UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

 

     

RAFAEL ABAD PRIETO

Lletrat

Banc d'Espanya (Sepblac)

Rafael és llicenciat en Dret per la Universitat de València.

En l’actualitat és el responsable de l’Àrea Jurídica del Sepblac, que és el supervisor en matèria de prevenció de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme a Espanya, així com de la Unitat d’Intel·ligència Financera.

Rafael s’encarrega d’atendre els dubtes jurídics de la normativa espanyola i europea en la matèria.

Del 2012 al 2015 Rafael va estar treballant a l’European Banking Authority (EBA), com a expert en polítiques.

Va ser secretari de l’AMLC (Subcomitè del Comitè Conjunt de les Autoritats Europees de Supervisió a càrrec de la prevenció de blanqueig de capitals) i va fer-se càrrec de la redacció de les directrius i estàndards tècnics regulatoris previstos en la 4a Directiva de Prevenció de Blanqueig.

Amb anterioritat Rafael va treballar des de l’any 1993 fins al 2010 com a lletrat/cap d’unitat al Banc d’Espanya, on entre altres tasques, s’encarregava de resoldre reclamacions plantejades pels usuaris d’entitats de crèdit i altres subjectes supervisats per Banc d’Espanya, en relació amb l’incompliment de normativa de transparència bancària o trencament de les bones pràctiques bancàries.

L’any 2002 va canviar del Servei de Reclamacions al Departament Jurídic del Banc d’Espanya, i la seua tasca va ser la de donar assessorament jurídic als diferents departaments del Banc d’ Espanya, principalment als de Supervisió i Regulació, en relació a normativa de disciplina bancària i normativa de protecció de dades.

El 2007 va ser promocionat a cap de la Unitat de Suport Documental i Relacions Exteriors del Servei de Reclamacions del Banc d’ Espanya, i també se li va assignar la tasca i l’equip de Consultes.

+info:

     

BÁRBARA ARANDA CARLES

Advocada de l'Estat - Cap adjunta en la AEAT

Advocada de l'Estat

Funcionària de carrera pertanyent al cos de lletrats del Consell Jurídic Consultiu en excedència.

Funcionària de carrera en actiu pertanyent al cos d’advocats de l’Estat.

+info:

     

JOSE JULIÁN IZQUIERDO PERIS

Conseller de Desenvolupament de Negoci

Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO)

Posseeix màster en Dret Comunitari pel Col·legi d’Europa (1994), títol d’Especialista en Marques i Dissenys per la Universitat d’Alacant (2000), llicenciat en Dret per la Universitat de València (1992). El 1996 va començar la seua carrera professional a la Comissió Europea, a la Direcció General responsable del Mercat Interior, a l’Àrea de Dret Privat.

El 2000 es va traslladar a l’actual Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO, anterior OAMI) i va exercir d’adjunt del director del Departament de Dissenys fins al 2007, quan va ocupar la posició d’assessor jurídic en aquest Departament. En paral·lel, va exercir com a secretari del posterior president de la Task Force Ampliació UE.

Des del 2008 va ocupar diversos llocs en el camp de la cooperació (cap de sector de programes, cap de servei de programes de cooperació) en el Departament de Cooperació i Assumptes Jurídics de l’EUIPO. El 2014 va ser nomenat director adjunt de l’Àrea de la Cooperació Internacional en aquest Departament.

Des de juny 2020 exerceix com a director del Departament de Transformació Digital de l’EUIPO. Actualment com a Conseller de Desenvolupament de Negoci.

+info:

     

LEOPOLDO LÓPEZ MÁÑEZ

Advocat especialista en dret concursal, bancari i societari

Il·lustres col·legis de Madrid, València, Bilbao, Burgos i Palma de Mallorca

Llicenciat en Dret per la Universitat de València, doctor en dret econòmic i de l’Empresa per la Universitat de Deusto amb la qualificació per unanimitat d’excel·lent cum laude. Títol de la tesi: "Formación, selección y nombramiento del administrador concursal: medidas imprescindibles para mejorar la eficiencia de los procedimientos de insolvencia". Advocat Il·lustres col·legis de València, Madrid, Bilbao, Burgos i Palma de Mallorca.

  • CEO d’AEB Concursal Trustee, SL |des de 2013|
  • CEO d’Abogados Especialistas en Banca, SL |des de 1996|
  • Cònsol honorari de Xile a la Comunitat Valenciana |des de 1990|
  • Degà del cos consular acreditat a València |des de 2015|
  • Professor de Dret concursal. Universitat de Deusto
  • Professor i coordinador del curs Expert Concursal. Universitat Catòlica San Vicente Mártir de València.
  • Professor màster d’Accés Advocacia. Universitat de Burgos. Lletrat Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, SA
  • Ponent en diversos seminaris de dret concursal
  • Lletrat BANCO DE COMERCIO, SA
  • Lletrat BANCO DE FINANCIACIÓN INDUSTRIAL, SA (INDUBAN)

+info:

     

LAURA MARTÍNEZ-MORA CHARLEBOIS

Secretària (Jurista)

Conferència de la Haia de Dret Internacional Privat (HCCH)

Llicenciada en Dret per la Universitat de València. Té un Màster (LL.M) en Dret Internacional de la Universitat de Londres i un diploma en Protecció de Drets de la Infància de la Universitat Diego Portales de Xile. També va estar estudiant amb una beca Erasmus a la Universitat de Nottingham (Regne Unit).

Treballa a l’Oficina Permanent de la Conferència de La Haia de Dret Internacional Privat (HCCH) des del 2007. Va començar com a oficial legal i coordinadora del Programa d’assistència tècnica per a l’adopció, i després va ser nomenada oficial legal principal. Actualment és la secretària (jurista) responsable del Projecte legislatiu sobre la filiació i la maternitat subrogada, així com del Conveni, de 29 de maig de 1993, relatiu a la protecció de l’infant i a la cooperació en matèria d’adopció internacional.

A diari dirigeix les investigacions i treballs sobre la possibilitat de desenvolupar un instrument internacional en matèria de filiació i dona suport als estats en la implementació i posada en pràctica del conveni sobre adopció que està en vigor en més de 100 països.
Entre altres coses, organitza reunions, seminaris i tallers per a autoritats, organismes i experts de tot el món; redacta informes, guies de bones pràctiques, qüestionaris i altres documents; presta assessoria jurídica i capacita professionals en diferents països a l’Àfrica, Amèrica, Àsia i Europa. També representa la HCCH en reunions sobre dret de família i infància.

Anteriorment va treballar com a oficial de programes per al Servei Social Internacional a Ginebra (Suïssa) a l’Àrea de Protecció dels Xiquets i Xiquetes Privats de la seua Familia, i a UNICEF Xile a l’Àrea de Drets de la Infància. També va treballar breument a la Comissió Europea a Brussel·les (Bèlgica) i al Consell d’Europa a Estrasburg (França) en temes d’infància i joventut, i en un registre de la propietat a València.

+info:

     

ANTONIO MONTIEL MÁRQUEZ

Secretari general

Ajuntament d'Albal

 

Antonio Montiel Márquez és advocat i llicenciat en Dret per la Universitat de València i llicenciat en Ciències Polítiques per la UNED. Màster en Gestió i Anàlisi de Polítiques Públiques per la Universitat Carles III.

Funcionari de carrera, habilitació caràcter nacional, escala de Secretaria. Ha prestat serveis en diversos ajuntaments de la Comunitat Valenciana i funcionari de carrera de la Generalitat Valenciana (A1), en excedència.

