Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Les referències internes en l'editor de textos

Les referències internes són útils en el cas de textos extensos i amb múltiples apartats. Són fàcils de crear amb l'editor del gestor web de la Universitat de València i permeten localitzar un apartat concret sense necessitat de recórrer tot el contingut. 

30 de de gener de 2023

Les referències es poden fer servir tant en Textos Lliures com en Novetats i altres publicacions permeses pel gestor web de la UV, són senzilles de crear i resulten útils per localitzar i donar visibilitat a parts concretes d'un text

El primer que hem de fer és seleccionar amb el cursor la paraula, la frase o el paràgraf que volem que siga la destinació de la referència que anem a crear. Una vegada feta la selecció clicarem la icona de crear referència (una bandera ubicada a la part dreta de la barra de ferramentes de l'editor, com es pot observar a la imatge), i ens demanarà posar nom a la referència (per exemple, 'Referència 1'). Una vegada creada la referència, des de qualsevol altra part del text podrem dirigir a eixa referència  seleccionant la parala o frese d'origen, fent clic sobre la icona de crear vincle, i en el tipus de vincle assenyalarem 'Referència'. En eixe moment ens mostrarà la referència que hem creat amb anterioritat, i que hem anomenat 'Referència 1'.  Si hem creat més d'una referència, se'ns mostraran totes per a triar. 

En clicar acceptar, amb aquest pas haurem creat un vincle al text que ens dirigirà a altra part del mateix text. 

No hem de confondre les referències amb els vincles externs, que es creen amb la icona de crear vincle, i assenyalant que el tipus de vincle és una url. 

Etiquetes