• Consulta l'oferta de graus


El programa Erasmus és un programa de la Unión Europea per realitzar estudis en una altra universitat de la Unió Europea o dels països de l’espai europeu d’educació superior.

Condicions per a la mobilitat

  • Ser ciutadà d’un estat membre de la Unió Europea o estar en possessió d’un permís de residència vàlid per residir a Espanya durant el període de realització de la mobilitat.
  • Estar matriculat en estudis oficials de la Universitat de València, tant en el moment de realitzar la sol·licitud, com durant el període d’estada.
  • Tenir aprovats, en acabar el curs 2009/2010, 30 crèdits en el cas de les diplomatures i enginyeries tècniques, 42 en el cas dels graus, o bé 60 crèdits en el cas de les llicenciatures i enginyeries.
  • Que hi haja un conveni bilateral Erasmus en la titulació.
  • No haver estat beneficiari en cursos anteriors d’una beca Erasmus Estudis, encara que siga per a uns altres estudis o en una altra universitat.
  • No ser beneficiari en el curs 2011-2012 de qualsevol altre programa de mobilitat (SICUE, Erasmus o programes internacionals), excepte el programa Erasmus Pràctiques.
  • A més dels requisits generals, les persones sol·licitants han de complir els requisits específics per a cada plaça, tant en el moment de realitzar la sol·licitud, com durant el curs 2011/2012, d’acord amb les condicions de les destinacions.

Condicions econòmiques

Per al curs 2011/2012, les ajudes econòmiques estan determinades en els pressupostos de les distintes institucions.

Les distintes ajudes són compatibles i, per tant, es poden rebre simultàniament. Com a orientació general, les ajudes econòmiques del curs acadèmic 2009/2010 van ser les següents:
 

  1. Fons de la Unió Europea: 135 euros / mes.
  2. Fons del Ministeri d’Educació:
    1. 193 euros / mes (amb un màxim de 8 mensualitats), per a tots els estudiants Erasmus.
    2. 420 euros / mes (amb un màxim de 8 mensualitats), només per als estudiants Erasmus que havien estat beneficiaris de la beca del Ministeri d’Educació el curs 2008/2009.
  3. Fons propis de la Universitat: 50 euros / mes.
  4. Ajudes complementàries de la Generalitat: entre 60 i 90 euros / mes, depenent del país de destinació (s’adjudiquen segons l’expedient acadèmic, i un 20% dels estudiants Erasmus de la Universitat van rebre aquest ajut).
  5. Xec UNIVEX de l’Ajuntament de València: 100 euros / mes. S’adjudiquen segons l’expedient acadèmic (només per a estudiants empadronats a València).
  6. Beca Bancaja: import global de 400, 600 o 1.000 euros (depenent de la durada de l’estada). S’adjudiquen segons criteris acadèmics per àrees d’ensenyament.


Nota: El pagament de la beca no es fa mensualment. L’estudiant rep el primer pagament com un percentatge de les esmentades quantitats després d’incorporar-se a la universitat de destinació i la resta quan acaba l’estada, una vegada presenta la documentació final.

Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds s’ha de presentar del 9 de novembre de 2010 al 4 de desembre de 2010.

Les sol·licituds s’han de presentar per Internet des del Portal de l’alumne.

Requisit lingüístic

Test orientatiu per als sol·licitants de la beca Erasmus inscrits en la prova de nivell del 18 de desembre
Test d’alemany  |Test d’anglès  |Test de francès |Test d’italià

Possibles destinacions i durada de l’estada

Els estudiants poden sol·licitar l’estada en una universitat que tinga places d’intercanvi. La durada de l’estada depèn del nombre de mesos de la plaça d’intercanvi: un quadrimestre o un curs complet.

Documents:

  1. Instruccions
  2. Imprès d’acceptació de les condicions
  3. Certificat d’incorporació
  4. Certificat d’estada
  5. Sol·licitud de prolongació de l’estada (només s’accepten les sol·licituds de prolongació que s’hagen rebut abans del 31 de desembre)
  6. Manual de l’aplicació informàtica per realitzar el contracte d’estudis
  7. Imprès de renúncia
  8. Annex V.1.a: Contracte de subvenció de mobilitat d’estudiants
  9. Informe final de l’estudiant
  10. Declaració jurada de no haver estat prèviament beneficiari de la beca Erasmus (Estudis) i de no estar incurs en cap de les causes de prohibició de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.