Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

El programa Erasmus Pràctiques ofereix ajudes econòmiques a aquells estudiants de la Universitat de València i recent titulats per aquesta universitat que desitgen realitzar una pràctica en una institució ubicada en algun dels països europeus que participen en el programa Erasmus+.

FAQ generals (Actualitzades per al curs 2019/2020)

1.Quin és l´import de la beca Erasmus Pràctiques?
La quantia de la beca depèn del país on es realitze la pràctica, d’acord amb els següents grups:

Grup 1. Dinamarca, Finlàndia, Irlanda, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, Regne Unit i Suècia:  400 euros/mes.

Grup 2. Alemanya, Àustria, Bèlgica, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Malta, Països Baixos, Portugal:  350 euros/mes.

Grup 3. Bulgària, Croàcia, Eslováquia, Eslovènia, Estónia, Hongria, Letònia, Lituánia, Polònia, República Txeca, Romania, Sèrbia, Turquia i Antiga República Iugoslava de Macedònia:  300 euros/mes.

Els estudiants d'entorns desafavorits (beneficiaris d'una beca de caràcter general del MECD en el curs 2018/2019 o que tinguen la condició de refugiats o amb dret a protecció subsidiària o que hagen presentat sol·licitud de protecció internacional en Espanya) rebran una ajuda addicional de 100 euros al mes.


2. Quina es la durada mínima i màxima per a rebre l’ajuda Erasmus Pràctiques?
•    Durada mínima: 2 mesos
•    Durada màxima finançada: 4 mesos (la durada de la pràctica pot ser superior a 4 mesos, però els mesos extra no comptaran amb finançament del programa Erasmus+).

Les dates d'inici i finalització han  estar compreses dins del mateix curs acadèmic: des de l’1 de setembre de  2019 fins el 30 de setembre de 2020.

3. M’he de buscar jo l’entitat d’acollida o la Universitat me la busca?

La cerca de l’entitat d’acollida és part del contingut de la pràctica i ha de ser responsabilitat de l’estudiant. Així i tot, la Universitat de València t’ajuda a buscar les pràctiques internacionals de les següents formes:
3.1    La Comissió de Pràctiques del centre recopila l’oferta de pràctiques on s’inclourà també entitats situades en l’àmbit  internacional. Aquesta llista està composta per les entitats proporcionades per l'ADEIT i els contactes que puga tindre el/la Coordinador/a de Pràctiques o altre membre del centre.
3.2    En la web de Relacions Internacionals (www.uv.es/relint), dins de l´apartat Erasmus Pràctiques > Outgoing>Trobar una institució, trobaràs enllaços útils a entitats que ofereixen pràctiques

4. Puc modificar el període de pràctiques?

Sí, de manera motivada, sempre que siga en la mateixa entitat d’acollida i amb l’aprovació de l’entitat i el coordinador de pràctiques.

5. Si no tinc la nacionalitat del país on estic estudiant, puc participar en el programa?
Sí, sempre i quan tingues nacionalitat o permís de residència vàlid en algun dels països participants en el programa Erasmus+ o de tercers països; en aquest cas hauràs acreditar que estàs en possessió d'un permís vàlid per a residir en Espanya durant el període de realització de la mobilitat. Si ets d'un país no europeu has de consultar amb el consolat o ambaixada del país de destinació si necessites tramitar algun tipus de permís o visat.

6. Si ja he gaudit de la beca Erasmus Estudis, puc sol·licitar la beca Erasmus Pràctiques?

D’acord amb el programa Erasmus+ un/a estudiant/a pot gaudir dels ajuts de mobilitat Erasmus (Erasmus Estudis i Erasmus Pràctiques) per un còmput total màxim de 12 mesos en cadascun dels cicles formatius (grau o màster). Aquest límit és de 24 mesos en els graus de Medicina, Odontologia i Farmàcia.

Així doncs, si has gaudit per exemple d’una estada Erasmus Estudis per un total de 6 mesos en els teus estudis de Grau, encara tens “disponibles” 6 mesos per realitzar mobilitats Erasmus, ja siga com a Erasmus Estudis altra volta o com a Erasmus Pràctiques.

7. Què és el “Training Agreement” o “Acord de pràctiques”?
És el document equivalent al "Learning Agreement" per a estudis. És un document personalitzat que inclou: el treball o programa de treball a realitzar, els resultats en termes de coneixement, competències i capacitats a adquirir, les activitats de tutoria, el reconeixement a obtenir després de la realització de les pràctiques, etc.

A més a més, en el cas de la modalitat A, recorda que cal signar l'acord de pràctiques curriculars proporcionat per l'ADEIT, seguint el procediment habitual de la teua titulació

8. Quins són els requisits lingüístics?
La institució d'acollida serà l'encarregada d'avaluar la competència lingüística de l'estudiant candidat per realitzar la pràctica. No s'ha d'acreditar el coneixement lingüístic en el moment de fer la sol.licitud.

9. Erasmus+ for higher educacion students. Frequently Asked Questions

Les preguntes i respostes de la Comissió Europea sobre diversos programes


FAQ Erasmus Pràctiques en Modalitat A

1. Quins requisits he de complir per sol·licitar l’Erasmus Pràctiques en modalitat A?
1.1    Estar matriculat/da en una titulació oficial de la Universitat de València (Grau o Màster) i que aquesta tinga en el seu pla d’estudis pràctiques curriculars integrades.
1.2    No tenir superades les assignatures de pràctiques curriculars integrades en la titulació oficial per a la qual se sol·licita la beca.
1.3    Que el còmput de la durada de la pràctica que desitges realitzar sumada a les estades Erasmus que ja hages realitzar en el mateix cicle, no supere els 12 mesos (o 24 mesos si eres estudiant dels Graus de Medicina, Odontologia i Farmàcia).
1.4    Tenir assignada una pràctica curricular integrada confirmada per l’entitat d’acollida i per la comissió de pràctiques del centre.

2. M’agradaria fer pràctiques a Europa durant el curs acadèmic 2019-2020. Quin es el procediment?

El procediment per a la sol·licitud de pràctiques externes d’àmbit internacional és el mateix que el de la sol·licitud de pràctiques externes d’àmbit nacional. Aquest procediment és establert per la Comissió de Pràctiques de cada centre. Consulta amb el teu centre les condicions per realitzar una pràctica externa.
 
3. Ja tinc una entitat per a fer les practiques. Què he de fer ara?
Si ja tens l’acceptació de l’entitat d’acollida, caldrà que presentes la teua proposta seguint les instruccions del teu centre, per tal d’aconseguir l’aprovació de la proposta de pràctica curricular.

4. Ja tinc l’aprovació de la meua proposta de pràctica curricular signada, puc demanar alguna ajuda econòmica per a la realització d’aquestes pràctiques?
El Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València publica anualment una convocatòria de beques Erasmus Pràctiques per a tots els estudiants de la Universitat de València que tenen assignada una pràctica en una entitat ubicada en un altre país europeu.

5. Puc fer pràctiques internacionals sense sol·licitar una beca Erasmus Pràctiques?
     Sí, en aquest cas sols cal que formalitzes els documents del contracte de pràctiques.

6. Quan he de demanar la beca Erasmus Pràctiques?
El termini de presentació de sol·licituds d'Erasmus Pràctiques per al curs 2019-2020 en modalitat A son els següents:

  • Primer període: del 5 de juny al 16 de juliol de 2019, ambdós inclosos (modalitat A i B) - Tancat.
  • Segon període: de l'1 al 22 d'octubre del 2019, ambdós inclosos (modalitat A per a tots els països de la convocatòria, i modalitat B només per a Regne Unit) - Tancat.
  • Tercer període: del 9 al 29 de gener de 2020, ambdós inclosos  (només modalitat A) - Tancat.
  • Quart període: del 2 al 24 d'abril de 2020, ambdós inclosos (només modalitat A)


7. Com presente la sol·licitud?
Has de presentar la sol·licitud mitjançant el formulari on-line ENTREU abans de l’inici del període de pràctiques. L’accés al formulari es troba ubicat en www.uv.es/entreu

8. Quina documentació he de presentar amb la sol·licitud?
La sol·licitud on-line ha d’anar acompanyada de:
8.1    Document acreditatiu de tenir assignada la pràctica per part de la Comissió de pràctiques del centre corresponent.
8.2    També cal incloure l’Annex II de la convocatòria, Acord de Pràctiques, degudament signat per les tres parts (estudiant, empresa i coordinador/a de mobilitat de la corresponent titulació, o bé director/a del Màster).

9. Puc tenir una beca Erasmus Estudis i una beca Erasmus per a pràctiques en el mateix curs acadèmic?
Sí, pots ser Erasmus Estudis i Erasmus Pràctiques durant el mateix curs acadèmic, sempre que siga en períodes diferents. Per exemple, Erasmus Estudis durant el primer quadrimestre i Erasmus Pràctiques durant el segon quadrimestre.

12. Qui és el coordinador de pràctiques del meu centre?

Pots consultar el llistat de coordinadors de pràctiques de cada centre en el següent enllaç.
 

FAQ Erasmus Pràctiques Modalitat B

1. Quins requisits he de complir per sol·licitar la beca Erasmus Pràctiques en Modalitat B?

1.1. Ser estudiant d’una titulació oficial de la Universitat de València (Grau o Màster) en el moment de fer la sol·licitud, en la titulació per la qual demanes la beca.

1.2. Finalitzar els estudis de la titulació oficial per a la qual demanes la beca durant el curs acadèmic 2018-2019.

1.3. Comptar amb l’acord de l’empresa per a la realització de la pràctica.

2. Quan he de demanar la beca Erasmus Pràctiques?
La convocatòria de Erasmus Pràctiques per al curs 2019-2020 en modalitat B romandrà oberta fins el 16 de juliol de 2019 (excepcionalment també en el segon termini per a Regne Unit)

3. Com presente la sol·licitud?
Has de presentar la sol·licitud mitjançant el formulari on-line ENTREU abans de l’inici del període de pràctiques. L’accés al formulari es troba ubicat en www.uv.es/entreu

4. Quina documentació he de presentar amb la sol·licitud?
La sol·licitud on-line ha d’anar acompanyada de l'Acord de Pràctiques, degudament signat per les tres parts (estudiant, empresa i coordinador/a de mobilitat de la corresponent titulació, o bé director/a del Màster).

 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies