Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • UWM

Com inserir un vídeo en un text lliure

De vegades ens ve bé complementar la il·lustració de textos amb un vídeo, i una tasca en principi senzilla se'ns complica fins desistir. El principal error que solen cometre els editors dels portals web és que intenten inserir vídeos de producció pròpia sense haver-los pujat abans a una plataforma multimèdia per a obtindre una url vàlida. 

28 de d’octubre de 2019

El més corrent és acudir a la plataforma Youtube per a difondre els vídeos. Una vegada disponible el video en Youtube, durant la seua reproducció podrem obtindre un codi d'inserció fent clic al botó dret del ratolí (imatge superior). Si aquest vídeo el volem fer servir per a il·lustrar un text a algun dels portals web de la Universitat, obrirem el Text Lliure (TL) escollit, i enganxarem al lloc desitjat del text el codi d'inserció que prèviament haurem aconseguit de la plataforma Youtube.

No obstant, cal tindre present que el procés de pegar el codi al TL s'ha de fer en HTML, opció que hi trobarem a la part superior esquerra de la barra de ferramentes del TL (imatge adjunta). Una vegada inserit el codi del vídeo, tornarem a prémer l'opció 'Fuente HTML' i comprovarem que el vídeo es reprodueix al lloc desitjat. 

També podrem fer servir vídeos de la plataforma Mediauni de la Universitat de València amb el mateix procediment, tot i que a Mediuni utilitzarem l'opció 'compartir>insertar' que ens oferirà el menú del botó dret del ratolí. 

Etiquetes
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies