Logo de la Universdad de Valencia Logo Cátedra L'Horta de València: Patrimonio, Vida, Futuro Sostenible Logo del portal

La séquia de Tormos es tracta de la tercera séquia de la Vega de València en ordre ascendent que pren l'aigua per la vora esquerra del riu, la qual cosa vol dir que comença a una cota de nivell més alta i pot irrigar un perímetre situat per damunt de les zones de reg de les séquies de Rascanya i Mestalla. 

Després d'un primer tram de circulació paral·lela al riu, Tormos rega primer bona part de l'horta de Campanar fins a Benimàmet, i es parteix en les llengües de Burjassot-Benicalap per a regar les dues bandes d'aquesta antiga població, arribant fins als límits de Marxalenes. Per la part oriental de Benicalap arriba a la zona de la Ciutat Fallera i acaba en el traçat de la séquia de Petra. Per la seua banda la séquia mare continua per la vora de Burjassot, palal·lela a la séquia de Montcada, i va a dividir-se en braços a les llengües de Burjassot - Alborgí, regant primer tot el rogle de terres als peus de Burjassot i Godella. Mentre, la séquia mare continua en  direcció a Borbotó i després fins a Carpesa, regant tots els seus termes pràcticament, per acabar amb una caiguda a la séquia de Rascanya a l'altura de l'antic molí de Canyars. 

La séquia de Tormos està formada per: la séquia mare, el braç de Benicalap i les seues derivacions, el braç de Borbotó i el braç de Carpesa. 

 

SELMA, Sergi (2014): Paisatges històrics, patrimoni i didàctica (les séquies i les hortes del Tribunal de les Aigües de València). Tesi doctoral, Castelló, Universitat Jaume I.