UVtransparènciaUniversitat de València Logo del portal

Imatge de la trobada entre els diferents representants
Foto: Peter Pulkowski

L'Aliança Universitària Europea FORTHEM dóna la benvinguda a nous socis i reforça la seua xarxa amb les administracions locals i les cambres de comerç de les diferents ciutats implicades en l'Aliança.

Els passats 22 i 23 de setembre, l'Aliança Universitària Europea FORTHEM es va reunir a Magúncia (Alemanya) per a celebrar la seua primera reunió presencial després de la pandèmia. L'Aliança FORTHEM no es reunia físicament des d'octubre de 2019, data en què va celebrar l'arrancada del projecte a València. A la trobada van assistir representants de les set universitats del consorci (València, Magúncia, Dijon, Palerm, Riga, Yiväskylä i Opole), a més dels representants de les ciutats associades a FORTHEM i de les seues cambres de comerç i indústria. En l'esdeveniment, els portaveus dels ajuntaments, cambres de comerç i de les set universitats van signar conjuntament una declaració de compromís de col·laboració pel desenvolupament de la ciència, la investigació, l'educació i el desenvolupament sostenible en cooperació entre totes les regions.

L'alcalde de València, Joan Ribó, i el vicepresident primer de la Cambra de Comerç de València, Vicente Folgado, van acompanyar i van donar el seu total suport a la Universitat de València, la representació de la qual va ostentar el vicerector d'internacionalització i cooperació, Carles Padilla, per delegació de la rectora María Vicenta Mestre. En una carta enviada al rector de la Universitat de Magúncia, Mestre es va congratular del progrés de l'Aliança i afirmava: “Cap altre projecte en les nostres universitats ha posat en contacte a tanta gent de tota Europa, ja siga en escoles d'estiu, cursos en línia, pràctiques, grups d'investigació o en col·laboració a nivell administratiu. Actualment, més de 500 persones en el conjunt de les universitats estan implicades en el projecte, que té uns ambiciosos objectius, com posar en marxa titulacions dobles i conjuntes, una acadèmia digital compartida, avançar cap a una administració sense papers o mobilitzar en un futur pròxim al 50% del nostre estudiantat, entre altres”.

FORTHEM és una de les 41 xarxes universitàries finançades per la Comissió Europea en el marc del programa ERASMUS +. "En els dos anys que porta activa la nostra Aliança FORTHEM, les set universitats associades ja han fet notables progressos per a convertir-se en una universitat europea transnacional", va destacar el professor Stephan Jolie, vicepresident d'Aprenentatge i Ensenyament de la Universitat de Magúncia. Actualment, l'Aliança té un pressupost assignat per part de la Comissió Europea de 5 milions d'euros i està previst que en la seua futura pròrroga per al període 2022-2027 ascendisca a un total de 24 milions. Durant la reunió de la xarxa de 2021, els membres de l'Aliança també van signar una carta d'intenció amb la Universitat de Agder, a Noruega, i la Universitat Lucian Blaga de Sibiu, a Romania, preparant així la seua posterior inclusió com a membres de ple dret.

Llista d'enllaços:

Imatges: