UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

 

 

     

INMACULADA CONEJOS SÁNCHEZ

Investigadora AECC

Centre d’Investigació Príncipe Felipe

Inma es va llicenciar en Química a la Universitat de València en 2007 i després es va incorporar al Laboratori de Polímers Terapèutics dirigit per la Dra. María J. Vicent, a València. Després d'obtenir el seu doctorat cum laude, ha ocupat 3 llocs postdoctorals en 4 grups d'excel·lència diferents, que han ampliat el seu coneixement sobre nanomaterials: el grup de biomaterials de la Dra. Iraida Loinaz a IK4-CIDETEC (Sant Sebastià), el grup de la reconeguda professora María José Alonso al CIMUS-USC (Santiago de Compostel·la), i el juliol de 2015 va obtenir una beca postdoctoral VAL I+D entre el seu laboratori de doctorat i el Departament de Neurociències Clíniques de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

El juliol de 2021 va rebre la beca d'Investigador de l'AECC per al desenvolupament d’innovadores teràpies polimèriques per al tractament de tumors sòlids pediàtrics. El seu perfil multidisciplinari abasta des del disseny químic racional de diversos nanomaterials considerant una malaltia i barrera biològica específica, fins a la síntesi i caracterització fisicoquímica de nanobiofàrmacs per a avaluar-ne el destí biològic.

Imma codirigeix 4 estudiants predoctorals, ha participat en 17 articles i 4 patents, entre les quals la creació de la spin-off Polypeptide Therapeutic Solutions SL, el 2012, ara de nom Curapath, després d’adquirir-la un fons d'inversió americà. Ha participat en 16 projectes internacionals i nacionals, en tres dels quals com a investigadora principal. És membre de diverses societats científiques, com la CRS, la CRS Spanish-Portuguese Local (SPLC-CRS), de la qual és vicesecretària, i de la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ).

+info:

     

ZAIDA BLASCO ARMIÑANA

Cap de planta

Biocom Energía S.L.U

Soc llicenciada en Ciències Químiques des de l'any 2009. Actualment soc cap de planta de Biocom Energia.

Acabada de llicenciar i amb molta il·lusió vaig iniciar una recerca activa d'ocupació, però, era una època molt complicada per a persones amb estudis superiors i calia sovint eliminar del currículum el meu títol universitari per a poder accedir a ocupacions sense cap relació amb el meu perfil.

Després de desenvolupar diversos treballs d'aquest tipus i que podia desenvolupar qualsevol persona sense estudis, em vaig adonar que si volia obrir-me camí en la indústria química havia de continuar estudiant. Aquesta vegada vaig apostar per un grau superior de formació professional i vaig cursar Anàlisi i Control de Qualitat. Va ser una decisió estratègica, ja que la formació en centres de treball que ofereixen els graus m'obriria les portes a un sector industrial difícil d'accedir en aquells anys. I efectivament, la meua estratègia, després de molta perseverança i anys d'estudis i treballs no qualificats, va sortir bé i vaig començar amb gran entusiasme un contracte de tècnic de laboratori, al departament de qualitat, a l'empresa on vaig fer la formació. Una empresa amb uns treballadors altament involucrats i joves, amb moltes ganes de desenvolupar-se professionalment i seguir aprenent.

A poc a poc em vaig sentir més còmoda i vaig acceptar els reptes que els meus superiors m'oferien, de manera que vaig créixer dins de l'empresa i vaig passar a ser responsable de qualitat i posteriorment de processos, cosa que em va ensenyar i vaig gaudir a parts iguals, com una nena amb un joguet nou. Hi vaig gaudir amb tot l’equip de treball de la química aplicada, creant projectes interns des del nostre petit laboratori fins a poder escalar-los i implementar-los a la planta.

Tot i que ja no formo part d'aquest equip de treball, puc afirmar que aquesta motivació, esforç, constància i sinergia en la solució de problemes reals de la indústria, amb aplicació dels coneixements teòrics de tots els departaments interns en una empresa, és el que ens porta a ser un equip prou fort per a acceptar qualsevol repte del mercat a nivell mundial.

Personalment, per a treballar en equip i gestionar professionalment un nombre elevat de persones, seguisc una sèrie de directrius basades a crear un ambient de treball positiu, que involucre els càrrecs intermedis perquè opinen de forma constructiva i professional des de tots els punts de vista i poder portar l'organització i la gestió de manera ordenada. Hi establisc prioritats optimistes i reals sense haver d'exigir més del que competeix a cada departament i deixe que prenguen les seues decisions; els deixe créixer, tal com em van deixar a mi en aquella primera oportunitat. Cerque sempre la millora contínua i la comunicació com a pilars del treball en equip. Amb autocrítica i buscant el creixement professional cada dia, mantenint la motivació del personal per a millorar contínuament. Crec sincerament que si un responsable deixa créixer professionalment els seus treballadors i els genera motivació, se sentiran realitzats. És així com les persones s'impliquen realment en la seua feina i comencen a aportar valor afegit al seu lloc de treball. Sense adonar-se'n, formen part d'un equip excepcional. Aquest és, en definitiva, l'objectiu d'una cap de planta.

+info:

     

TERESA LAFUENTE ROYO

Responsable de Regulatory

Naturchem S.L.

Llicenciada en Químiques per la Universitat de València i màster en Química Orgànica. 

Fa 10 anys que estic al mercat laboral i he conegut diversos sectors relacionats amb la química. No obstant això, m’he centrat en el sector cosmètic; que a més és una passió personal i m’hi dedique actualment.

+info:

     

LAURA PASTOR ALCAÑIZ

Especialista en depuració d'aigües i innovació

Professora Ajudant del Departament d'Enginyeria Química

Universitat de València 

 

Enginyera química (Universitat de València) i doctora en Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient per la Universitat Politècnica de València.
La meua àrea d’investigació està centrada en la recuperació de nutrients (nitrogen i fòsfor) de les aigües residuals mitjançant processos de cristal·lització. Tinc una experiència de 15 anys en el tractament d’aigües residuals, tant en el camp de la recerca i docència com en la gestió de la innovació.

He sigut responsable del Departament d’Innovació de l’empresa Depuración de Aguas del Mediterráneo durant 12 anys i professora associada de la Universitat de València durant el mateix temps. Professora del màster oficial de la Universitat Catòlica de València sobre Tractament d’Aigües Residuals Industrials. Participació i direcció de nombrosos projectes d’investigació tant nacionals como internacionales, publicacions en revistes científiques, i comunicacions en congressos. Experiència en direcció d’equips, sistemes de gestió de la innovació, preparació de propostes per a convocatòries públiques, propietat intel·lectual, transferència de tecnologia. He participat directament en la creació de la Càtedra DAM Universitat de València i he programat i dirigit activament junt amb el director de la Càtedra, les activitats de l’aquesta, entre altres jornades tècniques, seminaris, activitats educatives, etc.

+info:

     

INÉS PICAZO DÍAZ

Cap de Medi Ambient i Sostenibilitat

Planta de Regasificación Sagunto, S.A. (Saggas)

Inés Picazo Díaz considera imprescindible l’equilibri personal i el professional. “Primer de tot soc mare, és la motivació que dona sentit a com entenc la sostenibilitat: Estem prenent del futur recursos per a viure el present.  #StubbornOptimist!”

Enginyera química per la Universitat de València, màster en Implantació i Auditories de Sistema de Gestió Ambiental i EMAS per AIMME, experta en Qualitat per la Fundació Confemetal, entre altres, i formació contínua en matèria de medi ambient, comunicació, lideratge i estratègia. Va començar la seua experiència en entorns de recerca, AINIA, i va elaborar el seu projecte final de carrera durant dos anys. Els primers passos de la seua experiència professional els va donar a PANRICO com a tècnic de laboratori desenvolupant activitats de qualitat de producte, anàlisi de punts crítics, laboratori fisicoquímic i microbiològic. Posteriorment durant quatre anys va desenvolupar la seua carrera profesional en IZAR CONSTRUCCIONES NAVALES, SA, Propulsión y Energía Manises, empresa estatal de construcció naval amb més de 1000 treballadors, en el Departament de Garantia de Qualitat, i va aconseguir la certificació en ISO 14.001.

Sistema de Gestió Ambiental, la certificació en adaptació d’ISO 9001 Sistema de Gestió de la Qualitat, i implantació i certificació de PECAL 120 Requisits OTAN  d’assegurament de la qualitat per a producció. El maig de 2005 s’ incorpora a Planta de Regasificación de Sagunto, SA (Saggas), on ha anat consolidant la seua carrera professional. Forma part de diversos comités i grups de treball professionals sectorials, empresarials i institucionals tant nacionals com internacionals, incloent PNUMA i la Comissió Europea.

La seua carrera a Saggas s’ha anat desenvolupant inicialment en la direcció d’explotació com a cap de Laboratori i Medi Ambient, i des del 2014 fins a l’actualitat com a cap de Medi Ambient i Sostenibilitat staff de Direcció General. Des de la perspectiva de laboratori de qualitat de gas, va desenvolupar metodologies de balanç energètic i de qualitat de gas a la terminal de GNL i va col·laborar en el desenvolupament de nova normativa sectorial.

Des de la perspectiva de medi ambient, va implantar metodologies per al compliment de la declaració ambiental i anàlisi de riscos mediambiental, va desenvolupar el sistema de gestió ambiental seguint la norma ISO 14.001, i va aconseguir que Saggas fora la primera empresa del sector a Espanya a adherir-se a EMAS.

+info:

     

ANTONIO SANTOS BERNIA

Líder global de qualitat ciment blanc i productes especials

CIMSA CEMENTOS ESPAÑA S.A.U.

Llicenciat en ciències Químiques, especialitat Química Industrial.

Experiència professional des de 1993 en l’empresa Cemex, líder mundial en la indústria de producció i subministrament de ciment, àrids i formigó i solucions urbanes, en les places de cap de laboratori i posteriorment com a cap de qualitat de la planta de ciments a Bunyol.

Des de 2021 treballa en Çimsa Cementos España, primer com a cap de qualitat i des del 2023 com a líder global de qualitat i productes especials. Participa i col·labora amb una xarrada anual en el màster d’Enginyeria Química de la Universitat de València.

+info:

     

FELIU SEMPERE NÀCHER

Investigador Postdoctoral

Global Omnium

Enginyer químic doctor per la Universitat de València, amb experiència com a enginyer de processos i d’R+D+I des del 2006 en el sector de la depuració d’aire industrial i d’EDAR mitjançant tecnologies biològiques i fisicoquímiques. Amb experiència internacional amb projectes executats a Europa, Àsia i l’Orient Mitjà.

En la meua formació compte amb un doctorat realitzat a escala de laboratori, pilot i industrial, orientat al desenvolupament d’una biotecnologia comercialitzable per a l’eliminació d’emissions de compostos orgànics volàtils. La investigació va culminar amb èxit i es disposa actualment de 13 plantes industrials a Europa. He participat, a més, en el disseny de la majoria d’elles i en la supervisió de totes. 

Incorporat al Departament d’R+D+I de Global Omnium el 2019, on recentment he aconseguit una beca Torres Quevedo, centrada en la purificació biològica de biogàs.

+info:

     

DAVID PÉREZ GUAITA

Contractat Ramón Y Cajal

Universitat de València

Llicenciat i doctor en químiques per la Universitat de València, he contribuït a la química analítica especialitzant-me en el camp de la espectroscòpia clínica. He investigat en diferents institucions internacionals, incloent-hi la Universitat d'Estrasburg (França, 9 mesos), la Universitat de Reims (França, 6 mesos), la Universitat de Ulm (Alemanya, 4 mesos) i la Universitat de Monash (Austràlia, 4 mesos). Després d'acabar el meu doctorat, vaig realitzar un post-doc de 4 anys en la Universitat de Monash (Melbourne, Austràlia) on vaig començar a convertir-me en un investigador independent, dirigint una línia d'investigació dedicada al tractament quimiomètric de senyals vibracionals i al preprocessament de mostres clíniques per a l'anàlisi per espectroscòpia infraroja i Raman. Esta línia es va consolidar en obtindre una Individual Fellowship en el programa Maria Skłodowska-Curie, que em va portar a realitzar un altre Post-doc de 2 anys en Technological University Dublin (Irlanda). Finalment, vaig obtindre un projecte Ramon i Cajal que em va permetre la continuació de les meues investigacions en la Universitat de València.

