UVtransparènciaUniversitat de València Logo del portal

Leo Lorenz

Data de nomenament: 26 de de juliol de 2016.

A proposta de: Departament d'Enginyeria Electrònica i la ETSE-UV.

Data d’investidura: 17 de de febrer de 2017.

Padrí/ina: Prof. Dr. Enrique Dede García-Santamaría i Prof. Dr. José Francisco Jordán Martínez.

Apunt biogràfic:

Leo Lorenz (Haibach, Alemanya, 1946) és professor honorari de la Universitat d’Ilmenau (Alemanya) i professor adjunt de les universitats politècniques de Hong Kong, Zhejiang i XiAn Jiaotong. També és membre de les acadèmies de ciències xinesa i alemanya, així com conseller tecnològic governamental a Europa, Estats Units, Japó i Xina.

Graduat en Enginyeria per la Technische Universität Berlin i doctor enginyer per la Universität der Bundeswehr München. Va ser membre del departament d’I+D d’Electrònica de Potència d’AEG, director sènior de la divisió de semiconductors de potència de Siemens, sènior principal en Infineon Technologies, assessorant en l’actualitat a la seua direcció general en l’àrea de semiconductors de potència i de sistemes avançats de l’enginyeria del futur.

El doctor Lorenz és un reconegut expert a nivell mundial per les seues aportacions dins del camp dels semiconductors de potència. Les seues destacades aportacions en aquest camp s’han materialitzat en més de quatre-centes publicacions en revistes i ponències en congressos, més de cinquanta patents internacionals enregistrades, i han estat reconegudes amb els premis Gerard Kliman Innovator Award, William E. Newell Power Electronics Awards, de l’Institute of Electrical and Electronics Engineers, i l’Ernst Blicke Preis.

Documents:
Vídeos de l'acte d'investidura: