UVocupacióFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

 

 

     

JAVIER BENDICHO MONTÉS

Coordinador Àrea Alzheimer - Director Aules Tercera Edat

Associació COTLAS- Associació València - L'Eixample

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de València (1988-93), amb número de col·legiat CV 3979.

  • Director de les Aules de la Tercera Edat de València–L'Eixample, programa d'envelliment actiu creat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, des de 1996.
  • Psicòleg responsable de la Unitat d'Estimulació de l'Àrea d'Alzheimer de l'associació COTLAS a València, des de 1999.
  • Secretari General de la Federació Valenciana d'Aules de la Tercera Edat (FEVATED), des de 2006.
  • Vocal de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia (SVGG).
  • Responsable de la Comissió de Formació i Tecnologies de la Confederació Espanyola d'Aules de la Tercera Edat, en representació de la FEVATED.
  • Professor del màster de Psicogerontologia de la Universitat de València. Assignatura: Voluntariat i Participació Social dels Majors.
  • Professor del MASSDE de la Universitat de València. Assignatures: Estimulació Cognitiva en Demències i Programes d'Aprenentatge al Llarg de la Vida.
  • Tutor extern de pràctiques de la Universitat de València (Psicologia, Pedagogia, Treball Social, Educació Social, màster Gerontologia) des de l’any 2000.
  • Doctorand a la Universitat de València. Psicogerontologia: Perspectiva del Cicle Vital.

+info:

     

ELENA CABEDO BARBER

Psicòloga Clínica. Directora

IPSIVA

Llicenciada en psicologia a la Universitat de València (1994). Al llarg de 1995, 1996 i 1997 va realitzar la formació especialitzada a l'Hospital Clínic Universitari de València (HCUV) pel sistema de residència (PIR). Des d'octubre de 1998 exerceix com a facultativa especialista de departament a l’HCUV, i des de 2016 és directora de l'IPSIVA (Institut Psicològic Valencià, de trastorns i problemes obsessius), que es caracteritza pel seu enfocament terapèutic integrador, i al qual treballen en equip persones amb formació en psicologia clínica i sanitària.

L'apassiona el treball clínic i les possibilitats que obri, als qui participen en teràpia, d'autoconeixement, perspectiva, comprensió, integració, enfortiment i millora relacional. Per això, i per la consciència de la necessitat d'ampliar contínuament les habilitats terapèutiques, també va realitzar, al llarg dels anys de formació PIR, un màster en Psicoteràpia de la UV.

Des de l'inici de la seua trajectòria professional ha format part de moviments associatius professionals, en un desig de participar en la construcció i progressiva definició de la seua professió, com ara d’AVAPIR, ANPIR i AEPCP. Actualment, és membre de la Comissió Nacional de Psicologia Clínica, òrgan assessor del Ministeri de Sanitat.

D'altra banda, s'ha interessat en la investigació i des que va acabar la residència forma part del grup d'investigació iTOC de la Universitat de València, institució per la qual és doctora des de 2007, i que en 2009 li va atorgar el Premi Extraordinari de Doctorat. Ha participat en diversos projectes de recerca sobre el TOC, compartit congressos, escrit articles (sobretot de tractament), i algun llibre. En l'actualitat els seus interessos en recerca es van orientant més cap al paper de relació terapèutica i la formació en psicoteràpia.

Des de 1999 és professora associada assistencial de la Universitat de València i, com a tutora externa, rep alumnes de grau per a realitzar el pràcticum al centre de salut mental en què treballa. Així mateix, és tutora de residents de psicologia clínica de la Unitat Docent Multidisciplinar en Salut Mental de l'HCUV, des de 2007.

Finalment, el seu pas professional més recent ha estat la fundació d'IPSIVA, nascuda del desig de desenvolupar un espai en el qual poder abordar la problemàtica clínica amb una dedicació àmplia, a cada persona que ho sol·licita. I endemés per a oferir a cadascú –segons les seues preferències, estil personal, necessitat actual o experiències prèvies–, un abordatge integrador, amb possibilitat de diversitat de formats i enfocaments, que puga respondre a la seua demanda, i tot amb un sòlid treball d' equip de fons.

+info:

     

SERGIO CAÑELLAS FAYOS

Director de residència

Residència San Francisco i San Vicente

FORMACIÓ GENERAL

  • Llicenciat en Psicologia a la Universitat de València, 1992-1997

FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA

  • Màster en Gerontologia Social de la Universitat Autònoma de Barcelona 1999-2001
  • Màster en Gestió i Direcció de Recursos Humans, ESIC (València), 2001-2002
  • Postgrau en Inbound Marketing and Branded Content, IEBS, 2016-2017
  • Màster of Business Administration Executive, UCV (València) 2018-2019

EXPERIÈNCIA LABORAL

  • Director, subdirector a la residència de gent gran San Francisco y San Vicente, Manises, 2002-actualitat.
  • Professor extern a la Universitat de València. Màster universitari d'Atenció Sociosanitària a la Dependència. Mòdul de Gestió de Centres Sociosanitaris, 2017-actualitat
  • President executiu, gerent i vicepresident a Lars Comunitat Valenciana. Responsable del programa de transformació digital 2009-2019
  • Consultor-formador, especialitzat en RH i noves tecnologies, 1997-2002

+info:

     

GABRIELA GUILLEM MARCO

Fundadora, directora-coordinadora de l’Àrea de Logopèdia i perit judicial

L´Espai Logopsicopedagògic

La meua màxima és "perquè la comunicació és el centre de la vida". I és que la comunicació ens acosta als nostres éssers estimats des del primer moment en què sentim la vida, ja al ventre de les nostres mares, per això em sent afortunada en poder exercir aquesta professió que tanta satisfacció em dona cada dia, en veure l'evolució dels meus pacients.

La meua vocació per la logopèdia m’acompanya des que tinc ús de raó, m'agrada comunicar-me i sentir que les persones poden fer-ho. Les ajude posant al seu abast els mitjans que necessiten per a fer-ho i adaptant la intervenció a les sues necessitats.

Em vaig formar com a logopeda a la Universitat de València (2009-2012) i vaig fer les pràctiques a l'Hospital Peset i a la Clínica Inia Neural. M’he especialitzat en dany cerebral, tot i que soc molt autodidacta, versàtil i inquieta i mai deixo de formar-me sobre totes i cadascuna de les patologies en què puc ajudar amb la logopèdia.

El 2012 vam fundar el nostre gabinet, L’Espai Logopsicopedagògic, centre sanitari al qual soc directora-coordinadora de l'Àrea de Logopèdia i pèrit judicial. Treballe amb un excel·lent equip multidisciplinari per a abordar les diferents problemàtiques des de la logopèdia, la pedagogia i la psicologia, professions que es complementen a la perfecció. A més a més, el nostre gabinet dona suport al professorat i alumnat de diferents centres d'educació infantil i primària.

El 2015, a la Facultat de Magisteri, vaig donar la conferència "Trastorns de la parla i del llenguatge oral: detecció, avaluació i intervenció", per tal de guiar els alumnes en la identificació i tractament de les diverses patologies que es poden trobar a les aules. També he donat xarrades a alumnes del grau de Logopèdia a la Facultat de Psicologia i donat suport a professors, amb la meua experiència pràctica, en assignatures com Trastorns de la Parla i del Llenguatge Oral. En aquests últims anys, he impartit cursos de veu a docents, en especial a l'Escola Oficial d'Idiomes de València, a través del Servei de Formació del Professorat, CEFIRE.

El 2016 em vaig formar com a perit judicial al Col·legi de Logopedes de València. La meua formació és contínua, a través de cursos impartits per diferents entitats com el CLCV.

+info:

     

MARINA ESTEVE GRIFO

Psicòloga General Sanitària

FREMAP

Graduada en Psicologia (UJI). Em vaig especialitzar amb el màster en Psicologia General Sanitària i amb el màster en Sexologia i Teràpia de Parella.

Des de l'any 2020 fins a l'actualitat, exercisc com a psicòloga clínica en diversos centres: al centre d'assistència sanitària FREMAP, tant a Castelló com a València; a la clínica privada de psicòlegs Rosa Picó, a Vila-Real, i com a psicòloga a la policlínica Centre Mèdic Dr. Herraiz, de Castelló. A més a més, impartisc classes de psicologia a la Universitat Cardenal Herrera (CEU).

+info:

     

Mª JESÚS CÁRDENAS OLMO

Psicòloga

AFPEM HORTA SUD

Havent acabat el grau en Psicologia per la Universitat de València (2015-2019), i després d’un període de pràctiques com a tècnica de selecció, em vaig inclinar cap a la branca social i sanitària de la psicologia i vaig completar la meua formació amb els màsters en Psicologia General Sanitària i en Actualització i Intervenció Psicològica i Salut Mental, i endemés amb un curs d'expert en Mindfulness. Actualment, continue la meua formació en la branca cognitivoconductual amb d'altres formacions, com el màster pràctic d'Intervenció en Psicologia Clínica i cursos de diàleg obert, entre d'altres.

La meua trajectòria professional la vaig iniciar a l'associació AFPEM Horta Sud, dedicada a l'atenció de persones amb problemes de salut mental crònics; primer com a voluntària, posteriorment com a monitora i actualment com a psicòloga. Hi duc a terme funcions de coordinació de programes, gestió de subvencions, assessorament, suport psicològic i orientació d'usuaris i familiars, així com impartició de tallers grupals,  entre d'altres. Així mateix, soc la persona encarregada d'acollir estudiants en pràctiques de psicologia (d'universitats com ara la UEV) i d'integració social (en col·laboració amb l'Institut Berenguer Dalmau de Catarroja), a més de la coordinació del voluntariat en l'associació.

+info:

     

JOSE MIGUEL CAMACHO FERNÁNDEZ MEDINA

Coordinador Comunitat Terapèutica

Llaurant la Llum (centre de desintoxicació)

Diplomat en Treball Social per UCLM. Màster en Prevenció, Tractament i Diagnòstic de Conductes Addictives.

Vint-i-un anys d'experiència en el camp de les addiccions, en intervenció individual, grupal i familiar. Organització i preparació d'equips de treball multidisciplinari i contractació de professionals; a més d' experiència en gestió i logística.

+info:

     

MARÍA INMACULADA VILLANUEVA ALIAGA

Psicologia - Neuropsicologia

IVANN - Institut Valencià Neurociències

Doctora en Psicologia i màsters en Psicologia General Sanitària, en Neuropsicologia Clínica i en Neuropsicologia Infantil.

Experiència laboral en valoració i intervenció amb adults i infants amb trastorns del neurodesenvolupament i altres trastorns clínics. Atenció i intervenció d'adults amb diferents tipus de discapacitat, dany cerebral sobrevingut, demències o atenció clínica en diferents centres d'atenció infantojuvenil, centres de dia, associacions i, actualment, al centre IVANN (Institut Valencià Neurociències).

+info:

     

VICENT SALVADOR ANDRÉS MARTÍNEZ

Director-psicòleg

Fundación Arz. Miguel Roca-Proyecto Hombre Valencia

Director de la fundació Arzobispo Miguel Roca – Proyecto Hombre, de València (de 2015 a l’actualitat)

Vaig treballar a Cáritas Diocesana de València, en diferents programes i responsabilitats (de 1983 a 2014)

Especialista en Direcció i Gestió d'Organitzacions no Lucratives UNED‑Fundació Luis Vives (2012)

Llicenciatura en Psicologia, Universitat de València (1982)

+info:

     

LORENA BENAVENT BRIZ

Cap de Secció d’Assistència a les Víctimes del Delicte

Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, València (GVA)

 

Soc psicòloga i terapeuta familiar i de parella. Després de cursar la llicenciatura a la Facultat de la Psicologia de la Universitat de València (1996-2001), em vaig formar en el model sistèmic i vaig obtenir la titulació de terapeuta amb un màster acreditat per la Universitat Autònoma de Barcelona (2004-2005).

