“Benvinguda en Igualtat a la Universitat de València” és un projecte amb que la Unitat d'Igualtat vol apropar al nou estudiantat universitari els recursos relacionats amb la igualtat d'oportunitats entre dones i homes i amb la prevenció de la violència de gènere.
Presentació de la Unitat d'Igualtat (clica per vore el vídeo)
Prevenció de les violències masclistes (clica per vore els vídeos)
Benvinguda en Igualtat” es va iniciar en setembre de 2018 amb les presentacions d'uns vídeos de sensibilització sobre la igualtat de gènere en les sessions d'acollida dels 18 centres de la nostra Universitat.
La Unitat d'Igualtaha estat present a les Sessions d'acollida als Campus amb el Programa de Benvinguda en Igualtat 2021, que forma part de la Benvinguda organitzada pel Sedi. He comptat amb l'actuació de Mulïer, espectacle de dansa amb reconeixement internacional (Companyia Maduixa Teatre) i l'exhibició de grafiti en directe, per Barbiturikills.
- Campus de Burjassot-Paterna: 21 d’octubre. Punt informatiu sobre la Unitat d’Igualtat i els Espais Violeta. "Exhibició de grafiti per Barbiturikills" (11h a 13h)
- Campus de Tarongers: 26 d’octubre. Punt informatiu sobre la Unitat d’Igualtat i els Espais Violeta. 12 hores: Mulïer, espectacle de dansa (Companyia Maduixa Teatre)
- Campus Blasco Ibáñez: 28 d’octubre. Punt informatiu sobre la Unitat d’Igualtat i els Espais Violeta. "Exhibició de grafiti per Barbiturikills" (11h a 13h).
El debat sobre "Homes Igualitaris a la Universitat de València” va tinde lloc el 26 d’octubre en el Saló d’Actes del Rectorat a les 18 hores. Comptàrem amb la conferència de Miguel Lorente, metge forense, expert en Violència de Gènere i ex Delegat del Govern per a la Violència de Gènere: “Masculinidades en tránsito... ¿Hacia dónde?”. Presenta, Amparo Mañés Barbé, Directora de la Unitat d’Igualtat. I a continuació, a les 18:30 una taula redona moderada per Remei Castelló, periodista de la UV, amb les intervencions de les persones ponents:
- Jorge Cascales, professor UV, (connexió online des de Mèxic) presentació del curt interactiu i material didàctic “Un pequeño gran paso”
- Juan Antonio Rodríguez del Pino, professor UV: Professor del curs “Construint masculinitat(s) en el context universitari”
- Anastasia Téllez, professora UMH: Les dones davant les masculinitats, alternatives d’homes igualitaris.
Es pot consultar la gravació de l'acte Homes Igualitaris a la Universitat de València al nostre canal youtube.
Sessions d'acollida virtuals o semipresencials als centres, píndoles clown sobre les relaciones respectuoses entre dones i homes a les xarxes socials i els tallers “Construint masculinitats al context universitari” i “en línia i en directe, respecte” són els continguts d'aquest programa que ofereix tots els tallers de forma gratuïta i amb certificat d’aprofitament.
Una edició programada en un entorn fonamentalment virtual a través de l’Aula Virtual i la plataforma Blackboard Collaborate per als tallers i del canal youtube i les xarxes socials de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València per als vídeos i píndoles que acaben de conformar aquest programa
Sessions d'acollida als centres i els tallers “Qui bé em voldrà, riure em farà”, “a les xarxes no t’enxarxes” i “Revolució feminista” són els continguts d'aquest programa que ofereix tots tres tallers, de forma gratuïta i amb certificat d’assistència als tres campus.
Els dies 24, 25 i 26 de setembre es realitza la 'clownferència' “Qui bé em voldrà, riure em farà” de la “Escuela de Payas@s L@s Hij@s de Augusto”.
Una sessió que preten encendre mirades, subratllar comportaments i destacar consciències. Es busca prevenir situacions de maltractament, donant sentit a allò positiu i al reconeixement del valor de cada persona. S’afronta la violència de gènere des d'una perspectiva diferent, suscitant interès i curiositat, i brindant una opció fresca, estimulant i enfortidora.
- 24 de de setembre de 2019 de 18:00 a 19:00. Aula PB 04 Facultat de Magisteri (Campus dels Tarongers)
- 25 de de setembre de 2019 de 11:00 a 12:00. Saló d’Actes de la Biblioteca Eduardo Boscá (Campus de Burjassot)
- 26 de de setembre de 2019 de 11:00 a 12.00. Saló de Graus de la Facultat de Filologia (Campus de Blasco Ibáñez)
Tot seguit, Fani Grande treballarà els usos respectusosos que podem fer amb les xarxes socials, tant les xiques com els xics i de quina manera poden ser aliades en el camí per la igualtat. Presentadora de TV, guionista, escriptora, blocaire i Master en PNL per a la comunicación, Fani Grande planteja en aquest taller els usos que xics i xiques donen a les xarxes i de quina manera poden servir per superar desigualtats.
- 1 de d’octubre de 2019 de 11:00 a 13:00. Sala de Cristal de la Facultat de Filosofia i CC Educació (Campus de Blasco Ibáñez)
- 2 de d’octubre de 2019 de 11:00 a 13:00. Aula 3A2 de la Facultat de Ciències Socials (Campus dels Tarongers)
- 3 de d’octubre de 2019 de 12.30 a 14.00. Dia 3 Aula 4105 de la Facultat de Física, Bloc C. (Campus de Burjassot)
El programa “Benvinguda a la Universitat de València per a la Igualtat” finalitzarà amb el taller “Revolució feminista” de “Towanda Rebels”.
Towanda Rebels està conformat per la periodista Teresa Lozano i la humanista Zua Méndez. Són autores del llibre Hola, guerrera (Aguilar) i activistas en xarxes socials en els quals esvaren fer virals amb la campanya “Hola, putero”.
Durant el taller s’abordarà la quarta Ona Feminista en aquest segle XXI i la globalització i l'ús de les xarxes socials han possibilitat un espai de diàleg entre dones al voltant del món. Es treballarà com utilitzar les xarxes socials com a altaveu de les nostres idees, com generar continguts atractius que fomenten el debat social, on poder trobar coneixements i sabers interessants per a seguir formant-nos i elaborar noves estratègies.
Edició 2018
El monòleg de Pamela Palenciano "No solo duelen los golpes" es programa en els tres campus de la Universitat de València dins de la campanya "Benvinguda a la Universitat de València per la Igualtat".
Representacions al Campus de Blasco Ibàñez (Aula Magna de la Facultat de Filosofia i CC de l'Educació) el 18 de setembre a les 18 hores, al Campus de Burjassot el dia 19 a les 11 hores al saló d'actes de la Biblioteca Eduardo Boscá, i al Campus de Tarongers el dia 19 a les 17 hores al saló d'actes de la Facultat de Ciències Socials.