University of Valencia logo Logo Web and Marketing Unit Logo del portal

Les referències internes en l'editor de textos

Les referències internes són útils en el cas de textos extensos i amb múltiples apartats. Són fàcils de crear amb l'editor del gestor web de la Universitat de València i permeten localitzar un apartat concret sense necessitat de recórrer tot el contingut. 

30 january 2023

Les referències es poden fer servir tant en Textos Lliures com en Novetats i altres publicacions permeses pel gestor web de la UV, són senzilles de crear i resulten útils per localitzar i donar visibilitat a parts concretes d'un text

El primer que hem de fer és seleccionar amb el cursor la paraula, la frase o el paràgraf que volem que siga la destinació de la referència que anem a crear. Una vegada feta la selecció clicarem la icona de crear referència (una bandera ubicada a la part dreta de la barra de ferramentes de l'editor, com es pot observar a la imatge), i ens demanarà posar nom a la referència (per exemple, 'Referència 1'). Una vegada creada la referència, des de qualsevol altra part del text podrem dirigir a eixa referència  seleccionant la parala o frese d'origen, fent clic sobre la icona de crear vincle, i en el tipus de vincle assenyalarem 'Referència'. En eixe moment ens mostrarà la referència que hem creat amb anterioritat, i que hem anomenat 'Referència 1'.  Si hem creat més d'una referència, se'ns mostraran totes per a triar. 

En clicar acceptar, amb aquest pas haurem creat un vincle al text que ens dirigirà a altra part del mateix text. 

No hem de confondre les referències amb els vincles externs, que es creen amb la icona de crear vincle, i assenyalant que el tipus de vincle és una url. 

Tags