Professor associat de Dret constitucional i ara de Ciències polítiques i de l’administració a la Universitat de València. Va ser diputat a les Corts Valencianes en la IX legislatura (juny 2015 – març 2019).

Vinculat a diverses iniciatives i col·lectius socials, ha publicat reflexions sobre drets fonamentals, qüestions territorials i urbanes, entre altres temes. És coautor/coeditor de diversos llibres, entre d’altres:

  • Acuerdo del Botánico. La vía valenciana para el cambio político (Balandra, 2019).
  • La cuestión territorial a debate: Colombia y España. (Universidad Libre Colombia, 2018)
  • El modelo inmobiliario español y su culminación en el caso valenciano (Icaria, 2011).

+info:

     

ESTEFANÍA NAVARRETE IBÁÑEZ

Comissària cap de Policía Local. Responsable de la 2a Unitat de Districte-Russafa. Directora operativa Grup GAMA  (Grupo d'Atenció al Maltractament)

Ajuntament de València - Policia Local

Comissària de la Policia Local de València. Responsable de la 2a Unitat de Districte (Russafa) i directora operativa GAMA (Grup d’Atenció al Maltractament) de la Policia Local d’aquesta ciutat.

Llicenciada en Dret i Criminologia per la Universitat de València i diplomada d’especialització professional en Ciències Policials. A més de l’OSCE (Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa) contra els delictes d’odi en el si de les policies locals.
Experta universitària en Direcció Pública Local. 
Té un extens perfil docent, amb més d’un centenar de xarrades. Professora de cursos monogràfics en l’àrea de la violència de gènere en la Diputació de València, Alacant i diversos ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

És, a més, professora col·laboradora de l’IVASPE (Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències) en els cursos d’ascens a la carrera policial, participa i coordina monogràfics específics en matèria de violència de gènere i en el diploma d’especialització per a policies locals en aquesta matèria, així com en el títol d’expert/a en Violència de Gènere.
Professora externa i col·laboradora docent en els màster de Criminologia i Violència de Gènere de la Universitat de València.
Coordinadora de la formació de la Xarxa de Municipis Lliures de Violència de Gènere de la Diputació de València, ha format més de 400 policies locals de la província al llarg de 2017, 2018, 2019 i 2020. Pertany a la Comissió d’Expertes de la Diputació de València en matèria de violència de gènere.

Compareixent en les Corts Generals en la Comissió Contra la Violència de Gènere, les conclusions de la qual es van tindre en compte per a l’elaboració del Pacte valencià contra la violència de gènere.
Staff de diversos projectes europeus relacionats amb la violència de gènere: HERA (bones pràctiques en violència de gènere), ICEBERG (prevenció primària de la VG), PUTTING VICTIMS FIRST (prevenció de la victimització secundària), WOMPOWER (empoderament de víctimes de la VG) i HASP (sobre matrimonis forçats i crims d’honor). 
Formadora per l’OSCE (Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa) en delictes d’odi per al col·lectiu policial, dins del col·lectiu THACLE de lluita contra qualsevol tipus de discriminació.

+info:

     

VERÓNICA GUAITA GÓMEZ

Directora del Departament Penal

Castillo Castrillón Abogados

 

Doble graduada en Dret i Criminologia per la Universitat de València, a més té el màster en Advocacia.

La seua experiència professional és la següent:

  • Directora del Departament Penal. Advocada especialitzada en Dret Penal en Castillo Castrillón Abogados (gen. 2021 –actualitat)
  • Advocada. Departament Dret penal a ZBP Abogados (set. 2017- gen. 2021)
  • Pràctiques màster Advocacia en Carlos Barbas i Asociados (set. 2016 - des. 2016) 
  • Pràctiques en Conselleria Govern i Justícia (gener 2015-juny 2015)

+info:

     

IRUNE AGUIRREZABAL QUIJERA

Directora de Drets Humans, Democràcia i Igualtat  

Organització d'Estats Iberoamericans -OEI-

Doctora en estudis interdisciplinaris de gènere, llicenciada en Dret, amb formació multidisciplinària en relacions internacionals, ciències polítiques, polítiques públiques i lideratge (Deusto, Estrasburg, LSE, ULB, ESADE, UAM, Harvard).

Professional sènior en l’assessoria, gestió i direcció en assumptes globals i europeus, ha estat destinada a Europa, Àfrica i Amèrica Llatina, amb una dilatada trajectòria en temàtiques relacionades amb l’agenda de desenvolupament sostenible (dones/igualtat, democràcia/pau i seguretat, gestió de migracions, justícia penal internacional, drets humans, prevenció del terrorisme).

Ha exercit càrrecs de directora o assessora en diverses organitzacions, a diferents escales (local, estatal, regional, global). Ha estat funcionària en diverses agències de Nacions Unides, (a ONU Dones -assessora política per a l’Amèrica Llatina i el Carib-, a l’Organització Internacional de Migracions, OIM, -directora regional adjunta a Europa-, a l’Oficina de Drogues i Crims de Nacions Unides, ONUDC, per a l’Àfrica Occidental i Central, -consultora/assessora regional-). Ha ocupat diversos càrrecs en el Govern d’Espanya com a assessora de la vicepresidenta primera del Govern i com a directora general de Migracions, en el Govern Basc com a directora de Cooperació, de Relacions Exteriors i de la UE, i com a representant del Govern a Madrid. Va ser la coordinadora a Europa de la campanya mundial de la societat civil per a crear la Cort Penal Internacional. Durant la pandèmia va crear una consultoria sobre cooperació i polítiques d’igualtat.

Imparteix classes com a professora en diverses universitats a Espanya i a l’Amèrica Llatina. És autora de nombrosos articles i publicacions al llarg de la seua carrera.

En 2021 va publicar el llibre La democracia paritaria en América Latina: tres dimensiones explicativas, basada en la seua tesi doctoral, Premio Humanidades de la Real Academia de Doctores de España (2022).  

+info:

     

ESTHER JOVANI RODA

Tècnica Equip Psicosocial

Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere de València

Treballadora social i llicenciada en Criminologia. màster Agent d’Igualtat i en Investigació Aplicada en Estudis Feministes, de Gènere i Ciutadania (UJI) experta en Mediació Civil i Penal, en la Unitat de Mediació Intrafamiliar de la Ciutat de la Justícia CS. Professora col·laboradora de la VIU des de 2016 i directora de TFM sobre criminologia, victimologia i treball social en perspectiva de gènere i violència de gènere.

+info:

     

CRISTINA LÓPEZ LÓPEZ

Vicedegana Àrea Jurídica 

Universitat Internacional de València

Doctora en Psicologia Clínica i de la Salut a la Universitat de València, llicenciada en Psicologia i Criminologia, màster universitari en Psicologia Jurídica i Forense, màster universitari per a la Formació en la Investigació Universitària.

Vaig començar a treballar en l’Institut d’Investigació en Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València en el curs 2011-2012, després de rebre una beca de col·laboració en investigació a càrrec del Projecte risc d’assetjament en el treball: valoració de la seua incidència i afectació a la Comunitat Valenciana (Universitat de València).

També vaig participar en diversos projectes d’investigació: el projecte pilot de Mediació penal de la Ciutat de la Justícia de València; El dret penal de la perillositat i mesures postdelictuals per prevenir la reincidència en delictes sexuals i de violència de gènere del Ministeri de Ciència i Innovació; i el projecte Protocol per a la vigilància de la salut dels treballadors exposats a risc psicosocial (Grupo PSICOVS 2011).
D’altra banda, vaig fundar l’empresa Alternativa Gestión del Conflicto, dedicada a la gestió de conflictes i la cultura de pau des d’un enfocament multidisciplinari en l’àmbit familiar, escolar, comunitari i empresarial.

L’empresa va ser guardonada amb diversos premis en emprenedoria, acció social, etc. Directora i mediadora en nombrosos projectes de mediació escolar i justícia restaurativa, així com formadora en aquestes temàtiques per a empreses privades i administració pública. He sigut directora de 3 projectes d’intervenció implantats des de diferents administracions públiques de València.

+info:

     

CARMEN NAVARRO ALAPONT

Advocada dret tributari

Despatx Garrigues

 

Advocada especialitzada en dret tributari al despatx Garrigues.

Desenvolupa funcions d’ assessorament fiscal i litigació en matèria tributària. Col·legiada en exercici en l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de València.

+info:

     

SOFÍA ALBERCA PÉREZ

Cap del Servei de Gestió i Coordinació de les OAVD

Oficina d’Atenció a les Víctimes València (GVA)

Cap del Servei de Gestió i Coordinació de les OAVD.

Oficina d’Atenció a les Víctimes València (GVA).

+info:

     

FRANCISCO JOSÉ ADÁN CASTAÑO

Advocat IP-IT i privacitat

Professor

Universitat Internacional de València - VIU

Vaig començar el meu viatge educatiu a la Universitat de València, on actualment duc a terme la meua investigació doctoral en propietat intel·lectual i intel·ligència artificial, i em centre en la interacció entre aquests dos camps. Aquesta recerca de coneixement va començar el novembre del 2021 i representa el meu compromís continu amb l’exploració i la innovació en l’àmbit legal.

La meua llicenciatura en Dret la vaig obtenir a la mateixa universitat, i em vaig graduar al juliol del 2015, cosa que va marcar l’inici de la meua carrera legal. Posteriorment, a la UNIR - La Universitat a Internet, vaig fer un màster universitari en Propietat Intel·lectual i Dret de Noves Tecnologies durant l’any acadèmic 2015-2016. Aquest màster em va brindar una comprensió integral de la propietat intel·lectual, incloent drets d’autor, propietat industrial, dret de noves tecnologies i protecció de dades, i va marcar una fita important en la meua especialització.

A més, en l’Asociación Española para la Calidad vaig participar en un Programa superior delegat de protecció de dades i dret de privacitat, que es va estendre des del 2018 fins al 2019. Aquest programa de 200 hores, reconegut per l’AEPD, em va proporcionar un coneixement sòlid sobre les funcions del delegat de Protecció de Dades.
La meua formació també inclou un màster en Dret del Treball i Seguretat Social, que vaig cursar en 2010-2011 a la Universitat de València. A més, vaig obtenir un màster en Mediació, en què em vaig especialitzar en mediació civil, penal, mercantil, familiar i en organitzacions complexes, durant el període 2013-2015.

En l’àmbit de la protecció de dades, vaig obtenir un certificat després de realitzar un curs sobre el Reglament europeu de protecció de dades el 2016, cosa que em va permetre comprendre i aplicar les normatives en aquesta àrea en constant evolució.
A més, em vaig especialitzar en Compliance Penal i Dret Penal el 2016, amb un enfocament en la realització d’anàlisis de riscos, elaboració, implementació i seguiment de programes de compliment en empreses.
La meua carrera professional s’ha centrat en l’àmbit legal, amb un enfocament especialitzat en propietat intel·lectual, industrial, privacitat i noves tecnologies. He tingut l’oportunitat de treballar en diverses organitzacions i rols al llarg dels anys i d’acumular una experiencia valuosa en aquest camp.

La meua trajectòria va començar el 2011 a Adán-Castaño Abogados, on vaig passar 12 anys treballant en una àmplia gamma d’assumptes legals relacionats amb tota la branca del dret, i em vaig especialitzar en propietat intel·lectual, industrial i privacitat, tant en l’àmbit analògic com en el digital. Vaig col·laborar amb Govertis Advisory Services durant 4 anys i em vaig especialitzar en RGPD.
El meu següent pas em va portar a Umbrella Solar Investment, on vaig treballar com a advocat sènior de propietat intel·lectual durant 7 mesos. Ací em vaig enfocar en marques nacionals i internacionals, així com en assumptes de propietat intel·lectual i industrial relacionats amb el grup. També vaig abordar qüestions de RGPD i privacitat.

Actualment desenvolupe la meua activitat en Aktion Legal, on assessore en privacitat, propietat intel·lectual i industrial, així com en noves tecnologies, a start-ups.
A més del meu treball en firmes d’advocats i empreses, també he tingut l’oportunitat d’ensenyar en institucions acadèmiques, com la Universitat Internacional de València (VIU) i la Universitat Catòlica de València San Vicente Mártir. Com a professor, vaig impartir classes sobre propietat intel·lectual, regulació en el mercat digital i dret digital, cosa que em va permetre compartir el meu coneixement amb estudiants interessats en aquests temes.
He escrit quasi una trentena d’articles i he participat en taules redones, xarrades i diverses accions divulgatives.

+info:

     

GALA TRILLES ESTEVE

Associada Sènior 

J&A Garrigues S.L.P

Llicenciada en Dret per la Facultat de Dret de la Universitat Complutense de Madrid amb menció premi extraordinari, i màster en Sistema de Justícia Penal (Universitat Jaume I de Castelló). És membre de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València.

Gala Trilles és associada sènior al Departament de Litigació i Arbitratge, especialitzada en Dret Penal Econòmic.

Compta amb una àmplia experiència en la conducció de procediments penals, en particular de dret penal econòmic (delictes societaris, delictes fiscals, delictes de revelació de secrets, delictes de malversació, prevaricació i falsedat, estafes, delictes contra els drets dels treballadors, delictes contra el medi ambient, etc.), i ha assumit la posició tant de defensa com d’acusació particular, d’entitats públiques,  persones físiques i jurídiques, davant jutjats penals, audiències provincials i Audiència Nacional.

Així mateix, ha prestat assessorament extrajudicial en matèria de riscos penals, i ha assumit la conducció de nombroses negociacions extrajudicials. Compta amb experiència en la formulació i impugnació de recursos de cassació davant el Tribunal Suprem.

Forma part del grup d’advocats de la firma especialitzada en l’assessorament en prevenció de delictes (avaluació i mapes de riscos penals, sistemes de gestió del risc penal, models organitzatius, codis ètics i de conducta professional, polítiques internes, manuals i polítiques anticorrupció, etc.), i ha participat en diversos projectes de disseny i implantació de programes de compliance penal.

Imparteix classes en Processal penal en el màster d’Accés a l’Advocacia de la Universitat Catòlica de València, i ha participat com a ponent en fòrums i formacions dirigides a empleats i directius d’empreses de diversos sectors, en matèria de secrets empresarials, accidents de treball i responsabilitat penal de la persona jurídica.

+info:

     

PATRICIA AYLLÓN TARAZONA

Project Manager i gestió de fons públics - Cooperació i educació per al desenvolupament - Gestora de projectes socials

Fundación Musol

 

Graduada en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública per la Universitat de València, certificada en Project Management per l’ESIC, vaig estar més de quatre anys dedicant els meus esforços i activitat professional a la gestió de projectes socials i fons públics fomentant el desenvolupament sostenible a través de l’educació per al desenvolupament i la cultura, amb finançadors com ara la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València i AECID.

Actualment compagine la meua feina, la formulació, execució i seguiment dels projectes en totes les seues variants, amb la comunicació social de la fundació per a la qual treballe, sempre tenint en compte els nous discursos.
Així mateix, cal destacar el component d’incidència política que han tingut els projectes en què he treballat aquests darrers anys, i la meua experiència al Departament d’Incidència Política a l’entitat Save the Children, per a la qual vaig estar fent pràctiques.

+info:

     

LUÍS MIGUEL MORENO BALLESTEROS

Delegat provincial de Participació Ciutadana de València

Policia Nacional (Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana)

Diplomat en Història i diplomat en Ciències Policials. He ocupat diversos llocs de responsabilitat sempre en l’àrea operativa de Policia Judicial, he realitzat cursos d’especialització en delinqüència internacional, tràfic d’estupefaents, blanqueig de capitals, i he sigut responsable de l’Àrea d’investigació de Delinqüència Econòmica de València fins a l’any 2012, data en la qual assumisc la responsabilitat de l’Àrea de Participació Ciutadana de la província de València, on també he estat nomenat coordinador de la Prefectura Superior de Policia per als delictes d’odi. Treballe en la Policia Nacional des de l’any 1990.

+info:

     

INGRID JOHANA MINA LUCUMI

Mediadora

Ciutat de la Justícia - Jutjat de guàrdia

-----

Tutora de pràctiques - Directora treballs final de màster

Universitat Internacional de València

 

Llicenciada en Criminologia amb un màster en Criminologia Aplicada i Investigació Policial a la Universitat Catòlica d’Àvila, a més de tenir un postgrau en Mediació i Justícia Penal a la Universitat de València. També, soc pèrit judicial en Reconstrucció d’Accidents de Trànsit, i en l’actualitat, curse el meu segon any del programa de doctorat de Dret, Ciència Política i Criminologia a la Universitat de València.

Soc membre del Projecte de mediació intrajudicial de Ciutat de la Justícia de València des de fa més de cinc anys. En l’àmbit educatiu soc professional experta en la Universitat Internacional de València (VIU) des de l’any 2017. Gràcies a la meua dedicació i formació de més de deu anys, he treballat en diversos projectes de sensibilització organitzats per associacions com Associació Professional de Criminologia de la Comunitat Valenciana (APCV), l’associació In-Valencia Mediación (IVMED), Col·legi de Criminòlegs de València (ICOC), i fins i tot en projectes socials i educatius patrocinats per la Generalitat Valenciana com per exemple el projecte “No em toques el whatsapp”.

+info:

     

LUCÍA CAMPOS SEGUÍ

Experienced Senior Consultant - Government & Public Services

Deloitte

Formació

professional amb més de 15 anys d’experiència en l’administració pública i en consultoria de govern i sector públic, Lucía és alumna de la Universitat de València, i és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública (2008) i llicenciada en Sociologia (2008). A més, compta amb estudis de doctorat, ha obtingut el diploma d’estudis avançats (DEA) en Sociologia (programa de doctorat en Benestar social, Cooperació i Desenvolupament local), cursat a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València (2012).
Després de la seua etapa universitària, ha anat actualitzant els seus coneixements amb diversos cursos realitzats en matèria de governança i geopolítica, administració digital, direcció pública i comunicació política.

Background professional

En la seua actual etapa professional Lucía compta amb més de 7 anys d’experiència en consultoria de govern i sector públic en Deloitte, ha participat en diversos projectes per a l’administració pública amb un fort component tecnològic per a clients de governs locals i autonòmics, i també amb visió del sector públic de la Unió Europea. Compta amb experiència en els àmbits de seguretat i defensa, estratègia, IT governance i transformació digital, gestió del canvi, reenginyeria de processos, polítiques públiques, innovació pública i administració electrònica. Complementant aquests àmbits d’especialització, Lucía ha anat consolidant el seu expertise en Direcció i Gestió de Projectes, i té actualment diverses certificacions en Project Management, com ara Prince2® Practitioner, ITIL® Foundation, Six Sigma Yellow Belt i Enterprise Design Thinking Practitioner. En la seua etapa professional prèvia a Deloitte Lucía compta amb 8 anys d’experiència en diverses administracions.

+info:

     

LUÍS ALAMANCOS PAMPÍN

Director

INPEVAL: Investigacions, Peritatges i Valoracions

Director del gabinet INPEVAL i del centre INICA, amb presència a A Coruña, Santiago de Compostel·la, Vigo, Valladolid, Madrid, Màlaga, Barcelona i Porto. Especialista universitari en Investigació de l’Escena del Crim, Ciències Forenses per la Universitat de València.

 

  • Pèrit judicial dels tribunals de justícia com a criminòleg, criminalista forense,
  • Pèrit cal·lígraf i investigador judicial.
  • Director, cap de Seguretat (amb formació acreditada a Israel) i detectiu privat acreditat pel Ministeri de l’Interior.
  • Director de la Càtedra de Criminalística i Ciències Policials de la Universitat LiberQuaré.
  • Professor de l’expert en Detectiu Privat de la Universitat UDIMA i de l’expert en Investigació Privada i Ciències Socials de la Universitat d’Extremadura.
  • Director pedagògic i professor de documents a l’Institut de Ciències Criminolòpiques i la UNED de Pontevedra.
  • Professor acreditat i habilitat per la Divisió de Formació i Perfeccionament de la Direcció Gral. de la Policia, en les àrees socioprofessional, tècnic, protecció contra incendis i protecció i seguretat, en els centres de formació, actualització i ensinistrament del personal de seguretat privada.
  • Professor col·legiat internacional pel Consell Acadèmic de la 2 CCLP Worldwide, amb estatus consultiu especial de Nacions Unides.
  • Conseller del Consell General de les reials acadèmies i instituts d’Espanya.
  • Acadèmic d’Honor de Ciències Socials per la International Academy of Social Sciences (IASS) de Florida, EUA. 
  • Acadèmic de l’Acadèmia de la Diplomàcia del Regne d’Espanya.
  • Membre de la Germandat de Veterans de les Forces Armades i Guàrdia Civil.
  • Membre de la International Police Association (IPA).
  • Membre de la World Jurist Association.
  • Col·laborador en premsa, ràdio i televisió. TVG i Grupo Voz de Galicia, Cuarto Milenio (Cuatro TV), Equipo de Investigación (La Sexta), El País i Mundiario.
  • Membre directiu de l’Asociación Galega de Peritos Calígrafos, Asociación Nacional de Peritos Calígrafos i delegat per a Galícia de l’Asociación de Diplomados en Criminología e Investigación i l’Asociación Nacional de Expertos en Criminalística y Ciencias Forenses.

+info:

     

VICENTE JAVIER BLANCH TORMO

Soci - director Departament Dret Laboral

Zapata Boluda Abogados

Llicenciat en Dret i Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de València.

Màster de l’Advocacia i màster en Dret i Violència de Gènere, entre d’altres, cursats a la mateixa universitat. Director Departament Dret Laboral - Zapata Boluda Abogados.

+info:

     

ÁLVARO ORTS FERRER

Advocat, consultor legaltech i emprenedoria. Soci fundador - director

Orts Consultores

Llicenciat en Dret per la Universitat de València. Advocat, consultor legal especialitzat en privacitat, noves tecnologies i aspectes legals que afecten de manera més directa start-ups.

+info:

     

IDOIA ARREAZA AGUILERA

Assistenta parlamentària

Congrés dels Diputats i el Senat

Graduada en Ciències Polítiques i de l'Administració Pública per la Universitat de València. Màster en Màrqueting, Consultoria i Comunicació Política per la Universitat de Santiago de Compostel·la i Màster en Anàlisi Política per la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment, estic cursant el programa de doctorat en la Universitat de València.

Experiència laboral en campanyes electorals autonòmiques i municipals, en gabinets polítics autonòmics i en gerència en entitats sense ànim de lucre. A hores d'ara, treballant com a assistent parlamentària al Congrés dels Diputats i al Senat.

+info:

     

REYES MARZAL RAGA

PDI Titular d'Universitat - Dret Administratiu

Universitat de València

Doctora en Dret per la Universitat de València, en la qual va cursar els seus estudis de llicenciatura en Dret i de llicenciatura en Ciències Polítiques i de l’Administració.

Compta amb una àmplia trajectòria com a professora en el Departament de Dret Administratiu, amb docència en els ensenyaments de primer i segon cicle així com en els estudis de grau (Dret, Ciències Polítiques, Turisme) i en diferents màsters oficials (Sistemes i Serveis en la Societat de la Informació, Dret Administratiu i de l’Administració Pública, Advocacia, i Estudis Internacionals i de la Unió Europea).

Participa regularment en diversos títols propis de la Universitat de València (diploma d’especialització professional universitari per a Comandaments intermedis, graduat en Ciències de la Seguretat, màster propi Administració i Direcció de Serveis Sanitaris, diploma universitari en Protecció del Patrimoni Cultural, i expert universitari en el Reglament General de Protecció de Dades: Delegat de Protecció de Dades en les Administracions Públiques),  i també intervé en les activitats de formació especialitzada en matèria jurídica organitzats per l’EVES, l’IVAP i l’IVASP, entre altres organismes. Així mateix participa com a docent i directora de diversos cursos organitzats per la Universitat d’Estiu de Gandia, i en diferents activitats d’innovació educativa, entre elles la Clínica Jurídica i les diferents accions del projecte Finestra Oberta.

La seua activitat docent ha estat reconeguda amb tres quinquennis i amb la Menció de Qualitat de tutor de pràctiques externes en el marc del sistema per a l’avaluació i acreditació dels tutors de pràctiques externes promogut per la Fundació Universitat-Empresa ADEIT.

En l’àmbit investigador atresora una àmplia i variada producció bibliogràfica (ORCID 0000-0002-7972-7709). Ha fet estades de recerca en diferents centres nacionals, com per exemple l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), i internacionals com el Centre de Recherche, Information, Droit et Société de la Universitat de Namur (Bèlgica), el Centre d’Études et Recherche Sciences Administratives (CERSA) de la Université Panthéon-Assas (París II) i la Scuola di Specializzazione in Studi sull’Amministrazione Pubblica (SPISA) de la Universitat Alma Mater Studiorum de Bolonya (Itàlia).

Entre les línies de recerca es troba la intervenció administrativa en l’educació, el patrimoni cultural, l’urbanisme, la mobilitat sostenible, la protecció de dades i els sectors regulats. És membre del grup El dret de la regulació econòmica, inscrit en el Registre d’Estructures d’Investigació de la Universitat de València (RESINS_GIUV005_27022017), i del grup interdisciplinar d’R+D Biodret, de la Universitat de València (codi UV-0250).

Participa en diferents projectes de recerca finançats amb fons públics, d’àmbit europeu, nacional i autonòmic, i té la condició d’IP en algun d’ells. Així mateix desenvolupa una variada activitat de transferència del coneixement a través de l’OTRI de la Universitat de València. L’activitat investigadora ha estat reconeguda amb tres sexennis de recerca atorgats per la Comissió Nacional Avaluadora de l’Activitat Investigadora (CNEAI).

En l’àmbit de la gestió acadèmica ha exercit diversos càrrecs universitaris en òrgans col·legiats (membre electe del Claustre, Comissió d’Estatuts i Junta Permanent) i en òrgans unipersonals com la Secretaria de la Comissió d’Estatuts, la Secretaria del Departament de Dret administratiu i Processal i el 2019, la direcció de l’esmentat Departament de Dret Administratiu i Processal.

+info:

     

JOSE LUÍS SAHUQUILLO OROZCO

Director executiu

EQUÀLITAT, participació i Igualtat S.L

Politòleg. Diplomat en Gestió i Administració Pública per la Universitat de València. Màster oficial en Gestió i Promoció del Desenvolupament Local. Especialista universitari en Direcció Pública i Lideratge Polític. Màster en Igualtat de Gènere. Director Executiu d’ EQUÀLITAT, participació i igualtat, consultoria especialitzada en matèria d’igualtat de gènere, participació ciutadana, responsabilitat social i modernització de l’Administració pública.

Va fundar GOBERNATIA, Escuela de Liderazgo y Alto Gobierno, i va ser director de l’Escola d’Open Government (2012-2020). President de l’Asociación Valenciana de Politólogos AVAPOL (2012-2014). Al desembre de 2013 va fundar l’Asociación Española de Acreditación de la Transparencia ACREDITRA i el Club de Oratoria de la Comunitat Valenciana.

En el món acadèmic ha sigut professor convidat de la Universitat Catòlica de València, la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, l’INAP, l’IVAP o la Universitat César Vallejo de Perú, entre altres.

A més ha sigut membre electe de The Washington Academy of Political Arts and Sciences (WAPAS) i soci de mitja dotzena d’associacions de ciència política i govern obert. Impulsor del màster en Direcció Pública i Lideratge Polític de la Universitat Politècnica de València, UPV. Director del màster Internacional en Política Avançada de GOVERNATIA (2014-2019). Ha dirigit, coordinat o impulsat més d’un centenar de jornades, seminaris i congressos, entre ells alguns de caràcter internacional.

Al setembre de 2014 va publicar un llibre sobre #politica2pto0, que va editar juntament amb el professor de ciència política, Joaquín Martín Cubas (Universitat de València). El febrer de 2016 va publicar el seu segon llibre titulat El paradigma del gobierno abierto, editat per la Universitat Complutense de Madrid. En l’actualitat treballa per a més de 100 ajuntaments d’Espanya en matèria d’igualtat, participació ciutadana, responsabilitat social i transparència, i per a diversos grups educatius i empreses valencianes en matèria d’igualtat de gènere.

+info:

     

DIEGO DOMÉNECH ARÉS

Senior Associate - EU & Competition

Clifford Chance

Associat sènior al Departament de Dret de la Competència i de la UE de l’oficina de Clifford Chance a Madrid.

Diego es va incorporar a Clifford Chance com a advocat l’octubre del 2014 i ha realitzat secondments a les oficines de París (2021 i 2022) i Brussel·les (2021). Des de la seua incorporació a Clifford Chance ha participat en assumptes de pràctiques restrictives i control de concentracions, tant a l’àmbit nacional com europeu, en un bon nombre de sectors, incloent tecnologies de la informació, aviació, telecomunicacions, indústria o el sector ferroviari.

+info:

     

JOSE ENRIQUE VAL MONTRÓS

Gestor de projectes europeus. Coordinador de presentació de propostes. Avaluador de projectes Erasmus+ per a la Comissió Europea a Espanya

Fundación Equipo Humano

Politòleg (grau) i analista polític (màster) amb més de 8 anys d’experiència en la recerca, creació i presentació de consorcis a escala europea dins de programes de finançament directe de la Comissió Europea, entre els quals s’inclou Erasmus+, Single Market Programme i el Programa Europeu d’Ocupació i Integració (EaSI).

Gestor d’iniciatives europees com Erasmus per a Joves Emprenedors, programes pilot de la Comissió Europea com la iniciativa d’intercanvi de personal entre empreses a la UE, MobiliseSME, i diferents projectes en temàtiques de formació, inclusió, emprenedoria i sostenibilitat. Participe activament en reunions amb representants de la Comissió Europea i les seues diverses direccions generals, així com diferents stakeholders en matèries d’emprenedoria, mercat únic, formació i internacionalització. Avaluador de l’Agència Espanyola d’Erasmus+ durant 4 anys, amb més de 300.000 euros avaluats en accions KA2 i KA1.

Des que vaig eixir de la universitat he treballat com a assistent de grups polítics a l’Ajuntament de València, amb una estada de pràctiques. També al Grupo Consultoría Local Europe / Insonmia Consulting, i ara mateix a InnEurope tant en pràctiques com en qualitat d’empleat i, finalment, a Fundación Equipo Humano, on vaig passar quasi 6 anys coordinant accions de presentació de propostes europees. El meu currículum també inclou una estada després de la universitat a l’estranger, concretament a Austràlia, cosa que em va permetre millorar el nivell d’idiomes i tenir noves experiències.

+info:

     

ANA ENGUÍDANOS WEYLER

Cap de Secció Gabinet Tècnic de la Conselleria d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca

Generalitat Valenciana

Llicenciada en Dret i diploma d’Alts Estudis Europeus Jurídics del College of Europe. La integració europea com a passió, tasca i destí.

Actualment, Ana és cap de secció del Gabinet Tècnic de la Conselleria d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca de la Generalitat Valenciana.

Responsable d’Europe Direct Comunitat Valenciana. També ha exercit com a cap del Servei de Relacions amb la Unión Europea de la Generalitat Valenciana, i com a cap d’àrea de relacions amb l’estat i d’afers europeus i relacions externes. 

+info:

     

MAR COSÍN MUÑOZ

Tax Senior

RSM Spain

Soc Senior del departament de Tax de RSM a València. Tinc la doble llicenciatura en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de València, i també el màster en Assessoria Fiscal del CEF.

He desenvolupat la meua carrera professional en diversos despatxos d’advocats locals, així com en Fides ETL Global, des d’on em vaig incorporar a RSM i continue la meua pràctica professional en l’àrea fiscal. He centrat la meua carrera en l’assessorament fiscal recurrent, oferint un assessorament fiscal completo en les àrees següents: (i) fiscalitat directa e indirecta i (ii) règims especials. He enfocat la carrera a la planificació i l’assessorament fiscal de grans patrimonis, tant de residents com de no residents.

+info:

     

MARÍA RUBIO CARPIO

Advocada gerent àrea jurídica laboral (Manager)

RSM Spain

María Rubio Carpio és advocada i lidera el Departament Legal Laboral de RSM Spain en l'oficina de València.
Llicenciada en Dret per la Universitat de València i la Università degli Studi di Palermo (Itàlia), va cursar posteriorment el màster en Dret de l'Empresa (UV).

Ha desenvolupat la seua carrera professional en diferents organitzacions (Bankia-Caixabank, Rover Alcisa) i despatxos professionals (Garrigues, Hölderl Abogados). Té més de 17 anys d'experiència assessorant empreses i grups d'empreses de diversos sectors, tant nacionals com internacionals, així com també particulars. Està especialitzada en l'assessorament jurídic de caràcter laboral en tots els àmbits: contractació laboral (ordinària o d'alta direcció), retribució i beneficis, pactes especials, permisos, excedències, incapacitats, mesures de conciliació de la vida familiar i laboral, jornada i temps de treball, mobilitat geogràfica, classificació professional i mobilitat funcional, acomiadaments i altres sancions, representació legal de treballadors i/o conflictes col·lectius,  cessió il·legal d'empleats, successió d'empreses, grup patològic, etc.), i ha defensat els interessos dels seus clients en l'àmbit extrajudicial a través d'assessorament recurrent, negociacions (tant individuals com col·lectives, com ara acomiadaments col·lectius), redacció i revisió de tota mena de documents legals, etc.

Té també una dilatada experiència en la pràctica judicial i ha prestat assistència i representació lletrada tant en actes de conciliació davant el Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació com en processos judicials de caire diferent (impugnacions d'acomiadaments, reclamacions de quantitat, incapacitats, accidents laborals, derivacions de responsabilitat, etc.) i en totes les instàncies. Assisteix els seus clients en via administrativa (ITSS, INSS, TGSS, etc.).

Ha participat en nombrosos processos de reestructuracions i insolvències, ha que domina aquesta disciplina en el seu vessant laboral. Ha intervingut en més de 100 procediments concursals, tant com a lletrada de les concursades, com formant part de l’equip de diverses administracions concursals, assessorant en els aspectes laborals, tasca que realitza des de l’any 2008. Té amplis coneixements en matèria de compliment corporatiu (compliance laboral) i ha dut a terme l'anàlisi i prevenció de conductes empresarials que comporten responsabilitats societàries, així com l'assistència i elaboració de plans o protocols d'igualtat, desconnexió digital, assetjament laboral, teletreball. Ha realitzat diversos cursos d'especialització en matèria laboral: curs superior de Seguretat i Dret Laboral (CEF), curs d'expert en Auditoria Laboral (Thomson), curs d’expert en Compliance Officer (Thomson), entre altres.

Lletrada col·legiada en l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València (ICAV) des de l'any 2010 i sòcia de l'Associació Nacional de Laboralistes (ASNALA).

+info:

     

NEREA PERIS BRINES

Legal Officer & Deputy Data Protection Officer

Comitè Europeu de Protecció de Dades (CEPD)

Nerea Peris Brines és assessora legal i subdelegada de protecció de dades del Comitè Europeu de Protecció de Dades, un organisme de la UE encarregat d'assegurar l'aplicació coherent del Reglament europeu de protecció de dades i de la Directiva 2016/680.

Nerea es va unir al Comitè el 2018 i es va especialitzar en transferències internacionals de dades personals i eines de compliment normatiu. Des del 2023 també coordina l'àrea de litigis europeus del Comitè. Abans d'incorporar-se al Comitè, Nerea va treballar com a assistent d'investigació a la Universitat d'Utrecht i com a associada en un bufet de València especialitzat en drets socials.

Nerea va estudiar el doble grau en Dret i Ciències Polítiques a la Universitat de València i va cursar un màster en Dret Europeu i Drets Fonamentals a la Universitat d'Utrecht i el màster en Pràctica Jurídica a la UOC.

És col·laboradora habitual de la revista de protecció de dades LA LLEI Privacidad i ha participat com a ponent en diverses conferències i cursos de protecció de dades.

+info:

     

COLOMA VIVES

Associada Sènior

Firma d'advocats Pérez-Llorca 

Coloma és associada sènior en l'equip d'urbanisme i medi ambient de Pérez-Llorca, al qual es va unir a 2021. Abans de la seua incorporació, va prestar serveis en el departament de Dret Públic d'un reconegut despatx internacional i d'un despatx nacional de primer nivell especialitzat en matèria urbanística i processal.

Coloma compta amb àmplia experiència en l'assessorament a clients nacionals i internacionals, fons d'inversió, així com a administracions públiques i entitats urbanístiques, en qüestions urbanístiques, ambientals, d'infraestructures, energia i construcció. Igualment, assessora en la direcció lletrada en tota mena d'expedients administratius i contenciosos-administratius, participant en assumptes d'alta complexitat i amb múltiples actors implicats.

Coloma col·labora amb revistes especialitzades com la Revista Actualitat Jurídica Aranzadi i la Revista Tècnica de Medi Ambient (Retema).

Més informació sobre el meu perfil, clic ací

+info:

     

CLARA PASCUAL DE VARGAS

Especialista en Drets Humans (Human Rights Officer)

Alt Comissionat per als Drets Humans - ONU

Clara Pascual de Vargas és llicenciada en Dret per la Universitat de València i diplomada en Relacions Internacionals i Dret Internacional per l'Institut Universitari d'Alts Estudis Internacionals (ara The Graduate Institute) el 2007.

Després de finalitzar els estudis, Clara va continuar la seua carrera en l’àmbit del dret internacional dels drets humans, primer des de la societat civil i després a l’Organització Internacional per a les Migracions. Actualment treballa a l'Oficina de l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans, on dona suport tècnic a la relatora especial per a l'explotació de persones, especialment dones i infants.

+info:

     

LUCÍA BORT LORENZO

Executive Director

INTK Business Security

Executive Director d’INTK Business Security.  Doctora cum laude en el programa de doctorat en Ciències Jurídiques i Econòmiques de la UCJC, especialitzada en Criminalística.

Graduada en Criminologia per la Universitat de València, amb especialitat en Seguretat Privada (habilitació detectiu privat). Màster oficial universitari en Criminalística, Escena del Crim i Investigació Criminal de la UCJC. Màster oficial universitari en Ciberseguretat per la UAX.

Ha treballat com a especialista en l’àmbit de la criminalística, concretament en falsedat documental, durant més de 5 anys. Destaca la seua participació en projectes internacionals de suport amb el sector de la justícia amb el BID i la UNODC, la publicació de diversos articles científics en la matèria i la participació en congressos internacionals.

+info:

     

RUT BLASCO BALDOVÍ

Magistrada

Ministeri de Justícia

Llicenciada en Dret per la Universitat de València. Postgrau en Dret Civil per la Universitat de Barcelona.

Magistrada del Jutjat Penal núm. 1 de Tortosa.  

+info:

     

BÁRBARA PATRICIA GÓMEZ COSTA

Advocada

CEAR: Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat 

Servei Atlas de la Generalitat Valenciana

Bárbara exercix com a advocada en l'àmbit de la protecció internacional i les migracions.

Va cursar els seus estudis de Dret en la Universitat de València, on està desenvolupant actualment la seua investigació de doctorat dins del Programa en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional. Anteriorment va realitzar el màster en Drets Humans, Democràcia i Globalització de la Universitat Oberta de Catalunya, especialitzant-se en col·lectius vulnerables i identitat. Durant els seus estudis, va ser activista i voluntària en diverses entitats del tercer sector, tant nacionals com internacionals, vinculades als Drets Humans i les migracions com, per exemple, Amnistia Internacional.

Va iniciar la seua carrera professional en un despatx d'advocats a Londres especialitzat en immigració i asil i, més tard, després de realitzar el Servei de Voluntariat Europeu (SVE/EVS) a Itàlia, va tornar a Espanya on va continuar treballant com a advocada de Protecció Internacional en Accem. Després, va entrar en el sistema de les Nacions Unides de la mà de l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), on va treballar com a legal advisor en un projecte finançat pel Ministeri d'Afers exteriors britànic, conegut com a UK Nationals Support Fund (UKNSF), en el qual brindava assessorament jurídic a les persones nacionals britàniques sobre qüestions relacionades amb la seua residència a Espanya després de l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea.

En l'actualitat, treballa per a la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat. En concret, forma part del Servei Atles de la Generalitat Valenciana, assessorant persones migrants, refugiades i sol·licitants de protecció internacional que residixen a la Comunitat Valenciana, així com assessorant i formant al personal professional dels serveis públics i de les entitats del tercer sector que atenen este col·lectiu.

+info:

     

SUSANA PEÑALVER GARCÍA

European Funds Mentor | Senior Consultant | EU Project Manager

Inneurope Initiative

Susana és graduada en Ciències Polítiques i de l'Administració Pública per la Universitat de València.

És una professional amb àmplia experiència en la gestió de projectes europeus i la formació en este àmbit. Ha exercit rols com a tutora en diversos cursos relacionats amb els fons europeus, entre ells el curs especialista NextGen 2022, Iniciació als Fons Europeus per a Fundacions, Especialista Next Generation EU 2023 i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència: Gestió i Seguiment.

Ha participat com a ponent en esdeveniments com el XXII Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València, on va presentar "Potència la teua Trajectòria Empresarial a Europa: Programa Erasmus For Young Entrepreneurs". També ha col·laborat com a professora i consultora en el diploma d'Especialització en Gestió de Projectes d'Innovació Social i Educativa de la Universitat de València. La seua trajectòria destaca per la seua dedicació a la formació i assessorament en l'àmbit dels projectes europeus i la gestió de fons comunitaris.

+info:

     

MARÍA GONZÁLEZ MARIMÓN

Professora Ajudant Doctora Dret Internacional Privat

Universitat de València

Graduada en Dret i Ciències Polítiques i de l'Administració Pública i màster en Dret, Empresa i Justícia, Dret Internacional i Estudis Jurídics Internacionals per la Universitat de València. María és professora ajudant Dra. de DIPr en la UV des de febrer de 2022. Anteriorment, va ser personal investigador en formació en la UV (FPU 2018-2021). 
La seua excel·lència acadèmica des d'estudiant s'ha manifestat amb l'obtenció de premi extraordinari de la UV en els tres nivells educatius (doble grau en Dret i Ciències Polítiques, Màster en Dret, Empresa i Justícia i Doctorat). Per això va rebre també la distinció “Beca per a la promoció de l'excel·lència acadèmica de l'alumnat universitari (Generalitat Valenciana) i el XXII Premi d'Estudis Jurídics Universitaris Manuel Broseta Pont.” (Fundació Manuel Broseta Pont). 
Ha desenvolupat cinc línies d'investigació, centrades principalment en el DIPr de família, i més recentment, en les successions internacionals, tot això amb una incidència en els MASC. La seua trajectòria científica té com a eix vertebrador la promulgació dels drets humans, intentant contribuir al ODS 16, molt especialment, la seua meta 3, de manera que el complex entramat de fonts redunde en un l'impacte positiu en el benestar de les persones més vulnerables involucrades en estes situacions privades internacionals. 
Esta trajectòria ha tingut com a resultats la publicació de 2 monografies, 9 articles, 13 col·laboracions en obres col·lectives, a més de recensions o comentaris de jurisprudència. El lideratge i compromís amb l'acadèmia també es demostra amb la participació en la coordinació d'obres referents com: El nou marc europeu… (Palao, 2023); Tractat d'Arbitratge Comercial… (Esplugues, 2020); o la recent direcció del llibre El Dret de família des de la perspectiva dels xiquets, xiquetes i adolescents a Llatinoamèrica (González, 2025). Igualment, ha participat en la direcció i organització de diferents seminaris i congressos internacionals. 
La intensa labor investigadora s'ha realitzat en el marc de la participació en projectes d'investigació com els projectes europeus “MiRI – Minor’s Right to Information…” i Just Closer (“Just Closer to children and their families”), este últim com a investigadora principal de la UV. També ha teixit una xarxa de jóvens investigadors espanyols com a mostra la seua participació en el projecte de la Universitat de Saragossa dirigit per la Prof. Chéliz. 

El gran impacte científic s'ha plasmat en la invitació com a ponent a Espanya, destacant la seua reiterada participació en les activitats organitzades per la AEPDIRI. Però, sobretot, en este perfil destaca la internacionalització, i no sols amb els projectes europeus ja esmentats.
Ha sigut beneficiària de diferents beques per a realitzar estades a l'estranger, destacant: l'estada d'investigació de quatre mesos en la Universitat Paris II Phanteon-Assas (2019, Programa Erasmus+ Doctorat); la Beca “Santander ajudes per a la realització d'estades d'investigació en centres d'investigació o universitats iberoamericanes en el marc del Programa Beques Iberoamèrica. Santander Investigació per a realitzar una estada a Coïmbra (2021); la beca “Max Planck Institute Phd Scholarships 2021” w de Luxemburg (2021); la beca per a investigadors internacionals 2022, finançada per la Max Planck Society, acceptada com a investigadora visitant en el Max Planck Institute for Comparative and International Private Law d'Hamburg; la beca concedida pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats per a estades de mobilitat a l'estranger “José Castillejo per a jóvens doctors 2019” per a realitzar una estada de nou en el Max Planck d'Hamburg (2023); o la beca de la Generalitat Valenciana CIBEST 2022 per a realitzar una estada en la Squirell Law Library de la Universitat de Cambridge (2024). 

En tercer lloc, ha sigut ponent en diversos fòrums internacionals, destacant conferències en línia en diversos països llatinoamericans com Costa Rica, el Perú, l'Equador, Colòmbia o Xile. I en fòrums europeus com en la Universitat de Laussane; Universitat Degli Studi de Milà Bicocca; Universitat de Münster; Max Planck Institute for Comparative and International Private Law d'Hamburg; o la Universitat de Gènova. Particularment destacable és la seua participació en la trobada de la Child Friendly Justice European Network Annual Seminar “Transforming Justice Systems for Children in Migration”, Genova, Italy: les seues dos ponències seleccionades en competència internacional en el Max Planck d'Hamburg en el marc de la “Ninth Max Planck PostDoc Conference on Private Law -June 2024”, la qual va seleccionar a jóvens investigadors de tota Europa; o el Seminari al novembre de 2024 de la xarxa Family Law in Context -FLIC- Network, una xarxa d'investigadors internacionals i interdisciplinari en dret de família europeu. Finalment, destaca la ponència en el seminari final del projecte europeu Justcloser en el Parlament Europeu a l'abril de 2024. 
Finalment, i com màxima expressió d'esta vocació internacional ha de citar-se l'haver sigut seleccionada, amb concurrència internacional, amb més de 100 sol·licituds i sent l'única representant d'una universitat espanyola- com a beneficiària de la Lindemann Fellowship, iniciativa l'objectiu principal de la qual és proporcionar a investigadors en les seues primeres etapes acadèmiques de l'oportunitat de construir una xarxa d'acadèmics de tota Europa, i impulsada per acadèmics tan prestigiosos com el director del Max Planck.
Tota esta trajectòria investigadora s'ha bolcat en la vocació de la docència universitària. Ha sigut docent en l'assignatura troncal de dret internacional privat, tant en el grau en Dret com en els dobles graus que oferix la Facultat de Dret de la UV, i en els tres idiomes oferits, espanyol, valencià i anglés. També ha sigut docent en diverses assignatures del mòdul de metodologia del màster oficial de Dret, Empresa i Justícia de la UV, dirigit pel Prof. Esplugues Mota, qui li ha confiat la secretaria del màster des de gener de 2024. 
També ha realitzat una intensa labor d'innovació docent amb la participació anual en congressos d'innovació docent, publicacions, preparació de materials en obert, i participació en projectes d'innovació docent de la UV. Actualment es troba cursant el curs de 150h FIPU (Formació Inicial del Professorat Universitari). 

Finament, cal destacar que l'interés per la internacionalització també s'ha plasmat en la docència, destacant fites clau com la coordinació del PEPP (Programme in European Private Law for Postgraduates, programa de postgrau en el qual participen diferents universitats sòcies europees, liderades per la Universitat de Münster (Alemanya); la participació en el comité d'organització de la “Summer School for Young Researchers” de la UV en diverses edicions; o el premi d'internacionalització la UV per l'elaboració de materials docents en anglés.
Igualment, ha participat la direcció de TFG i TFM; així com en Tribunals de defensa dels dos. Ha sigut tutora de pràctiques curriculars i extracurriculars, destacant estes últimes en les quals l'estudiant tria voluntàriament al tutor, i que a més no tenen impacte sobre l'encàrrec docent. Finalment, María mostra un interés per comprendre i involucrar-se en el procés de presa de decisions del sistema universitari com a mostra el fet d'haver sigut triada membre del Claustre com PIF, i membre actual de la Junta de Centre de la Facultat de Dret. 

+info:

     

ANTONIO VIVES CERVERA

Procurador

Autònom

Llicenciat en Dret per la Universitat de València. 

Col·legiat en l'Il·lustre Col·legi de Procuradors de València.

Més de 30 anys d'exercici professional com a procurador. 

+info:

     

LUCÍA SEGARRA COBO

Directora legal

BDO ABogados

Llicenciada en Dret per la Universitat de València i especialista en Dret de la Competència Europeu i Espanyol, per l'Institut d'Estudis Borsaris.

Compta amb una àmplia experiència en dret mercantil, especialment en operacions de compravenda de societats (M&A), operacions societàries i de reestructuració (fusions, escissions, etc.), contractació civil i mercantil nacional i internacional, refinançaments de deute, dret societari, dret de la competència, havent desenvolupat 14 anys de la seua trajectòria professional en J&A Garrigues SLP.

És professora Associada del Departament de Dret Internacional Privat de la Universitat de València des de 2014 i impartix classes en el Màster d'Advocacia i Dret dels Negocis Internacionals de la Universitat Cardenal Herrera CEU.

+info:

     

CONCHA SERNA SÁNCHEZ DE MORA

Gerent de l'àrea de Dret Públic i Regulador

BDO ABogados

Llicenciada en Dret per la Facultat de Dret de la Universitat de València i màster en Planificació Territorial, Mediambiental i Urbana per la Universitat Politècnica de València. Membre de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València, on exercix de vocal en la Junta Directiva de la Secció de Dret Administratiu, Urbanisme i Medi Ambient. 

Des de la data de llicenciatura ha mantingut formació complementària permanent sempre en matèries diverses de dret públic i gestió de projectes: dret local i autonòmic, contractació pública, procediment administratiu, urbanisme, residus, costes, aigües, dsancions, ajudes i subvencions, dret de l'esport, administració electrònica, COVID-19, Energies Renovables, PRTR , Projectes Next EU, PM2 - Metodologia de Gestió de Projectes de la CE. ESADE. Fundació Universitat Empresa (Adeit), Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat Internacional Menéndez i Pelayo, Thompson Reuters Aranzadi, Col·legi d'Advocats de València, Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports. Col·legi d'Enginyers Industrials.

Després de 20 anys d'exercici professional independent especialitzada en dret públic, en l'actualitat és Gerent de l'àrea de Dret Públic i Regulador de BDO Advocats on presta assessorament jurídic i direcció lletrada tant a administracions públiques com a entitats privades. 

Les matèries mes habituals en la pràctica professional són el procediment administratiu, organització i funcionament de les administracions públiques, sector públic, ordenació del territori i urbanisme, medi ambient, autoritzacions, procediments sancionadors, ajudes i subvencions, fons europeus, responsabilitat administrativa, dret esportiu, sectors regulats (energia, residus...). 

+info: