Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Anàlisi i Planificació Logo del portal

  • SAP

La Universitat de València augmenta un 7,77% les cites d’articles científics del seu personal investigador en l’últim any

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 10 d’abril de 2024
Plaça Charles Darwin de la Universitat de València.
Plaça Charles Darwin de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) és el tercer centre acadèmic d’ensenyament superior espanyol amb major nombre de cites dels articles científics del seu personal docent i investigador, segons la versió institucional de la base de dades InCites Essential Science Indicators (ESI), i passa de 776.664 en l’edició de 2023 a 837.061 en la d’enguany, un 7,77% més. Per camps de coneixement, la institució acadèmica lidera el rànquing a Espanya en Ciències Agrícoles i també en Economia i Negocis, i encapçala la majoria de classificacions per matèries entre les universitats valencianes. En articles candents per matèries, la UV millora nou posicions i arriba al lloc mundial 31 en Economia/Negocis.

ESI, de l’empresa Clarivate Analytics, és una compilació d’informació estadística construïda amb les dades de Web of Science que mostra les tendències científiques emergents, així com els autors, les institucions, els documents, les revistes i els països que destaquen en cada camp de recerca. Analitza més de 12 milions d’articles en més de 12.315 revistes durant un període d’11 anys. Enguany analitza 9.228 institucions, per 8.557 en 2023. ESI és una ferramenta que permet analitzar la productivitat científica d’una institució i comparar el rendiment professional del seu personal investigador amb el d’altres centres.

En la versió institucional d’ESI, la Universitat de València és tercera en tres classificacions més: en publicacions altament citades (aquelles en l’1% més citat en un camp de recerca en un any específic), amb 720 papers; en articles candents (publicats els dos últims anys i que han rebut un nombre molt alt de cites els últims dos mesos, 32 articles); i en articles d’impacte (suma d’articles candents i articles altament esmentats), amb 721 papers.

En la versió d’ESI per àrees de coneixement, i en el cas de cites d’articles científics, en Ciències Agrícoles la UV repeteix la posició mundial número 91 (1a d’Espanya), és segona estatal en Física, i avança set posicions en Economia i Negocis, de forma que es manté com la millor a escala nacional i en la posició mundial 195. De les 18 matèries en què participa en aquest apartat, la UV és el primer centre valencià en 15 d’elles.

Atenent matèries per nombre de papers publicats, la UV és primera d’Espanya en Economia i Negocis (posició mundial 118), segona en Física i en Psiquiatria/Psicologia, i tercera en Química. En aquestes quatre àrees, la institució es troba entre les 200 millors del món.

En articles altament citats i articles d’impacte, sempre segons matèries, la Universitat de València, a més d’ocupar la posició mundial 33 i primera d’Espanya en Ciències Agrícoles, també és primera d’Espanya en Geociències i també en el camp de la Microbiologia (rang 1-2).

 

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): https://ir.uv.es/c39Nweo

InCites Essential Science Indicators (ESI): https://ir.uv.es/m1kzWtE