University of Valencia logo Logo Web and Marketing Unit Logo del portal

L'edició de taules manuals

L'editor del gestor web de la Universitat de València té entre les seues funcions la generació de taules en el Textos Lliures, Novetats i altres elements, amb tantes files i columnes com es necessiten, i una selecció de formats predeterminats.

 

10 july 2023

Icona de la ferramenta per a crear una taula a l'editor de textos. 

En inserir la taula en el text, l'editor ens demanarà en una finestra emergent denominada 'Propietats de la taula', que determinem el nombre de files i columnes. En aquesta finestra emergent podrem també indicar al camp 'Amplària' que la taula ocupe la totalitat del text assenyalant '100%' o '850', y decidir si la primera fila forma o no un encapçalat de la taula.

A aquesta imatge dos tipus de taula corresponents als models 'sortable6' i 'sortable', respectivament.

 

Aquests estils es poden modificar al llarg del procés d'edició obrint la finestra de 'Propietats de la taula' amb el botó dret. També hem de recórrer al botó dret clicant sobre la taula si volem afegir files dalt o baix, o columnes a la dreta o esquerra, també eliminar files o columnes, així com dividir cel·les o assignar-les un color determinat o una posició concreta del seu contingut: justificat o alineat a dreta o esquerra.

Amb el botó dret clicant sobre la taula podem afegir o eliminar columnes i editar cel·les. 

És a dir, amb les ferramentes de l'editor podem personalitzar la taula. No obstant, hi ha models predeterminats que s'apliquen a la pestanya 'Avançat' de la finestra de 'Propietats de la taula', en concret escrivint al camp 'Classe de la fulla d'estils' les paraules 'sortable', 'sortable2', '...3' i així fins al 'sortable6' (no existeix 'sortable 1'). Cadascun d'aquests estils ens proporcionarà un model de taula diferent. 

Las taules tenen multitud de funcions en els textos, bé per a publicar llistats de personal (no confondre amb les taules automàtiques  de personal), directoris, organigrames, una relació de documents per anys, per autor, etc. També s'hi poden crear vincles exters o interns al text de qualsevol cel·la, així com inserir fotos en una cel·la determinada mitjançant la url de la imatge, tal com faríem en qualsevol text

Tags