En el Palau de Cerveró, seu de l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero, i el Col·legi Major Rector Peset.

 

L'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt de la Universitat de València i el CSIC), i la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica organitzen la XII Trobada, que tindrà lloc del 15 al 18 de novembre en el Palau de Cerveró (seu de l’IHMC) i el Col·legi Major Rector Peset (UVEG). L'objectiu d'aquesta reunió científica, que se celebra cada dos anys, és donar a conèixer els treballs de recerca i les activitats que duen a terme els seus socis, així com els estudis de tots els historiadors de la ciència, de la tècnica i de la medicina que vulguen participar.

En aquesta XII Trobada d’Història de la Ciència i de la Tècnica col·laboren la productora InfoTV, el Centre de Cultura Contemporània Octubre i el Col·legi Major Rector Peset. La sessió inaugural se celebrarà en el Palau de Cerveró el dijous 15 de novembre a les 11 hores, a la qual assistiran Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la UVEG, José Pío Beltrán, coordinador institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana, així com, Mònica Rius, presidenta de la SCHCT.

Del conjunt de conferències, quatre, les denominades plenàries, seran obertes al públic en general. La primera d'elles tindrà lloc el mateix dijous 15 de novembre, a les 12 hores, després de la sessió inaugural. El seu títol és La canyamel: pervivència de tècniques en el seu aprofitament, i serà impartida per Ana Labarta (UVEG). La segona de les conferències plenàries es desenvoluparà el divendres 16, a les 18:30 hores, baix el títol Place, Space, Nation, Globe: Thinking about the Geographies of Science, del professor Xarres W.J. Withers (School of GeoSciences, University of Edinburgh). El tercer dia, a les 17:30 hores, es llegirà la conferència Natural History and the Vindication of the Rights of Woman, a càrrec de Sharon Ruston (Chair in Nineteenth Century Literature and Culture, University of Salford). I l'última de les quatre conferències que estarà oberta a la participació del públic, se celebrarà el diumenge 18, a les 12:15 hores, baix el títol (De)construcció pública del metge expert a l'Espanya pre-il·lustrada: la polèmica entre Martín, serà impartida per Jesús María Galech Amillano (CEHIC, UAB). A excepció de la primera de les conferències plenàries que se celebrarà en la sala de conferències del Palau de Cerveró, les tres restants es duran a terme en el Col·legi Major Rector Peset.

Entre els objectius de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica destaca l'impuls de les investigacions històriques sobre el passat científic i tecnològic, amb la inclusió de totes les activitats científiques (sense excloure els estudis de la persona i de la societat) de totes les èpoques, de totes les localitzacions i de tots els enfocaments de treball rigorosos, tant des del punt de vista del descobriment i la producció de teories científiques, de pensament científic i d'innovacions tecnològiques com des del punt de vista de la seua aplicació i la seua difusió, incloent l'ensenyament

 

Període de l'esdevenimentDe 15 de novembre de 2012 a 18 de novembre de 2012. Dijous, divendres i dissabte d' 11:00 a 19:00.

 
 
Lloc de realització

Sala de conferències de l'institut (Palau de Cerveró. Plaça Cisneros, 4. València)

 
Organitza

L'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt de la Universitat de València i el CSIC), i la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica.

http://www.ihmc.uv-csic.es/

 

Contacta difusion.ihmc@uv.es

 
Més informació