Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

LA IMPOSTORA QUE PORTEM DINS I PERQUÈ ENS INVALIDA EL MANSPLAINING A L'ACADÈMIA PER COMMEMORAR L'11 DE FEBRER

  • 1 de febrer de 2024
Image de la noticia

Amb motiu del Dia Internacional de la Xiqueta i la Dona en la Ciència, conversem, el proper dilluns,12 de febrer a la Biblioteca d'Educació Maria Moliner, sobre la impostora que se'ns activa i de quina manera entra en marxa un mecanisme pervers quan més èxit s'arriba a tindre, més sensació d'impostora. Reflexionem sobre el component de gènere i de quina manera es reflecteix una dinàmica de desigualtat estructural per sexe que ve donada per una mirada masculina i androcèntrica.

L'acte arrancarà amb un cafè de benvinguda a les 11 hores per passar a la conversa a les 11.30h  amb Pascuala Garcia Martínez, catedràtica de la Facultat de Física i Sandra Obiol i Francés, professora titular de la Facultat de Socials. Modera: Remei Castelló Belda, periodista

En el diàleg abordarem alguns elements clau que juguen un paper important com ara l'estil perfeccionista en marcar-nos metes inabarcables que generen sensacions constants de no arribar mai. Però també la "superwoman" i de quina manera tenim dificultats en demanar
ajut i suport o també la necessitat de seguir estudiant més i més perquè mai es té la seguretat de ser prou experta... Ens interessa fugir de la patologització i entendre que no són experiències individuals sinó que la societat patriarcal és a la base d'aquesta dinàmica.

També a la conversa posarem el focus en el denominat "mansplaining" que patim per banda de companys, professors o professionals i que s'explica com la manera condescedent i paternalista mitjançant la qual els homes expliquen a les dones alguna cosa, en moltes ocasions, fins i tot, quan la dona és molt més experta.

Inscripció:

https://encuestas.uv.es/index.php/779638?lang=ca-valencia

 

Llista d'enllaços: