Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Inserir vincles als textos

inserir hipervincles

La inserció de vincles en els textos publicats en els portals web de la Universitat de València no només és una manera de completar la informació original, sinó també una estratègia per a millorar la visibilitat i el posicionament de la publicació.

5 de de febrer de 2020

La barra d'eines disponible en l'editor de textos del gestor web de la Universitat inclou el símbol corresponent a la funció 'Crear/Editar Vincles', amb el qual podem enllaçar qualsevol paraula o frase a una web externa (incloses plataformes multimèdia per a visualitzar vídeos) o facilitar l'enviament d'un correu electrònic a una adreça determinada amb un sol clic sobre el vincle.
En seleccionar la paraula o la frase que s'enllaçarà i clicar sobre la icona del vincle, ens dóna l'opció de triar el tipus de vincle, bé una url o una adreça de correu electrònic.

Successió de vincles en un dels articles publicats en aquesta mateixa secció.

Cal tenir en compte els tipus d'elements del gestor en els quals estem treballant, perquè les opcions d'inserir vincles varien. Un Text Lliure té una única caixa de text amb la seva corresponent barra d'eines, però en les Novetats ens trobarem un espai denominat 'Resum' (que es correspondria amb el lid de la notícia) en el qual no hi ha opció d'editar el text inserit, amb el que els vincles només podran inserir-se en el cos central de la Novetat: 'Ampliar novetat'.
En l'element 'Gaseta Recerca', per contra, la barra d'eines d'edició de text ens apareixerà tant en el lid (Abstract) com en el cos central de la publicació.
Cal tenir en compte a més que en l'element 'Novetat' existeix l'opció de generar en un espai a part un únic 'enllaç de portada' que es visualitza en la portada de cada web, encara que aquesta opció tendeix a desaparèixer amb el nou disseny que s'està implementant en les publicacions digitals de la Universitat. De fet, l'opció que hi havia fins ara d'inserir fins a tres enllaços de portada s'ha reduït a una, encara que és preferible generar un vincle en el text, sobretot perquè amb aquest mètode podrem inserir tants vincles com desitgem.

Etiquetes