Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

.
.
.

La Facultat assigna totes les places ofertades a l’alumnat aprovat en la primera convocatòria de les EBAU.

  • 5 d’agost de 2020
Image de la noticia

La Facultat de Dret ha assignat les places que figuraven en la seua Oferta de Curs Acadèmic corresponent a 2020-21. De les prop de 9.000 que n’ha ofertat la Universitat de València, la Facultat de Dret n’aporta més de 1.000. Amb tot, són més de 2.700 les sol·licituds que han quedat en llista d’espera, ja que la totalitat de les places ofertades s’han ocupat amb l’alumnat aprovat en la primera convocatòria de les EBAU. Aquest fet confirma l’interès i acceptació de la proposta formativa de la Facultat de Dret, que combina graus clàssics amb d’altres més moderns i l’oferta mes àmplia de dobles titulacions de tota la Universitat de València. 

Són justament aquestes dobles titulacions les que assoleixen les notes d’accés més altes. El doble grau ADE-Dret exigeix un 12,378 en el torn general, mentre que Dret-Ciències Polítiques i de l’Administració Pública queda molt poc per darrere, amb un 12,262 (i una pujada de la nota d’accés de dues dècimes respecte de l’any passat). Dret-Criminologia la segueix, amb un 12,11 (i una llista d’espera d’unes 450 peticions per una pujada de la nota de tall de més de mig punt); i, per fi, tanca la relació el doble grau Ciències Polítiques i de l’Administració Pública-Sociologia, amb un 11,228. 

Pel que fa a les titulacions de grau, la nota de tall més alta la demanda el de Criminologia, amb un 10,59, el que explica el volum de la llista d’espera: prop de 700 sol·licituds. Per la seua banda, el de Dret, que presenta la major oferta de places en un grau de tota la Universitat de València (560, més les dobles titulacions), requereix un 9,634 per a l’accés; amb tot, han quedat més de 700 peticions en llista d’espera. En ambdues titulacions, la nota de tall ha pujat prop de mig punt respecte del curs passat. Finalment, el grau en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública estableix la nota de tall en un 9,044, que haurà de pujar a l’any que ve quan s’implante la reforma de la titulació i s’oferte una de les modernes d’Espanya. 

Aquestes notes mínimes no amaguen l’existència d’un abundant grup d’alumnes amb expedients entre 13 i 14 punts, que s’integraran el curs que ve en una de les Facultats fundacionals de la Universitat de València en 1499, que és la quarta més antiga de Dret al nostre país i que porta segles formant les elits de les terres valencianes i inclús del territori espanyol. 

La Facultat de Dret vol donar-vos, a totes i tots, l’enhorabona per l’elecció que heu fet. Vos esperem a partir del 14 de setembre, i vos recordem que les classes s’impartiran, amb les condicions de seguretat i salut exigides, en format presencial per a tots els grups de primer curs. Benvingudes, benvinguts als que, de ben segur, seran alguns dels millors anys de la vostra vida!