Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

.
.
.
.
.
.

Jornada de Polítiques d'Igualtat de Gènere en la Investigació

  • 14 de setembre de 2016
Image de la noticia

L'ERA-Net GENDERNET (2013-2016) "Promovent la igualtat de gènere en les institucions de recerca i en els continguts de la recerca", finançada pel 7º Programa Marc de la UE, ha reunit en els 3 últims anys a 23 entitats de 12 països (13 entitats sòcies i 10 observadores, incloent ministeris, agències nacionals de recerca i altres agents promotors de recerca) en una experiència pilot a nivell transnacional sobre polítiques de recerca.

La Secretaria d'Estat d'I+ D+i (SEIDI) ve participant en aquesta ERA-NET a través de la seua Unitat de Dones i Ciència (UMyC) co-liderant el paquet de treball sobre IAGI. GENDER-NET acaba de presentar a París els seus principals resultats i recomanacions per a la promoció de la igualtat de gènere a través del canvi estructural en les institucions de recerca (incloses les universitats) i per a la Integració de l'Anàlisi de Gènere en la Recerca (IAGI). GENDER-NET celebra la seua última reunió a València aprofitant l'ocasió per a poder difondre les seues recomanacions i resultats a les persones i organitzacions interessades en el nostre entorn. Cal destacar que les recents Conclusions del Consell de la Unió Europea sobre la promoció de la igualtat de gènere en l'Espai Europeu de Recerca (adoptades l'1/12/2015) conviden als Estats membres en col·laboració amb la Comissió Europea a tenir en compte els resultats de GENDER-NET per a la igualtat de gènere en Ia Recerca i la Innovació. El Full de ruta estatal panyola per al desenvolupament de l'Espai Europeu de Recerca 2016-2020 ja incorpora recomanacions de GENDER-NET.
És per açò que la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València i GENDER-NET (a través de la UMyC) organitzen un Intercanvi d'Experiències el pròxim 3 d'octubre. 

Llista d'enllaços: