Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Com obtindre un arxiu .jpg a partir d'un .pdf

Teclat d'ordinador.

20 de de maig de 2020

Anem a publicar una novetat, una entrada de blog, o qualsevol altra publicació a un web corporatiu de la Universitat de València (UV), i l’únic element gràfic del que disposem per tal d’il·lustrar la noticia és un document .pdf amb el cartell o el programa. Aquest és un problema amb el qual es troben de forma habitual molts dels editors i les editores dels portals web a l’hora de crear una nova publicació, i que a més genera nombroses sol·licituds de suport a través del sistema d’ajuda de la Unitat Web i Màrqueting disponible en www.uv.es/suport.
No obstant, generar una imatge a partir d’un document .pdf és una tasca senzilla a l’abast de qualsevol editor/a web sense més nivell d’informàtica que el d’usuari.
Cal recordar primer de tot que les dimensions de les imatges que il·lustren les novetats i les entrades de blog als portals web de la UV han de ser de forma obligatòria de 540 x 378 pixels, i una grandària compresa entre 30-40 Kb. En una entrada anterior d’aquest blog ja vam explicar com redimensionar les imatges per tal que ens quede una interfície homogènia, tant a la portada com a les novetats interiors.Retallar una imatge en paint
Així doncs, amb el document .pdf obert a la pantalla de l’ordinador farem una captura amb la tecla ‘Imprimir pantalla’ situada a la part superior dreta del teclat. Abans haurem reduït o augmentat la visualització del .pdf d’acord amb la captura que desitgem obtindre. Amb aquesta captura al portapapers, generarem un nou document .jpg, o fins i tot en podem fer servir qualsevol altre que tinguem per a rebutjar a l’escritori, o rescatar algun element .jpg de la paperera, que obrirem amb el programa Paint, disponible en el paquet Office. Fent clic amb el botó dret del ratolí sobre la icona del document .jpg que anem a modificar, ens dóna l’opció d’obrir-lo amb el programa Paint. Una vegada obert el .jpg ordenarem pegar directament el contingut del portapapers que haurem obtingut amb la captura de pantalla anterior. Podem eliminar abans el contingut del .jpg si n’hem reutilitzat un. No obstant, amb l’acció de pegar el contingut del portapepers la nova imatge es sobreposarà sobre l'antiga.
Una vegada acabada aquesta acció, amb la barra de ferramentes de Paint adequarem la nova imatge a les dimensions i la grandària que exigeixen les novetats als portals web de la UV, sense distorsionar-les ni pixelar-les. Convé per tant que la captura de pantalla que hem pegat siga d’unes dimensions superiors a 540 x 378 per tal de no perdre qualitat a l’hora de reduir-la o retallar-la. Amb açò tindrem un element .jpg per a il·lustrar la nostra noticia.
Convé recordar, a més, que a l’hora de generar la novetat en el camp reservat a la imatge de portada només s’hi poden carregar documents .jpg, de forma que pujar un document .pdf en aquest camp el que farà será reproduir en publicació la novetat sense foto, o amb una imatge trencada. També podem il·lustrar les novetats amb la url d’una imatge, si disposem d’un espai de disc on generar la url, però en aquest cas també la imatge allotjada en l’espai de disc ha de guardar les mateixes proporcions.

Etiquetes