Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Com crear una galeria d'imatges

10 de de gener de 2019

Per a generar una nova galeria d'imatges és necessari treballar en dos àmbits diferents:

En primer lloc cal crear una carpeta en https://disco.uv.es, on dipositar totes les fotos d'una notícia (una carpeta en un espai de grup on tinguem permís). després de dipositar les fotos, cal obtindre una URL que apunte a eixa carpeta concreta.

En segon lloc, cal generar un nou contingut 'Galeria Imatge' en el gestor de continguts web UV. Aquest contingut ha d'apuntar a la url de la carpeta generada anteriorment.

Per a crear la carpeta en https://disco.uv.es on dipositar les fotos, ens connectem a disc i ens identifiquem. Triem l'espai de disc de grup on anem a dipositer les fotos de la notícia. La carpeta pot ser generada dins de 'disco' o en 'web'. Cliquem en 'Crear', seleccionem 'Carpeta', inserim un nom, i cliquem en 'Crear'. Després cliquem en 'Tornar'. Ara ens fixem en la línia de la carpeta que acabem de crear i cliquem en la icona 'i'.

carpetas d'estructura de disco

En la nova finestra, al final, seleccionem la casella per a publicar el contingut de la carpeta. Cliquem el botó 'Publicar'. En tornar a la nova finestra, copiem la URL de la carpeta creada, perquè l'haurem de fer servir en el Gestor de Continguts Web UV. Descarreguem totes les fotografies dins de la carpeta creada.

Finalment, generarem un nou contingut al Gestor anomenat 'Galeria Imatge' (Nuevo>Seleccione tipo>Galeria Imatge), i emplenarem el formulari amb el nom de la Galeria per al gestor (no és el text que es visualitza, sinó el localitzador). Ha de seguir el format GI+nom de la galeria. Afegirem el títol de la Galeria, bolcarem l'URL que hem obtingut en el pas anterior, hi posarem data de publicació, i l'autoria de la Galeria. Després guardarem i aprovarem i la galeria es reproduirà de forma automàtica, sense necessitat d'arrossegar-la a cap component.

Etiquetes