
Dimecres, 2 de setembre arranca “Benvinguda en Igualtat a la Universitat de València”, un projecte amb què la Unitat d'Igualtat vol apropar al nou estudiantat universitari els recursos relacionats amb la igualtat d'oportunitats entre dones i homes i amb la prevenció de la violència de gènere en un moment en què la pandèmia ens imposa viure unes vides més virtuals que mai. Estudiem, ens informem, ens reunim i ens relacionem en línia hores i hores i en eixe context presentem un programa totalment virtual sobre els comportaments no tolerables en la comunitat universitària.
Sessions d'acollida virtuals o semipresencials als centres, píndoles clown sobre les relaciones respectuoses entre dones i homes a les xarxes socials i els tallers “Construint masculinitats al context universitari” i “en línia i en directe, respecte” són els continguts d'aquest programa que ofereix tots els tallers de forma gratuïta i amb certificat d’aprofitament. Una edició programada en un entorn fonamentalment virtual a través de l’Aula Virtual i la plataforma Blackboard Collaborate per als tallers i del canal youtube i les xarxes socials de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València per als vídeos i píndoles que acaben de conformar aquest programa.
Del 2 al 8 de setembre de 2020 i amb sessions diàries per videoconferència en directe, Juan Antonio Rodríguez del Pino, professor del Departament de Sociologia i Antropologia de la Universitat de València, imparteix aquest taller en línia de 10 hores. En aquest taller s’abordarà la igualtat efectiva entre dones i homes i la necessitat d’ una nova definició de la masculinitat i del seu paper en les relacions humanes. En aquest curs, s’abordaran també els aspectes que configuren aquesta construcció i s’analitzarà el paper dels homes en la generació de relacions igualitàries i de masculinitats saludables.
El programa “Benvinguda a la Universitat de València per a la Igualtat” continua amb les sessions d’acollida del nou estudiantat que segons els centres es realitzaran de manera semipresencial o virtual i en les quals es projecten o presenten uns vídeos de sensibilització sobre la igualtat de gènere i els recursos disponibles a la Universitat de València.
Les píndoles estan disponibles en valencià, castellà i anglès i es poden visualitzar en els següents enllaços:
https://www.youtube.com/watch?v=wFtnFyPlwQE
https://www.youtube.com/watch?v=m4rFCWhQ-rs (anglès)
https://www.youtube.com/watch?v=RjuxtUFKvLU (castellà)
Per tal d’oferir pautes clares de comportament amb exemples de conductes que no són tolerables en la relació entres dones i homes a la Universitat de València, el programa “Benvinguda a la Igualtat” inclou una sèrie de píndoles audiovisuals realitzades per l’Escola de Clown “Hij@s de Augusto” i que es difondran durant el mes de setembre a través de les xarxes socials de la Unitat d’Igualtat.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLqDBBm5ogUUn4-zUdYVwIBxKMK0qEdkNf
Uns vídeos amb els quals es transmet la idea que a la Universitat de València no es toleren els comportaments d’assetjament sexual ni per raó de sexe, i s’exigeix un tracte respectuços i simètric entre dones i homes.
El programa “Benvinguda a la Igualtat” finalitza amb el taller “En línia i en directe, respecte” impartir per l’escriptora i blocaire Fani Grande i de dues hores de durada. El taller es podrá realizar el dia 29 de setembre, de 11 a 13 hores o el 30 de setembre, de 18 a 20 hores
INSCRIPCIÓ: Envieu les vostres dades a igualtat@uv.es
L'absència de presència, sense poder sentir el focus de la mirada o l'alé de la respiració, fa que la comunicació virtual, de vegades, no sempre siga allò més respectuosa a l'hora de compartir les nostres opinions o d'exposar les nostres vides a la xarxa. Durant el període de confinament s'ha incrementat la violencia verbal i hi ha hagut un augment també de les denúncies per assajament. Sense respecte no hi ha comunicació, i no és possible relacionar-nos, siga línia o en directe. La solució no és deixar les xarxes i perdre contacte amb tota la informació d’aquesta nova normalitat també virtual. La solució és estar en línia amb recursos de comunicació eficaç i no violenta.
Les persones de la comunitat universitària que observen comportaments d’assetjament sexual o per raó de sexe, hauran de posar-los en coneixement de deganats o direcció de serveis; així com de la Unitat d’Igualtat mitjançant el telèfon 96 162 55 55 o el correu de l’Espai Violeta (espaivioleta@uv.es)
Llista d'enllaços: