Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Els accessos ràpids a l'oferta esportiva d'UVesports

Activitats UVSports

El Servei d'Esports de la Universitat de València (UVesports) posa a l'abast de la comunitat universitària i del públic en general desenes d'ofertes per a la pràctica d'esports, que amb la disparitat de modalitats, horaris i instal·lacions, conforma una densa programació que al portal web del servei s'havia de traslladar de forma que resultara fàcil als i les usuàries identificar la disciplina esportiva que desitgen practicar, i la disponibilitat d'horaris i instal·lacions.

 

31 de de maig de 2022

La solució va ser un component amb la plantilla 'LlistatEsportsHome' que reprodueix a la portada d'UVesports tota una relació de logos identificatius de cada modalitat esportiva. En fer clic sobre el logo desitjat, ens enllaça a unes pàgines interiors amb tota la informació sobre la disciplina escollida: activitats per quadrimestres, activitats d'estiu, preus, galeries d'imatges i vídeos, grups, llocs, professorat, accés a la targeta esportiva, i altres observacions.

Aquest bloc de la portada web del Servei d'Esports és una secció dinàmica que varia de forma constant en incorporar noves modalitats esportives i nous horaris en funció de la demanda. Per eixe motiu, els editors i les editores d'aquest portal web havien de comptar amb una eina que facilitara la divulgació de l'oferta esportiva de la UV. La clau d'aquesta tasca és l'element 'Esport', que reprodueix una fitxa amb el logo de la modalitat esportiva i tota la informació sobre activitats, horaris, preus i llocs. Una vegada generat un element 'Esport' per a una modalitat concreta es poden modificar els seus camps d'informació tant com es necessite localitzant amb el cercador del gestor l'element a modificar.

foto gestorA tenir en compte

Un dels aspectes que els editores i editores d'aquest portal web han de tenir sempre en compte és que la creació d'un nou element 'Esport' per la incorporació a l'oferta d'una nova modalitat esportiva, ha d'anar sempre acompanyada d'una nova estructura web complementària i imprescindible per a la reproducció a la portada de l'enllaç al nou esport, tal com es pot vore a la imatge de la dreta. En generar un nou esport és imprescindible crear alhora una pàgina a la qual incorporarem el literal amb el nom de l'esport corresponent en tres idiomes, un spot interior específic de la modalitat esportiva, la columna 'COL Esports' que és única i la mateixa per a cadascuna de les pàgines, i finalment l'element 'Esport' que haurem acabat de generar. Una vegada completada la pàgina s'arrossegarà des de No Col·locades al lloc que li corresponga per ordre alfabètic a l'interior de la pàgina Esports. 

Si generem un element 'Esport' nou i no creem la seua corresponent pàgina, el component reproduirà el nou esport en qualsevol altra pàgina i generarà una url incorrecta que acabarà desconfigurant tota l'estructura. Per això és important que cada nou element 'Esport' vaja acompanyat de la seua estructura web pròpia. 

Etiquetes