Les meues investigacions han sigut possibles gràcies que, com a Investigador principal, he obtingut més de 500.000 Euros en projectes competitius de diferents institucions d'Espanya, Irlanda, la Unió Europea, Austràlia i Àsia. Estes investigacions han sigut publicades en 3 capítols de llibres i 80 articles científics en revistes indexades per la ISI web of Science (≈50% Com a autor principal o de correspondència). Estos resultats inclouen noves fites com la primera imatge química d'una cèl·lula eucariota usant AFM-ANAR, la quantificació de microproteïnúria usant ATR-FTIR i la primera fusió d'imatges d'Infraroig i Raman, pel qual vaig ser convidat a escriure un capítol en la sèrie “Methods in Molecular Biology” de Springer nature.

CONTRIBUCIONS A LA SOCIETAT: De les meues investigacions per al diagnòstic mitjançant espectroscòpia infraroja s'han generat dos patents internacionals, una de les quals ha sigut concedida als Estats Units. A més, he treballat estretament, mitjançant col·laboracions científiques o contractes d'assessorament, amb empreses tecnològiques com Biotech Resources (Austràlia) Rhinomed (Austràlia), IRIDx (els EUA) o Leitat Tecnological Center (Espanya). He participat en activitats de divulgació durant 4 anys en el “Open day” de Monash University.

ALTRES APORTACIONS: He codirigit 2 treballs de màster i una tesi doctoral (Miguela Martin), amb una altra tesi de màster i un doctorat en procés. A més, durant la meua estada a Austràlia vaig col·laborar en la creació de la start-up, biotech resoureces, treballant per a la translació de les investigacions i la comercialització de les patents. He sigut editor convidat de Chemometric and Intelligent Laboratories i actualment edite un número especial en Miocrochemical Journal (Elsevier). He exercit de revisor per a diverses revistes incloent The Analyst, Journal of Analytical Methods, Food Chemistry, o Analytical Chemistry.

+info:

     

JOSE ANTONIO SÁEZ CASES

Docent i investigador

Universitat de València

Premi extraordinari de llicenciatura en Ciències Químiques per la Univeersitat de València l'any 2003. Segon premi extraordinari de doctorat en Ciències Químiques en 2007 per la UV. Personal Investigador contractat doctor a la Universitat Jaume I entre 2007 i 2011 i contractat JAE-Doc en el CSIC entre 2011 i 2014.

Experiència professional com a responsable d'I+D en Tierra Atomizada S. A. i investigador I+D en Colorobbia Gruppo des de 2015 a 2019. Ajudant doctor en la Univeersitat de València des de 2020 i Professorat Permanent Laboral des de 2023 amb contractes com a consultor industrial.

En l'actualitat codirector del Màster en Química de la Facultat de Química, membre de la Junta de Centre i de la CAT de la Facultat de Química, així com membre de la comissió de Pràctiques Externes del centre. He participat en múltiples programes de mentorització i de dinamització de l'estudiantat. Tutor de múltiples TFGs, TFMs i director de 2 tesis doctorals i mentor de Menció Dual en el Grau en Química.

+info:

     

JESÚS VICENTE DE JULIÁN ORTIZ

Professor Titular Departament Química Física

Universitat de València

Llicenciat en Ciències Químiques a l'especialitat de Bioquímica per la Universitat de València. Va fer el programa de doctorat en Síntesi Orgànica i Química Fina. Doctor en Farmàcia.
Va treballar a l'Institut de Tecnologia Química del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) en Disseny Molecular d'agents que dirigixen la síntesi de catalitzadors zeolítics.
Va ser seleccionat pel programa INNCORPORA i va cursar el Màster Executiu en Innovació de l'Escola d'Organització Industrial, finançat per la citada convocatòria. Ha estat redactor de projectes de recerca a la Fundació Centre d'Innovació i Demostració Tecnològica. Ha estat seleccionat pel programa Torres-Quevedo per dur a terme un projecte de disseny de pèptids bioactius. És professor del Departament de Química Física de la Universitat de València.
Els seus interessos van des de l'àmbit de la caracterització topològica de la quiralitat química fins a la modelització molecular, la predicció de les propietats farmacològiques de nous compostos, el disseny de fàrmacs i la química combinatòria virtual, l'aplicació dels índexs teòrics de grafs a la construcció d'estructures químiques, la modelització de medis cristal·lins, l'obtenció de models matemàtics capaços de generalitzar, el disseny de sistemes d'alliberament de fàrmacs i l'aplicació de la teoria de la densitat d'electrons moleculars.

+info: