UVdisabilityUniversitat de ValènciaGeneral Foundation Logo del portal

2022 Premi "Igualtat"

La concessió del Premi Igualtat 2022, en la seua dotzena edició, va resultar de la decisió unànime del jurat, integrat per la sotssecretària general d'Igualtat i Política Social de UTO-UGT de l'ONCE de València, Ana Isabel Morales; la fiscal i escriptora, Susana Gisbert; i Fidel Biendicho, membre de l'Executiva de la Secció Sindical.

Aquest premi, és un guardó que té per objecte reconéixer a persones o organitzacions que destaquen per la seua dedicació i atenció a la cerca i implantació d'accions que afavorisquen la igualtat.

El jurat va destacar de UVdiscapacidad, “la seua lluita incessant per la plena inclusió en l'àmbit estudiantil de qualsevol persona amb discapacitat, abastant totes i cadascuna d'aquestes. El seu interés en la cerca de maneres de normalitzar i donar-li valor a les persones amb discapacitat, així com per oferir una atenció individualitzada i personal i per fomentar l'ajuda entre els mateixos estudiants, havent creat un servei de voluntariat que compensa amb crèdits als seus col·laboradors”

L'acte de lliurament del guardó va ser el dissabte 22 d'octubre de 2022, en les instal·lacions de la Delegació Territorial de l'ONCE de València i la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, va ser l'encarregada de recollir aquest premi i en la seua intervenció, la rectora va afirmar: “Som conscients que la igualtat no es promou amb paraules ni discursos, la igualtat necessita fets, per això, des de fa molts anys fixem el col·lectiu de persones amb discapacitat com un grup fonamental al qual atendre i secundar”. I va afegir: “Continuem treballant per a eliminar les diferències perquè tenim la capacitat de donar exemple per a continuar avançant cap al futur que volem”.

Maria Vicenta Mestre va estar acompanyada per la vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Helena Rausell; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; la directora del servei d'atenció a la discapacitat de la Universitat, Mª Celeste Asensi, i l'equip tècnic d’UVdiscapacidad.

La rectora Maria Vicenta Mestre (al centre), acompanyada per l'equip de la UV i d'UTO-UGT en arreplegar el premi atorgat a UVdiscapacitat.
La rectora Maria Vicenta Mestre (al centre), acompanyada per l'equip de la UV i d'UTO-UGT en arreplegar el premi atorgat a UVdiscapacitat.