Estic especialitzada en infància i adolescència i tinc 17 anys d'experiència en l'àmbit de serveis socials. He treballat amb famílies en situació de vulnerabilitat i/o crisis i amb adolescents, i amb nens i nenes en situació de risc i/o desprotecció. En 2020, després d'aquesta meravellosa experiència i aprofitant el bagatge personal i professional d’un context tan apassionant, i també motivada per l’afany per aprendre, vaig canviar de rumb i em vaig adreçar a l’àmbit de la justícia, concretament, com a psicòloga en una Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD), en la qual continue formant-me i especialitzant-me, alhora que acompanye les víctimes en els seus processos personals.

Des de juny de 2023 faig funcions de gestió i coordinació de les OAVD a la Direcció General d’Atenció a les Víctimes, la qual cosa em permet de compartir la meua experiència amb la resta de companyes i companys de la xarxa d’OAVD.

+info:

     

SOFÍA ALBERCA PÉREZ

Comissionat per a la Lluita contra la Violència contra la Dona

Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

Generalitat Valenciana

FORMACIÓ ACADÈMICA

  • Llicenciada en Psicologia, Universitat de València (1994)
  • Postgrau en Intervenció en Psicologia Clínica i Salut, Universitat de València (1995)
  • Suficiència Investigadora. Diploma d’Estudis Avançats (DEA), Universitat de València (2001)

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL A L’ADMINISTRACIÓ

Funcionària de la Generalitat Valenciana des de 2009; hi he desenvolupat funcions als àmbits següents:

  • Direcció General del Menor (2009)
  • Direcció General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència (2015)
  • Direcció General de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia / Direcció General d’Atenció a les Víctimes (2018‑actualitat):
    • Coordinadora OAVD de la província de Castelló (2018)
    • Coordinadora OAVD de la província de Valencia (2019)
    • Cap del Servei de Gestió i Coordinació de les OAVD (2021)
  • Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generalitat Valenciana:
    • Comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona. Coordinació de centres dona i residencials de la Comunitat Valenciana.

+info:

     

SERGIO ARTES ROMÁN

Coordinador de Serveis de Promoció de l’Autonomia Personal i Programes

Fundació Juan Ignacio Muñoz Bastide

M'apassiona ajudar. Em considere una persona inquieta, curiosa, perfeccionista i empàtica. Quant a la formació, vaig cursar el grau de Psicologia, un màster en Neuropsicologia, un segon màster en Direcció i Gestió Sanitària i actualment compagine el treball amb el màster en Psicologia General Sanitària.

En l’àmbit laboral, actualment soc coordinador del centre de la Fundació Juan Ignacio Muñoz (FJIMB) ubicat a Humanista Mariner. Entre les meues tasques hi ha, a més de l'atenció directa a famílies i pacients, coordinar l'equip multidisciplinari de terapeutes del centre (logopedes, neuropsicòlegs, fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals).

+info:

     

ELENA BLANARU LUCANU

Psicòloga General Sanitària i Judicial Forense

Directora AVANTI PSICOLOGÍA, Alacant. Centre d’atenció psicològica

Psicòloga General Sanitària i Judicial Forense

Directora AVANTI PSICOLOGÍA, Alacant. Centre d’atenció psicològica.

info:

     

YAIZA MONLLEÓ CHECA

Psicòloga

Benestar personal i activació social. Salut mental infantojuvenil i prevenció de trastorns mentals

Creu Roja

Vaig cursar el grau en Psicologia i en acabat el màster universitari d'Intervenció Psicològica en Àmbits Socials, tots dos a la Universitat de València. Paral·lelament a aquest últim, coordinava un grup de teràpia d'homes penats per violència de gènere, en el programa Context.

Vaig continuar formant-me en intervenció en crisi, per la Universitat Jaume I i la Universitat Complutense de Madrid, així com en trastorns depressius i d'ansietat per la Universitat Europea Miguel de Cervantes. Des de fa set anys treballe a Creu Roja i en fa dos que hi coordine un projecte amb persones en extrema vulnerabilitat i un altre d'intervenció infantojuvenil per a la promoció de la salut i prevenció de trastorns mentals. Actualment curse el màster en Psicologia General Sanitària per la Universitat Oberta de Catalunya. Tinc moltes ganes de continuar aprenent, soc exigent amb el meu treball i m’hi compromet.

+info:

     

SOFÍA DÍAZ HINAREJOS

Logopeda

Associació COTLAS. Associació València - L’Eixample

Graduada en Logopèdia a la Universitat de València. Màster en Logopèdia amb especialització en Atenció Precoç per la UCV i màster en Educació Especial de la UNIR.

Actualment faig el doctorat en Educació i soc professora associada al Departament MIDE de la Universitat de València.

Logopeda en exercici des de l'any 2016.

+info:

     

VERÓNICA ANDREU MARTÍNEZ

Directora i logopeda

Clínica Logopeda Andreu

Núm. col·legiada: 46782

FORMACIÓ: diplomatura en Logopèdia (UCV), màster en Teràpia Miofuncional Orofacial i màster en Atenció Precoç, assessora de Lactància Materna i experta en Anquiloglòssia

EXPERIÈNCIA LABORAL: directora i logopeda a Clínica Logopeda Andreu, gerent a Logofórmate (empresa dedicada a la formació) i directora CAP la Vall (Centre d’Atenció Precoç)

DOCÈNCIA: docent en formacions de teràpia miofuncional des de 2020, deglució disfuncional. Avaluació i intervenció logopèdica, respiració oral. Avaluació i intervenció logopèdica, fre lingual alterat. Diagnòstic i rehabilitació logopèdica. Participació en conferències i congressos d'odontologia i odontopediatria. Conferències en el grau de logopèdia.

