Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

El Destacat Imatge-Text

L'element Destacat Imatge-Text té diverses utilitats, però la més freqüent als portals web de la Universitat de València són els coneguts cercles que, des d'una ubicació prominent a la portada, funcionen com enllaços ràpids a continguts interiors que es desitja destacar.

14 de d’abril de 2021

Destacat Imatge i Text

Per a crear un dels cercles de portada i enllaçar-lo al contingut desitjat crearem al gestor un nou element 'Destacat Imatge i Text' i emplenarem els diversos camps. El primer d'ells és el nom intern del nou element, el camp 'Template' el deixarem en blanc, i tot seguit hi trobarem el camp on cal carregar la imatge corresponent.

Al web de la Unitat Web i Màrqueting hi ha disponible tot un seguit d'imatges distribuïdes per àrees temàtiques per a il·lustrar aquest tipus d'enllaços ràpids.  El camp 'URL de la imatge' és substitutiu de l'anterior en el cas de que es dispose de la url.

El camp 'Text alternatiu de la imatge per a ser accessible' és obligatori. En els dos següents camps, 'Element enllaç' i 'url d'una direcció web', hi col·locarem la pàgina de destinació de l'enllaç que estem creant, bé amb un enllaç intern o extern (nou element 'enllaç' que haurem creat prèviament), o bé amb una url. Cal tenir en compte que només cal emplenar un d'aquests dos camps.

Altre camp obligatori és l'anomenat 'Títol', que és el que reproduirà la frase que acompanyarà a la imatge en publicació. En l'elaboració del Destacat Imatge i Text hi ha també l'opció de fer que s'òbriga en la mateixa pestanya o en una a banda a través d'un 'check' que ens pregunta per aquesta opció. 

Una vegada completat el Destacat Imatge i Text en les tres versions idiomàtiques, el guardarem i arrossegarem posteriorment la versió de valencià al component corresponent, normalment identificat a l'arbre d'edició com a 'COMP cercles'. En aquest punt cal tenir en compte que moltes vegades a la portada hi ha dos components de cercles, un superior i altre inferior, amb la qual cosa caldrà saber per a quina ubicació estem creant el nou Destacat Imatge-Text i col·locar-lo en el component que correspon. No cal dir que el component, com el nou destacat, també s'ha d'aprovar una vegada hem modificat el seu contingut per a que aparega publicat el nou element. 

Aquesta eina és molt útil per a facilitar l'accés a continguts ubicats a pàgines interiors i que es puguen considerar rellevants. 

Etiquetes