És un programa propi de la Universitat de València per a la realització de part dels estudis de primer i segon cicle o de grau a universitats americanes, asiàtiques, d’Austràlia i de Rússia. Els estudiants poden optar a ajuts i beques en unes 50 universitats.
Aquestes beques no estan destinades a la realització de pràctiques, estiguen o no integrades en els plans d’estudis.

A causa de les característiques especials d’alguns estudis als Estats Units, els estudiants de les titulacions de Medicina, Economia i Dret es poden trobar amb problemes per ser acceptats per les universitats de destinació.

Per poder sol·licitar els programes d’Intercanvi Internacional és un requisit tenir superats 42 crèdits, comptabilitzats fins al final del curs 2009/2010. A més, l’estudiant ha de complir els requisits següents:
 

  • Estar matriculat en estudis oficials de la Universitat de València, tant en el moment de realitzar la sol·licitud, com durant el període d’estada.
  • No haver estat beneficiari anteriorment d’un Programa d’Intercanvi Internacional de la Universitat de València, encara que siga per mitjà d’una altra titulació.
  • No ser beneficiari en el curs 2011-2012 de qualsevol altre programa de mobilitat (SICUE, Erasmus o programes internacionals).
  1. Guia amb informació sobre els programes d’intercanvi

Condicions econòmiques

L’estudiant és exempt del pagament de taxes acadèmiques a la universitat de destinació i pot rebre fons procedents de distintes institucions i entitats. Com a orientació general, en el curs 2010/2011 les ajudes han estat les següents:
 

  1. La Universitat de València ha concedit una ajuda econòmica entre 300 i 400 euros / mes, depenent de la situació geogràfica de la universitat de destinació: Àsia, Austràlia, Estats Units, Canadà i Amèrica Llatina.
  2. Beca Bancaja Internacional: segons el país i la durada, es podia arribar fins a una quantia global de 4.000 euros, amb un mínim de 1.000 euros.
  3. Xec UNIVEX de l’Ajuntament de València: 100 euros / mes.
  4. Beca CRUE-Santander de mobilitat iberoamericana: import global de 3.000 euros, per a estudiants que tenien com a destinació universitats iberoamericanes que formen part de la Xarxa Universia (és incompatible amb la Beca Bancaja Internacional).


Nota: El pagament de la beca no es fa mensualment. L’estudiant rep el primer pagament com un percentatge de les esmentades quantitats, la que li corresponga, després d’incorporar-se a la universitat de destinació i la resta quan acaba l’estada, una vegada presenta la documentació final.

Termini per a la presentació de sol·licituds

Les sol·licituds s’han de presentar del 9 de novembre de 2010 al 4 de desembre de 2010.

Les sol·licituds s’han de presentar per Internet des del Portal de l’alumne

Requisit lingüístic

Les universitats dels Estats Units, Canadà (anglòfon), Austràlia, Japó i la Xina demanen una puntuació mínima de 550 en l’examen del TOEFL. Aquesta puntuació pot variar depenent de la manera com es realitza el TOEFL:

  • TOEFL PBT (Paper Based Test): 550
  • TOEFL CBT (Computer Based Test): 213
  • TOEFL IBT (Internet Based Test): 80


Es pot obtenir més informació sobre el TOEFL, els diferents centres on es pot fer l’examen i les dates de la convocatòria al web http://www.toefl.org (se’n poden veure les dates de les pròximes convocatòries organitzades a Espanya).

El requisit lingüístic s’ha d’acreditar abans no acabe el termini de presentació de les sol·licituds (4 de desembre), però com que els resultats del TOEFL tarden tres setmanes aproximadament, s’admet com a prova acreditativa el justificant d’inscripció en el TOEFL que mostre que l’estudiant farà l’examen abans del 4 de desembre, amb la condició que la puntuació obtinguda no siga inferior a la que estableixen els requisits.

En el cas de les universitats xineses i japoneses, a més del TOEFL 550, s’exigeix haver cursat un semestre de xinès o de japonès respectivament (els cursos de l’Institut Confuci de la Universitat de València serveixen per acreditar aquest punt).

En el cas de les universitats de l’Amèrica Llatina, no hi ha cap requisit lingüístic, però algunes universitats brasileres sí que exigeixen coneixements previs de portuguès. La selecció per part de la Universitat de València està condicionada a l’acceptació per part de la universitat de destinació.

En el cas de la Universitat de Montréal (Canadà), s’exigeix acreditar un nivell B2 de francès, mitjançant el Diplôme d'Etudes en Langue Française DELF B2, el Diplôme de Langue Française (DL) o superior.

Criteri de selecció

La selecció es fa tenint en compte el requisit lingüístic de la universitat de destinació, la nota mitjana de l’estudiant i la nota mitjana de la titulació de l’estudiant, a més del percentatge d’exàmens superats per convocatòria (inclosos els NO PRESENTAT/ADA).

Les places poden quedar desertes si cap dels sol·licitants d’una determinada titulació no és considerat candidat adequat.

Possibles destinacions

Documents

  1. Instruccions
  2. Imprès d’acceptació de les condicions
  3. Imprès de sol·licitud d’obertura de fitxa de tercers
  4. Certificat d’incorporació
  5. Certificat d’estada
  6. Manual de l’aplicació informàtica per fer el contracte d’estudis
  7. Declaració jurada de no estar incurs en cap de les causes de prohibició de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions
  8. Imprès de renúncia
  9. Informe final de l’estudiant