UVtransparènciaUniversitat de València Logo del portal

Personal investigador de la Universitat de València.
Personal investigador de la Universitat de València.

El Nature INDEX, una base de dades sobre personal investigador i articles de recerca bàsica publicats en ciències naturals, ha destacat la Universitat de València en la seua edició de 2020, a més, com a tercera d’Espanya i número 70 d’Europa en nombre d’articles publicats. També se situa en similars paràmetres en el recompte fraccionat, que atén el percentatge d’autors de cada institució i el nombre d’institucions afiliades per article. Per matèries, la UV és segona d’Espanya en Física per nombre d’articles i primera en Química al recompte fraccionat.

Les dades de Nature INDEX es recullen d’un grup seleccionat de 82 revistes científiques d’alta qualitat en l’àrea de ciències naturals, que representen menys del 4-5% de les revistes que cobreixen les ciències naturals en la Web of Science (Clarivate Analytics), però prop del 30% del total de cites de les revistes de ciències naturals. La base de dades, elaborada per Nature Research, va ser creada l’any 2013.

Ahir dimarts 12 de maig es van actualitzar les taules anuals de 2020, que inclouen les dades de tot 2019, en una versió institucional, una altra per matèries i una tercera pel que fa al nombre d’articles publicats en el grup de revistes Nature & Science.

En la versió institucional, a la qual pertanyen les dades ja esmentades, destaca com la Universitat de València ha millorat en quasi tots els paràmetres respecte a 2019. Així, en el Recompte Complet (AC), que atén el nombre d’articles, enguany ha escalat a la posició 178, des de la 210 en 2019; a Europa puja al lloc 70 (82 l’any passat) i es manté com a tercera d’Espanya i primera de la Comunitat Valenciana. Pel que fa al Recompte Fraccionat (FC), millora a Espanya i passa de la quarta posició en 2019 a la tercera; de la 85 a la 76 a Europa, i en el món, de la número 269 a la 247.

Pel que fa a la base de dades classificada per matèries (by subject), i atenent al criteri del nombre d’articles (AC), la Universitat de València és segona d’Espanya i primera de la Comunitat Valenciana en Física i Química; i setena d’Espanya en Ciències de la Terra i Medi Ambient. En el Recompte Fraccionat, la UV és primera en Química i tercera en Física. Pel que fa al nombre d’articles publicats en Física són 197, per 79 en Química, 23 en Ciències de la Vida i 10 en Ciències de la Terra i Medi Ambient.

Pel que fa al nombre d’articles publicats en el grup de revistes Nature & Science, tercer paràmetre actualitzat ahir, la UV millora lleugerament respecte a l’any passat a nivell espanyol (posició 6-7) sobre 7 l’any passat; i es manté com a primera valenciana.

A escala espanyola, a la Universitat de València només la superen en Nature INDEX la Universitat Autònoma de Madrid i la Universitat de Barcelona.

 

Pots consultar les tres actualitzacions de Nature INDEX fent clic ací.

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/8kcQdM2