Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Podem comptabilitzar els clics que reben els nostres enllaços?

El nombre de clics que rep un enllaç a alguna de les publicacions en els portals web corporatius de la Universitat de València (UV) pot resultar útil per a conèixer les preferències dels lectors i definir el tipus de publicacions que desperten major interès.

29 de de juny de 2021

visualitzacions de les nostres publicacions

Per als editors/as web de la UV resulta molt senzill configurar un sistema per a comptabilitzar els clics que rep un enllaç, la qual cosa ens donarà una idea de les visualitzacions de les nostres publicacions, i de la capacitat d'atracció que hem generat mitjançant els enllaços difosos en xarxes socials, mailing, o en altres publicacions.
Per a configurar el comptador de clics qualsevol usuari/ària de la UV pot accedir al acurtador de urls disponible en https://links.uv.es/, on podem generar un enllaç curt de qualsevol url, bé d'un pdf o d'altres adreces web pròpies o externes. El acurtador d'enllaços ens proporciona tres resultats perquè en triem un, del qual també podem obtenir un codi QR. L'enllaç curt es pot eliminar o modificar, però en cap cas afectarà la url d'origen (la llarga), que seguirà sent vàlida.
Amb açò, podem començar a difondre el nostre enllaç i a generar trànsit. Per a consultar el rendiment de l'enllaç, hem de consultar l'opció d'estadístiques  disponible en el menú ‘Gestionar enllaços’, on podrem veure els clics que ha obtingut l'enllaç amb una gràfica temporal en la qual es poden consultar fins a les cent setmanes anteriors.
En el llistat de links, a més, podrem editar-los, eliminar-los o accedir a la pàgina origen. També ordenar-los per nom de l'enllaç, data de creació i nombre de clics.

Etiquetes