Facultat d’Economia de la Universitat de València.

    06/09/22

    La Universitat de València, entre les 200 més visibles del món a Internet i la millor d’Espanya en Economia, Negocis i Turisme

    El Webometrics Ranking of World Universities, classificació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) que mesura la presència i la visibilitat de les institucions a la web, ha situat la Universitat de València (UV) com a segona millor d’Espanya. El centre valencià, a més, ocupa la posició 195 mundial, en la línia del resultat obtingut fa unes setmanes al rànquing de Xangai, el més prestigiós en producció científica, i que situava la UV entre les 300 millors del món. En un altre rànquing, el University Ranking byAcademic Performance (URAP), la institució és primera d’Espanya en quatre àrees, tres (Economia, Negocis i Turisme), les principals de la Facultat d’Economia.

    [Llegir més]

  • Campus de Tarongers de la Universitat de València.

    04/07/22

    El nombre d’articles de científiques de la Universitat augmenta un 13,34% en un any, segons el CWTS Leiden Ranking de rendiment investigador

    El CWTS Leiden Ranking mesura l’impacte i la col·laboració científica, la publicació d’accés obert i la diversitat de gènere a partir d’una classificació d’universitats seleccionades pel nombre de publicacions indexades en Web of Science, en un període de quatre anys. Segons l’actualització de juny, a escala espanyola, la Universitat de València (UV) és la quarta millor en el recompte complet i el fraccionat. En indicadors de gènere s’han mesurat 12.856 articles elaborats per dones, un 13,34% més que en 2021.

    [Llegir més]

  • El campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València, on es troben les facultats de Química i de Física.

    20/06/22

    La Universitat de València, primera d’Espanya en Química i segona en Física, segons el rànquing Nature Index

    La Universitat de València (UV) és la primera institució espanyola d’ensenyament superior en Química, i segona en Física, segons la versió per matèries de Nature Index, una base de dades d’informació sobre investigadors i articles de recerca bàsica publicats en un grup de 82 revistes científiques d’alta qualitat en ciències naturals. A més, la institució està en la posició 154 entre les 500 institucions del món classificades, i és la tercera d’Espanya. En el grup de revistes Nature & Science, és cinquena de l’Estat.

    [Llegir més]