Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • violencia masclista

Què pot oferir la Unitat d’Igualtat a una víctima de Violència Masclista?

Des de la Unitat d’Igualtat intentem que les dones víctimes de violència masclista que pertanyen a la comunitat universitària troben ací un espai acollidor, amb personal que pot oferir-les tota la ajuda que necessiten per a continuar el seu treball o els seus estudis en les millors condicions possibles. Les actuacions són molt diverses en funció de les necessitats de la persona i sempre consensuades amb la víctima:

  • Informar sobre l’exempció de matrícula per a víctimes de violència de gènere
  • Gestions acadèmiques: canvis de grup, ajuda amb les gestions de matrícula, gestionar trasllat d'expedients o mobilitat geogràfica, etc.
  • Activació del protocol de protecció de dades personals amb els serveis informàtics i serveis de recursos humans per tal de protegir a la persona perquè no siga localitzable.
  • Actuar com a mediadores amb els centres o facultats de la universitat velant perquè puga sentir-se el més còmoda possible.
  • Col·laboració amb els recursos externs especialitzats en violència de gènere de l’Ajuntament (Espai Dones i Igualtat) o de la Generalitat (Oficina d’atenció a víctimes i Centre Dones 24 hores).

1. Per als casos d’assetjament de persones que pertanyen a la comunitat universitària: El Protocol d’actuació davant l’assetjament sexual, per raó de sexe i sexista

La Unitat d’Igualtat és l’encarregada d’iniciar les actuacions previstes en El protocol d’actuació enfront de l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe quan es presenta una denúncia en l’àmbit de la Universitat de València. Aquest protocol es va aprovar en Consell de Govern de 28 de febrer de 2012 i està pendent d’aprovació un nou protocol que respon a les noves necessitats de la comunitat universitària, que inclou com a principal novetat una via informal de resolució de conflictes molt ràpida i senzilla.

2. Per a les víctimes de violència de gènere (tant si el maltractador pertany o no a la comunitat universitària)

a) Coordinació amb el servei de seguretat

En els casos de víctimes amb ordres de protecció o que se senten en perill, procedim a demanar l’activació del protocol de seguretat i autoprotecció per part del servei de seguretat de la Universitat de València.

b) Accions de suport a víctimes a nivell formatiu-terapèutic

Des de la Unitat d’Igualtat oferim a les dones la participació en el taller “Claus per a afrontar la violència masclista”. Es tracta d’un grup de suport on es proporcionen eines i claus per a construir relacions afectives des de l’apoderament de les dones davant la violència masclista. S’adreça a qualsevol dona de la comunitat universitària víctima o supervivent de la violència masclista.

Responsable: Una psicòloga i psicoterapeuta experta en violències masclistes.

El taller es planteja com un punt on trobar-se, de manera respectuosa, amb intimitat, acull i escolta mútua. Un espai segur per prendre consciència, compartir experiències i buscar juntes maneres d’identificar i deconstruir les dinàmiques relacionals violentes. S’exploren eines que ens ajuden a la reparació emocional i a la incorporació d’estratègies relacionals d’apoderament.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies