Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

La creació de galeries d'imatges per al portal UVNotícies

Galeria

7 de de novembre de 2019

La galeria d'imatges és un dels recursos de major potencial informatiu per al portal UVNotícies a causa de la gran quantitat d'esdeveniments acadèmics, institucionals i culturals que genera la Universitat de València. Ací rau l'interès inherent a les funcions de comunicació a l'hora d'il·lustrar les notícies amb el major material gràfic possible, que ha de proporcionar-se a més amb un accés fàcil i amb qualitat. 
El primer pas per a generar una nova galeria d'imatges és crear una nova carpeta (CREAR>CARPETA) en https://disco.uv.es (en l'espai de disc del grup en el qual es tinga permís). En aquesta carpeta (a la qual atorgarem un nom sense espais ni accents) inserirem totes les fotos que vagen a formar la galeria. Una vegada carregades les fotos, cal obtenir una URL de la carpeta que conté les imatges per a reproduir-la després com a galeria.
Per a crear la carpeta en https://disco.uv.es on dipositar les fotos, ens connectem a disc i ens identifiquem. Triem l'espai de disc de grup on anem a dipositar les fotos de la notícia. La carpeta pot ser generada dins de 'disc' o en 'web'. Cliquem a 'Crear', seleccionem 'Carpeta', inserim un nom, i cliquem 'Tornar'. Ara ens fixem en la línia de la carpeta que acabem de crear i cliquem en la icona 'i' (imatge inferior).

botó informació en disc
En la nova finestra, al final, seleccionem la casella 'per a publicar el contingut de la carpeta'. Cliquem el botó 'Publicar'. En aquesta mateixa finestra ens proporcionarà la URL de la carpeta creada, que copiarem per a usar-la en el Gestor de Continguts Web UVNotícies. 
Per a el segon pas ens anem al gestor de continguts del portal UVNotícies, on generarem un nou contingut 'Galeria Imatge' (Nou>Seleccione tipus>Galeria Imatge), i emplenarem el formulari amb el nom de la Galeria per al gestor (no és el text que es visualitza, sinó el localitzador). Ha de seguir el format GI+nom de la galeria. Afegirem el títol de la Galeria (que si es visualitzarà en publicació), bolcarem la URL que hem obtingut en el pas anterior, posarem la data de publicació, i l'autoria de la Galeria. Després guardarem i aprovarem i la galeria es reproduirà de manera automàtica, sense necessitat d'arrossegar-la a cap component. La seua reproducció en la portada dependrà de la data de creació que atorguem a la nova galeria, ja que en portada únicament es reprodueixen les més recents. A la resta es pot accedir mitjançant l'enllaç annex 'Més galeries'.

Recomanacions

És aconsellable que la galeria conste d'un mínim de quinze fotografies, i un màxim de cent cinquanta. Per a la seua reproducció adequada, les imatges han de tindre unes dimensions de 934 pixels en horitzontal, i d'entre 600 i 650 en vertical. 

Etiquetes