Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Pàgines menú i pàgines no menú

“Acabe de crear una pàgina, amb el seu literal i el seu text, he guardat i aprovat tots els elements, i no apareix publicada”. Aquesta és una de les consultes més freqüents que arriben a la Unitat Web i Màrqueting, i en la majoria dels casos el problema té el seu origen en el moment de crear el nou element ‘Pàgina’ i atorgar-li una definició inadequada per a l'ús que se li donarà.

8 de de maig de 2019

imatge del gestor

En crear un nou element ‘Pàgina’ (manual només disponible per a personal de la UV) el gestor ens solicita que definim el tipus de pàgina, i ens dóna a triar entre ‘Menú’ i ‘No Menú’. Quina és la diferència?

Les pàgines ‘Menú’ estan concebudes perquè es reprodueixen en publicació en el lloc que li assignem en l'arbre d'edició, bé com una pestanya del menú principal, o una subpestaña de segon o tercer nivell. El literal inserit en aquesta pàgina és el que li atorga el nom que apareixerà en la publicació, i el seu contingut poden ser Textos Lliures, Components o Links (enllaços a pàgines interiors o exteriors). Aquest és en general el tipus de pàgina que necessitarem amb més freqüència.

Les pàgines ‘No Menú’, per contra, són mers recipients de contingut i per si mateixes no es reproduiran en la publicació, però sí el seu contingut a través d'enllaços amb altres elements, bé siguen bàners, destacats de text, cercles d'informació, o fins i tot des d'alguna pestanya del menú principal.

Un exemple el tenim en les imatges que il·lustren aquestes línies. En aquest cas es tracta d'un bàner del portal web de la Facultat de Farmàcia que enllaça amb una sèrie de continguts dipositats en la pàgina ‘No Menú’ denominada ‘Microsite Universalut’. Aquesta pàgina ‘No Menú’ conté una altra ‘Menú’, que al seu torn conté una sèrie d'altres pàgines Menú que conformen el desplegable al qual es va a accedir simplement clicant el bàner ‘Universalut’ de la portada. És l'única forma d'accedir a aquest contingut, ja que en estar dipositat en una pàgina ‘No Menú’ de l'arbre d'edició no té cap altra reproducció en la publicació.

Més informació sobre la creació de pàgines (disponible només per a personal de la UV).

Etiquetes