Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Inserir imatges en un text lliure

Novetat del Blog

9 de de desembre de 2020

Els textos lliures que donen contingut a les pàgines de les publicacions web de la Universitat de València donen l'opció d'inserir imatges, una utilitat a la qual recorren de forma habitual els editors dels portals web, però que genera bona part de les consultes a la Unitat Web i Màrqueting per problemes a l'hora d'inserir les imatges.

El primer pas és pujar la o les imatges escollides en https://disco.uv.es (en l'espai web del grup en el qual es tinga permís). Cal assegurar-se de que la icona original de la imatge que anem a pujar a l'espai de disc està anomenada sense espais, accents ni caràcters com ara ç, &; @, etc. Una vegada carregada la o les fotos, cal obtenir una URL per a reproduir-la després al text lliure.

Triem l'espai del disc de grup on anem a dipositar la foto, i una vegada carregada, fent clic sobre ella se'ns obri la imatge i ens proporciona la url. Aquesta url és la que anem a fer servir per a il·lustrar el text lliure. Situem el cursor al lloc del text on volem reproduir la imatge, i a la barra d'eines del camp de contingut del text lliure trobem la icona que mostra la fotografia adjunta, des d'on s'obri la caixa on editar la imatge.

A eixe camp, després de volcar la url corresponent podem editar la grandària amb la qual es reproduirà la imatge, i la seua posició a la pàgina (centrada o als laterals). Hem de procurar que la grandària de la imatge s'adapte al text en el qual està incrustada, com també hem de tenir en compte que la imatge original que pugem a l'espai de disc no tinga unes dimensiones desproporcionades. És aconsellable una grandària al voltant de 100 KB i unes dimensions que no superen els 500 pixels en vertical ni en horitzontal. 

Aquesta mateixa operació serveix per a inserir més d'una imatge a les novetats. L'element novetat porta la imatge de portada, que de forma necessària ha de tenir unes proporcions de 850x596 pixles. Per a il·lustrar la novetat amb una segona fotografia hem de seguir els passos descrits per a les imatges del text lliure. Cal tenir en compte de que en les novetats, en el cas de fer servir una segona imatge, la de portada ens dóna l'ópció de reproduir-la o no a l'interior.

Etiquetes