+info:

     

BEGOÑA LLORÉNS MACIÁN

Psicòloga i logopeda responsable de formació

AlfaSAAC

Psicòloga per la Universitat de València i logopeda especialista en CAA. Cofundadora i secretària d'AlfaSAAC. Representant d’Espanya a la Junta de Govern d' ISAAC Internacional. Logopeda en l'àmbit privat, centrada en CAA i desenvolupament del llenguatge i l'alfabetització de persones amb diversitat funcional.

Docent en diversos postgraus: títol especialista en CAA Assistida per Tecnologia de la UCLM, (coordinadora del mòdul d'Intervenció i cocoordinadora del Pràcticum).

Màster de Logopèdia en Atenció Precoç de la UCV. Diploma de Comunicació Augmentativa a la UDD (Xile). Anteriorment va treballar en educació especial i com a assessora de tecnologia de suport. Així mateix, va ser professora de SAAC en els cicles formatius de Serveis Socioculturals i a la Comunitat de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana.

+info:

     

SONIA ANTÓN VALLS

Logopeda

Sonia Antón Gabinet Logopèdia

Diplomada en Logopèdia i Magisteri d’Educació Especial a la UCV (2006-2010). Vaig cursar aquests estudis perquè sempre he tingut la necessitat d'ajudar les persones pel que fa a la comunicació, parla o qualsevol dificultat que presenten al llarg de la seua vida.

Crec fermament que són professions totalment vocacionals i ser logopeda em brinda l'oportunitat, des de la meua petita parcel·la, de poder ajudar les criatures i els adults a comunicar-se, a més d’adaptar la meua intervenció d'acord amb les seues necessitats. Des que vaig acabar els meus estudis, he treballat en diferents gabinets, escoles infantils, col·legis i associacions, a més de fer voluntariat, però sempre triant i conservant el positiu de cadascun d'ells.

El gener de 2020 vaig decidir establir el meu propi gabinet psicopedagògic i centre sanitari, al qual exercisc de directora, a més de coordinador els diferents serveis que s'hi presten.

Treballe amb un excel·lent equip multidisciplinari, el qual aborda les diferents problemàtiques des de la logopèdia, la psicologia, la psicopedagogia, etc. La meua formació és contínua a través de diferents cursos que vaig fent

info:

     

VANESSA NAGY

Logopeda principal

Speech-Language València

Soc una logopeda nord-americana amb més de 20 anys d'experiència. Em vaig formar a la Universitat de Texas (EUA), en un programa dissenyat específicament per a preparar logopedes per a treballar amb persones bilingües castellà-anglès, així com amb altres persones d'orígens culturals i lingüístics diversos.

Sobre aquesta base he construït la meua carrera, durant la qual he treballat a Texas, Singapur i Espanya. M'he especialitzat en l'avaluació i tractament d'infants petits i d'edat escolar, a més de persones adultes amb varietat d’habilitats i desafiaments comunicatius, amb diversos perfils lingüístics i una àmplia gamma de gravetat i tipus de trastorns de la comunicació. M'encanta connectar-me i donar suport als clients i les seues famílies. Soc nativa d'anglès nord-americà, però estic molt familiaritzada amb la rica varietat d'accents i dialectes de l'anglès i entenc com això afecta el diagnòstic dels trastorns de la parla i el llenguatge. Vaig obtenir el DELE C1 de castellà el 2022.

Actualment, dirigisc un gabinet privat a València, en què atenc la població de clients que no poden accedir a serveis de logopèdia en castellà per falta de domini de l'idioma. Els meus clients provenen d'entorns lingüístics molt diversos, inclosos idiomes europeus i asiàtics. La intervenció sol ser en anglès, el llenguatge dels seus ambients educatius i, moltes vegades, la llengua dominant. La prestació de serveis apropiats a aquesta població requereix habilitats clíniques perceptives per ajudar a diferenciar el que és l'adquisició normal de 3 o 4 idiomes alhora d'un veritable trastorn. A més a més, la selecció d'objectius apropiats per a efectuar canvis en tots els idiomes és clau, i sovint necessita una estreta col·laboració amb els pares i cuidadors.

+info:

     

OLGA MONTALBAN CARBONELL

Logopeda responsable d'àrea

Clínicas Neural

Graduada en Logopèdia (UCV). Màster en Intervenció Logopèdica Especialitzada i màster en Logopèdia Clínica en Dany Neurològic.

Des de 2018 fins l'actualitat, exercisc com a logopeda especialitzada en neurorehabilitació a la Unitat d'Adults de clíniques Neural (Castelló) i soc la responsable de l'àrea. A més, preste servei extern de logopèdia en un centre escolar privat, a l'Eliana (Camp de Túria).

+info:

     

EVA HERRAIZ SÁNCHEZ

Prefectura de Secció d’Assistència a les Víctimes del Delicte

Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte - OAVD

Durant els meus estudis de Psicologia a la Universitat de València vaig fer pràctiques formatives en l'àmbit dels serveis socials. En acabat vaig cursar la primera edició del màster de Psicologia Jurídica i Mediació, dut a terme pel COPCV, en el qual vaig tenir l'oportunitat de fer peritatges psicològics, tant en l'àmbit civil com en el penal, a més de conèixer les primeres oficines de víctimes i els punts de trobada familiar. Més endavant vaig formar part d'un equip multidisciplinari, al qual m’ocupava de la intervenció terapèutica amb persones adultes, i vaig completar la meua formació amb un màster en Psicologia Clínica.

Posteriorment em vaig endinsar en el món de l'educació durant 8 anys, com a educadora amb nens i nenes amb necessitats educatives especials, i a més vaig cursar el grau en Magisteri de Primària amb menció en Pedagogia Terapèutica. Finalment, el 2018 vaig començar el meu camí professional a la Xarxa d'Oficines d'Assistència a Víctimes del Delicte de la Generalitat (OAVD), des de les quals es proporciona suport psicològic a les persones que han patit qualsevol tipus de delicte i es garanteix el compliment dels seus drets, a més d’acompanyar-les durant el procediment judicial, amb l'objectiu de reduir-ne la victimització secundària.

+info:

     

SACRAMENTO PINAZO HERNANDIS

PDI (Personal Docent i Investigador)

Universitat de València

Departament: Psicologia Social

Llicenciada en Psicologia i Pedagogia, doctora en Psicologia Social i màster en Psicologia Comunitària per la Universitat de València. 

Sacramento és exvicepresidenta de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia. Presidenta de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia. Professora Titular de Psicologia Social (des de 1999); directora del màster en Atenció Sociosanitària a la Dependència (de 2010 a 2016); premi 2016 a la Promoció de l'Envelliment Actiu, Senda Sènior.

Ha sigut cap d'iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial (de 2010 a 2019), en la Universitat de València, coordinadora del Programa Universitari per a Majors de 55 anys de la Universitat de València ‘Universitat dels Majors’, a Gandia (de 2010 a 2018) i, de la Nau Gran (de 2003 a 2009).
També ha sigut coordinadora de la Unitat d'Investigació Intervenció Psicosocial en Envelliment de la Facultat de Psicologia (Universitat de València). Coordinadora tècnica de la Xarxa Envelliment i Vulnerabilitat de l'IMSERSO, coordinadora del Projecte València Ciutat Amigables amb les Persones Majors y membre de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, Universitat de València, partner espanyol del Projecte COST-AGEISM.

Per a l'IMSERSO, ha realitzat des de fa anys diverses tasques formatives (a Espanya i països de Llatinoamèrica, AECID i RIICOTEC) i ha sigut anomenada com a experta per a participar en diversos grups de treball en temes de vellesa, representant a Espanya en la Ministerial Conference on Ageing. Ensuring a Society of all Ages (Vienna, 2012).

Amb nombroses investigacions i publicacions en Gerontologia, és membre del Consell Editorial de Publicacions la Universitat de València; del Grup Interuniversitari d'Investigació en Gerontologia (UBarcelona-UValencia-URLLull); de la Xarxa Intergeneracional de l'IMSERSO; del Comité d'Experts de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València; de la Xarxa Llatinoamericana per al Desenvolupament d'Adults Majors; de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia; i de la Revista Espanyola de Geriatria i Gerontologia).

  • Orcid ID (Open Researcher and Contributor ID) - Perfil on es compila la seua producció investigadora (enllaç)
  • Grup de recerca que dirigeix - GIUV2021-514 - (enllaç)

+info:

     

ALICIA SALES GALÁN

PDI (Personal Docent i Investigador)

Doctora en Psicogerontologia

Universitat de València

Llicenciada en Psicologia a la Universitat de València (2008). Màster en Psicologia Clínica (2010) i màster en Psicogerontologia (2012). Doctora en Psicogerontologia (2016).

Des de 2010, Alicia ha participat fins a 8 projectes d'investigació i en dos d'ells com IP. Tots ells relacionats amb el camp de l'envelliment, tant normal com patològic, centrats en aspectes cognitius i emocionals.

Professora i coordinadora de pràctiques del màster en Psicogerontologia.

+info:

     

AGUSTÍN AGUILAR BLANCH

Human Resources Senior Manager for Europe and Latam

UBE Corporation Europe

Agustín holds a degree in Psychology and a Master's in Human Resources Management from the University of Valencia. He holds a PDD from IESE Business School, and a DEA in Work and Organizational Psychology from Aston Business School and the Universities of Castellón, Madrid, Seville, Valencia and Catalonia. He also studied Strategic Management of Human Resources at IESE Business School and a Professional Advanced program in Executive Coaching from the European Executive Coaching Center.

He has been an associate professor at the Jaume I University of Castellón and is a guest professor and regular lecturer at various master's degrees at universities and business schools such as INEDE-Universidad Católica de Valencia, ADEIT-Universidad de Valencia, FUE-Universidad Jaume I de Castellón and at APD.

He is currently Human Resources Director for Europe and Latin America at Ube Corporation Europe, and previously worked as Human Resources Director for the Basgra Group and Cerámicas Diago, Director of People Development at the Lubasa Group, and Director of Human Resources and Operations at Suávitas.

+info:

     

MARIBEL MARTÍNEZ VILLAESCUSA

Director of People & Culture

Grupo Empresarial Enhol

I graduated in Psychology from the University of Valencia (including a one-year stay at the University of Tromso, Norway), and then I decided to specialize in the field of Work and Organizational Psychology by completing the WOP-P Master's program at the University of Valencia and the University of Bologna (Italy).

Upon completing my Master's degree, I began my professional journey in the field of Consulting, having been part of the Human Capital Consulting team at Deloitte for 6 years, eventually reaching the position of Manager in Madrid and Valencia. Currently, I am the Director of People and Culture at Grupo Enhol, a business group with a presence in the Renewable Energy, Agricultural, Food, and Real Estate sectors.

Additionally, I am the Brand Manager at Cupola, a Construction and Restoration company specializing in Heritage intervention and the restoration of Historic-Artistic Buildings. I have also been involved in various volunteer programs, always with a social focus, with Psychologists Without Borders and the PRODIS Foundation, to highlight those where I have had the most long-term dedication. For more information... write to me!

+info:

     

MARTA SOLER HERRÁEZ

HR Director

Symanto - Global Leader in Human AI

I graduated in Psychology at the University of Valencia (Spain), and in the Erasmus Mundus Joint Master Degree (EMJMD) in Work, Organizational and Personnel Psychology (WOP-P) at the University of Valencia (Spain) and Bologna (Italy).

The nature of my studies, specially the WOP-P Master offered me an European referent of training in Work, Organizational and Human Resources by the acquisition of professional and research competences. Currently, I am working as international HR Manager in Symanto, a company that transforms textual data from online sources into meaningful insights about audiences, competitors, company valuation, brand equity, mental health and much more.

I give special attention to communication, client involvement and professional ethics. I adapt easily to changing environments and I am well-prepared to manage diversity, to work and adapt the knowledge and work experience acquired in a global, intercultural and knowledge-based society. I am interested in hearing from former colleagues, managers, or just professionals in the HR field, so feel free to contact me if you would like to connect! :)

+info:

     

FRANCISCO ALONSO PLA

Director

INTRAS (Institut d'Investigació en Trànsit i Seguretat Viària) - Centre d'investigació interdisciplinària de la UV (Universitat de València)

Llicenciat en Psicologia i Doctor –Presa de decisions- per la Universitat de València, màster en Comunicació per la Universitat Miguel Hernández d'Elx i màster en Consultoria Estratègica per la Universitat de València.

Francisco és professor titular de la Universitat de València des de l'any 1996 amb el Perfil “Trànsit i Seguretat Viària”, actualment acreditat a Catedràtic. Així mateix, és expert i docent en les matèries de Presa de decisions i Estratègia/Teoria de Jocs.

Actualment és director de l'Institut Universitari d'Investigació en Trànsit i Seguretat Viària de la Universitat de València (INTRAS) des de l'any 2014, així com investigador del mateix i Director del Grup d'Investigació DATS (Desenvolupament i Assessorament en Trànsit i Seguretat Viària) des de l'any 1995.

Conseller de ITS España (Associació Sistemes Intel·ligents de Transport), sent membre del Consell Directiu i del Comité Executiu, de ITS Iberoamèrica, Membre de l'Associació Espanyola de la Mobilitat com a Servei (MaaS Spain), del Fòrum de la Mobilitat Intel·ligent, així com coordina la Secretaria Tècnica de la Plataforma de la Mobilitat Connectada que presidix el CEDEX (Centre d'Estudis i Experimentació d'Obres Públiques). 

També és membre de:

  • La Junta Directiva de la Plataforma Tecnològica Espanyola de Seguretat Industrial (PESI)
  • Comissió Tècnica de 'Bones pràctiques en l'Automoció' de ASEPA (Associació Espanyola de Professionals d'Automoció)
  • Conseller de l'Aliança Nacional per la Seguretat Viària de Mèxic i membre del Consell Consultiu de la Fundació Aleatica per a la Seguretat Viària.
  • La Comissió Cientificotècnica de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Fundació Universitat Empresa ADEIT.
  • L'Assemblea del European Conference of Transport Research Institutes (ECTRI).
  • The Scientific Research Honor Society Sigma Xi 

Anteriorment entre altres càrrecs, ha ocupat els llocs de Director de la "Càtedra SISTEM d'innovació i suport a la gestió eficient i sostenible de la mobilitat urbana, Director de la Càtedra SEOFER de Seguretat Viària i Mobilitat Intel·ligent, Director d'investigació de Attitudes (Programa Social d'Audi), Membre de la PTC (Plataforma Tecnològica de la Carretera), Consultor del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) i de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

Des de l'any 1991, ha participat en més de 200 projectes d'assessorament, investigació, desenvolupament i innovació realitzats per a nombroses administracions públiques, institucions i empreses, en els quals en la majoria ha exercit el paper de director.
Ha publicat més de 50 llibres científics i de divulgació i 7 capítols de llibre. També ha publicat 11 aplicacions informàtiques (en format CD o DVD) i 11 peces audiovisuals.
Així mateix té 130 articles publicats en revistes científiques i de divulgació científica. També és editor/comité científic de 9 revistes científiques i revisor d'altres 170 més (havent revisat més de 500 manuscrits).

Des de l'any 1996, ha sigut docent de diferents matèries en 8 titulacions entre diplomatures i llicenciatures, en més de 20 postgraus i màsters en línia (dels quals en 12 d'ells és o ha sigut Director), en altres tipologies de cursos d'especialització, i en 5 programes de doctorat, pertanyents a la Universitat de València i a altres 11 universitats (sent director d'un ells).

Ha rebut alguns premis importants producte de la seua activitat, entre els quals es troben el "Ig Nobel de la Pau" atorgat per Improbable Research en el 28th First Annual Ig Nobel Prize celebrada en la Universitat d'Harvard, el "Premi Nacional de Prevenció de Riscos Laborals ‘28 d'Abril’ de la Fundació de Prevenció de Riscos Laborals d'Espanya en la seua categoria de Trajectòria Professional" i la "Creu al mèrit professional de la Policia Municipal de Madrid", així com les institucions en les quals ha treballat, com és el cas de la "Medalla al mèrit de la seguretat viària en la seua categoria de plata i distintiu blau" per a Audi del Ministeri de l'Interior" al Intras, i als treballs com és el cas del "Premi Especial a la Formació i l'Aplicació de les Noves Tecnologies en Prevenció de Riscos Laborals" desenvolupat per Intras/Robotica, atorgats en Laboralia 2007 per la Fundació Comunitat Valenciana per a la Prevenció de Riscos Laborals.

+info:

     

PABLO CARRASCO DESCALZO

Director

Grupo Psicoactiva

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de València, amb màster en Investigació, Tractament i Patologies Associades a la Drogodependència.
Acreditat com a psicòleg general sanitari i col·legiat en el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana.
Especialista en teràpies de tercera generació, treballa principalment amb casos de trauma, addiccions i dolor crònic.

+info:

     

EVA MARÍA LUCAS SIMÓN

Directora i Psicòloga (especialitzada en emergències i catàstrofes)

Centre de Psicologia i Educació per a la Salut

Soc Llicenciada en Psicologia per la Universitat de València. Psicòloga col·legiada CV06165. Directora del Centre de Psicologia i Educació per a la Salut des de l'any 2000.

Soc membre de l'equip d'Intervenció Psicològica en Catàstrofes (GIPEC) del Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana des de 1998. Membre del Registre Estatal de professionals per a intervenció en emergències i catàstrofes, del Consell General de Col·legis Oficials de Psicòlegs, així com membre de la Xarxa Nacional de Psicòlegs per a l'Atenció a Víctimes del Terrorisme del Ministeri de l'Interior, i psicòloga de l'Associació de Víctimes de Terrorisme de la Comunitat Valenciana. (AVTCV).

A més, soc psicòloga especialitzada en emergències i catàstrofes per la Comissió Nacional d'Acreditacions Professionals del Consell General de la Psicologia. Membre fundador del grup de treball, anàlisi i investigació de psicològica d'intervenció en catàstrofes - Col·legi Oficial de la Psicologia. 

També soc docent del màster de Psicologia General Sanitària de la Universitat de València en l'assignatura: "avaluació i intervenció en situacions especials -intervenció psicològica en situacions de crisis, emergències i catàstrofes. Docent del curs d'intervenció psicosocial en desastres, organitzat per l'Observatori Psicosocial en situacions de desastre de la Universitat Jaume I. 

+info:

     

CRISTINA GIL LÓPEZ

Research Manager

Ifeel - Humanising Growth

Doctora en Neurociència Cognitiva per la Universitat de València.
Investigadora en Psicologia i Salut Mental.
Gestió de projectes d'investigació en el camp de la salut mental en entorns digitals.

+info:

     

JUDIT CATALÁN AGUILAR

Personal Investigador - Doctora en Neurociències

Universitat de València

Soc graduada en Psicologia per la Universitat de València. He realitzat el màster en Psicologia General Sanitària en la UV i el de Neuropsicologia Clínica en ISEP. A més, soc doctora en Neurociències per la UV.

Personal investigador en formació des de 2021 a la Universitat de València, actualment en període d'orientació postdoctoral. Col·labore amb l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe en la Unitat d'Epilèpsia Refractària com a neuropsicòloga i amb el departament de Psicobiologia de la UV com a docent. Previ a això, vaig estar tres anys treballant com a neuropsicòloga en un centre de neurodesenvolupament. A més, he realitzat pràctiques en diferents centres de rehabilitació cognitiva.

+info:

     

AMPARO FERNÁNDEZ MACHADO

Psicòloga esportiva

Valencia CF

Em vaig graduar com a psicòloga a la Universitat de València i va ser, durant el meu últim any com a estudiant de grau, quan vaig conéixer i em vaig enamorar de la psicologia de l'Esport. Em vaig unir a la Unitat d'Investigació de Psicologia de l'Esport (UIPD) com a becària i, hui dia, continue gaudint de la investigació al costat d'este gran equip.

Després d'acabar el grau, em vaig especialitzar mitjançant el màster en Psicologia de l'Esport, al mateix temps que continuava jugant i entrenant a futbol. Vaig realitzar també el màster en Psicologia General Sanitària i formació en Teràpia Familiar Sistèmica. 

Gràcies a les pràctiques del màster en Psicologia esportiva, vaig tindre la gran sort de ser part de l'Àrea de Desenvolupament Personal, Professional i d'Optimització del Rendiment de la pedrera del Llevant U.D. Allí vaig estar finalment durant tres anys, la qual cosa combinava amb la psicologia sanitària en altres centres. 

Actualment, forme part del Departament de Psicoeducació de l'Acadèmia del València CF. Allí nostra màxima és que els xics i xiques que lluiten per ser futbolistes professionals tinguen una experiència de creixement i desenvolupament a tots els nivells, posant a la base el benestar i ajudant-los a tindre ferramentes per a optimitzar el seu rendiment esportiu. Treballem amb tots els agents que participen en l'experiència esportiva dels jugadors i jugadores.

+info:

     

PATRICIA PERIS REMÓN

Responsable àrea dona

Cruz Roja

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de València i doctorada en Ciències Jurídiques, Polítiques i Criminologia, compta amb formació en postgrau en Mediació i Justícia Penal,  postgrau en maltractaments als menors i màster en Criminologia i Seguretat.

Actualment és responsable del Programa de Dona en Creu Roja València i és docent en el màster en Violència de Gènere a la Universitat Internacional de València.

+info:

     

ROSARIO ALBERT HERNANDIS

Directora centre de dia Manantial

Cáritas Diocesana de València

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de València i màster en Clínica i Salut.

Rosario treballa en l'àmbit de l'acció social des de l'any 2004. Ha fet tasques de coordinadora en programes per a malalts crònics, duent a terme la coordinació de l'equip humà, tant de treballadors com de voluntaris, entrevistes de valoració per a ingrés en cases d'acolliment, seguiment psicològic, entrevistes amb familiars, etc. 
També ha sigut responsable de programes d'immigrants i actualment, és directora del centre de dia Manantial, centre de suport soci-convivencial per a menors d'edats compreses entre els 6 i els 18 anys en situació de risc o exclusió social. 

+info:

     

MARÍA RONCERO SANCHIS

Professora Titular d'Universitat

Universitat de València

María és professora titular del departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Universitat de València. Doctorada en 2011 amb menció de 'Doctorat Europeu' i premi extraordinari de doctorat.

Ha centrat la seua trajectòria investigadora en l'estudi dels trastorns alimentaris, incloent-hi l'obesitat, l'ortorèxia nerviosa i l'espectre del trastorn obsessivocompulsiu. Des que va començar la seua carrera investigadora, ha participat en més de 15 projectes d'investigació competitius I+D+i de nivell nacional i autonòmic, liderant quatre d'ells. A més, ha col·laborat en diversos estudis internacionals, principalment amb la Dra. Janet Treasure (King's College, London) i el Dr. Guy Doron (Interdisciplinary Center, IDC, Herzliya).

Compta amb diverses publicacions nacionals i internacionals en revistes científiques, capítols de llibre i presentacions en congressos. Forma part del grup d'investigació i tractament d'obsessions i compulsions (I'TOC) liderat per la Dra. Gemma García-Soriano. Exercix la docència universitària des de l'any 2008 en diferents universitats. Ha col·laborat en més de 10 projectes d'innovació educativa, liderant quatre d'ells i publicat diversos materials docents. En l'actualitat és coordinadora de l'àrea de formació del servei d'ocupació de la Universitat de València, UVocupació.

+info:

     

NEREA MARTÍNEZ JARQUE

Psicòloga 

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar

Psicòloga graduada i màster en Intervenció Psicològica en Àmbits Socials per la Universitat de València. 
Especialitzada en Violència de gènere i diversitat de gènere i sexual. 
En els últims anys treballant en intervenció psicològica amb el col·lectiu LGBTI, dins del servei Orienta (Oficina LGBTI de la Generalitat Valenciana). He treballat en diferents associacions de violència de gènere, com Per Tu Dona o l'Associació Alanna.
A més, impartisc una part del mòdul de Dones Maltractades en el Màster d'intervenció Psicològica en Àmbits Socials de la Universitat de València des de fa 4 anys.

+info:

     

Mª JESÚS HERNÁNDEZ JIMÉNEZ

Directora de títol - Psicòloga especialista en psicologia clínica

Universitat Internacional de València - Clínica psicològica

La Dra. María Jesús Hernández Jiménez és psicòloga especialista en Psicologia Clínica i doctora en Psicologia per la Universitat de València, amb una àmplia trajectòria en l'àmbit assistencial, docent i investigador. El seu treball s'ha centrat en la intervenció psicològica basada en teràpies contextuals i de tercera generació, amb especial èmfasi en el tractament de trastorns emocionals i processos relacionats amb el sofriment humà des d'una perspectiva integradora i basada en l'evidència.

Compta amb més de 20 anys d'experiència clínica en l'àmbit públic i privat, i ha sigut formadora de nombrosos professionals de la salut mental en l'ús de teràpies com la Teràpia d'Acceptació i Compromís (ACT), Mindfulness o la Psicoteràpia Analítica Funcional (FAP).

En l'àmbit acadèmic, ha participat en projectes d'investigació, publicacions científiques i congressos nacionals i internacionals. Compromesa amb la formació de qualitat, dirigix el Màster en Teràpies de Tercera Generació, on combina rigor científic, pràctica clínica i una visió humanista de la psicologia. Ha participat recentment en diferents intervencions en crisis amb poblacions afectades per la DANA.

+info:

     

ADRIANA BRULL ESTEVE

Directora de centre - Psicòloga, sexòloga i terapeuta de parella

Centre de psicologia Adriana Brull

Psicòloga general sanitària formada a la Universitat de València, especialitzada en sexologia clínica i teràpia de parella. Seguisc una orientació psicològica integrativa, en acabar la meua formació reglada vaig cursar un postgrau com a agent d'igualtat, per la qual cosa la meua teràpia té perspectiva de gènere. Durant els últims anys m'he interessat en l'abordatge del trauma, completant la meua formació en EMDR i el model parcuve. 

Fa 7 anys vaig emprendre i actualment tinc un centre de psicologia a València que compta amb un equip de 8 psicòlogues, hem atés a més de 600 pacients durant estos anys, d'altra banda, soc docent del màster de sexologia clínica i teràpia de parella de AMIR avalat per la UDIMA. També divulgue a través del meu instagram professional @seressexuados que actualment té una audiència de més de 20 mil seguidors.

+info:

     

Mª DOLORES NAVARRO PÉREZ

Responsable de formació i gestió de projectes

IRENEA Institut de Rehabilitació Neurològica

Diplomada en Fisioteràpia per la Universitat de València i llicenciada en Psicologia per la UNED. Doctora en Psicologia per la Universitat de València i Neuropsicòloga Acreditada.

Des de l'any 2002 s'encarrega de les labors de coordinació assistencial del tractament rehabilitador de pacients amb dany cerebral adquirit. Actualment és la responsable del Departament de Formació i Gestora de Projectes de l'Institut de Rehabilitació Neurològica (IRENEA) d'Hospitals VITHAS. Els seus coneixements en el camp de la fisioteràpia i la neuropsicologia li han permés aprofundir en l'estudi de la interrelació de les habilitats motores i cognitives d'esta població.

Durant estos anys, la seua activitat professional s'ha centrat en l'estudi de predictors de recuperació en pacients amb dany cerebral adquirit, així com en el desenvolupament i aplicació de les noves tecnologies i realitat virtual al camp de la neurorrehabilitació. Actualment compta amb prop de 20 articles publicats en revistes nacionals i internacionals i més de 70 presentacions en congressos i fòrums científics. Així mateix, ha participat com a investigadora en 7 projectes científics provinents de convocatòries competitives tant nacionals com internacionals. 

+info:

     

IGNACIO JUSTE CUENCA

Psicòleg especialista en psicologia sanitària, forense i mediació

Ment Valencia S.L.

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de València.

Expert en el sector durant mes de 12 anys. 

Perit Judicial Forense del Col·legi Oficial de Psicòlegs Jurídics de València, pertanyent i membre del L.O.P.F. (Llistat Oficial de Psicòlegs Forenses del Col·legi de Psicòlegs de València). Director de PsicoVal - Centre de Psicologia Aplicada i Jurídica a València.

Expert en elaboració d'informes pericials sobre custòdia de menors. Valoració de l'estat mental i tractaments psicològics en Comunitat Valenciana. Expert en mediació familiar, civil i mercantil a la Comunitat Valenciana.

Actualment psicòleg en Ment Valencia S.L.

+info:

     

PEDRO GARCÍA MONTAÑÉS

Psicòleg esportiu

New Level

Graduat en Psicologia per la Universitat de València, Nº de Col·legiat CV 13642, amb màster en Psicologia de l'esport pel Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana

A nivell professional actualment treballa com a psicòleg esportiu en New Level: treball individual amb jugadors (Nordicbet Lliga, Lliga Hypermotion, 1r RFEF, 2n RFEF, 3r RFEF).

Ha treballat també com a psicòleg esportiu a Girona FC (1r Divisió LFP), en Llevant UD, tant femení (Lliga F i Womans Champions League), Llevant UD Futbol Sala (LNFS) i Atlètic Llevant (2n RFEF i 3r RFEF). A més, com a psicòleg esportiu en Club Handbol Morvedre i formador en la Real Federació Espanyola de Salt.

+info: