• secretaria
 1. Data i lloc de matrícula
 2. Com matricular-te
 3. Documentació que cal adjuntar
 4. Preu de la matrícula
 5. Ajudes a l'estudi
 6. Pagament de la matrícula
 7. Ajuda

Preparar Matrícula 2017-2018

Des de l'1 de juliol pots preparar la matrícula de Grau (i també Llicenciatura/Diplomatura o Enginyeria/Enginyeria Tècnica) del pròxim curs 2017-2018, validant o modificant les teues dades personals en:

http://www.uv.es/preparamat

La preparació i revisió de les teues dades administratives et permetrà estalviar temps el dia de la matrícula i accedir directament a seleccionar les assignatures i grups a matricular.

Les cites de matrícula es podran consultar el dia 21 de juliol (a partir de les 14:00 h.) en la Secretaria Virtual de la Universitat (http://secvirtual.uv.es) i que el període de matrícula serà: del 24 al 28 de juliol, i del 1 al 6 de setembre. Les dates exactes dependran de cada titulació.

1. Data i lloc de matrícula

Per millorar l'organització del procés de matrícula, cada estudiant ha sigut citat en un dia i hora concrets que podràs consultar mitjançant el Portal de l'Alumne a partir del 21 de juliol.

Per consultar l'ordenació per a la citació dels estudiants en titulacions de Grau, pots consultar el Reglament de Matrícula de la Universitat per a títols de grau.

El termini ordinari per a la matrícula és del 24 al 28 de juliol i del 1 al 6 de setembre.

2. Com matricular-te

La matrícula la formalitzes per mitjà de l'aplicació informàtica d'automatrícula del Portal de l'Alumne, que et permet fer tots els tràmits administratius del curs actual.

Abans d'acudir a la cita, hauràs de consultar en la pàgina web del centre els horaris de les assignatures per planificar amb antelació les teues preferències, tenint en compte que, com els grups tenen una capacitat limitada, és possible que no trobes plaça en alguna matèria, per la qual cosa és convenient tenir alguna alternativa prevista.

És convenient que et familiaritzes amb aquesta aplicació abans d'acudir a matricular-te. Per a fer-ho, pots veure una presentació multimèdia que et facilitarà la tasca.

En acabar la matrícula, des del Portal de l'Alumne podràs consultar la informació de la teua matrícula i podràs realitzar posteriors notificacions.

Hauràs de matricular-te de totes les assignatures pendents encara que estigues a l'espera de qualificació definitiva; en el cas que resulten aprovades, seran esborrades automàticament de la teua matrícula d'aquest curs.

Recorda que t'has de matricular un nombre mínim de crèdits segons optes per un règim de matrícula a temps complet o parcial.

3. Documentació que cal adjuntar

Has de portar a la secretaria del centre:

O si estàs en qualsevol d'aquestes situacions:

 • Membres de família numerosa: títol en vigor (sols estudiants de fora de la Comunitat Valenciana)
 • Víctimes del terrorisme: acreditació de la condició
 • Persones amb discapacitat: sols estudiants de fora de la Comunitat Valenciana
 • Has de realitzar pràctiques amb persones menors d'edat: certificació negativa del Registre central de delinqüents sexuals que expedeix el Ministeri de Justícia.

4. Preu de la matrícula

El preu de la teua matrícula es calcula en funció del nombre de crèdits matriculats i del preu que tenen. La quantia dels preus públics es regula cada any amb un decret de la Generalitat Valenciana que es publica en el DOCV per al curs acadèmic corresponent.

Si vols consultar els preus públics per al curs 2017/2018.

Els conceptes que abones en la matrícula són:

 • Crèdits matriculats
 • Assegurança escolar obligatòria per a alumnes menors de 28 anys.
 • Carnet universitari

5. Ajudes a l'estudi

Des d’aquesta pàgina pots accedir a totes les beques i ajudes ofertades pel Ministeri d’Educació, la Generalitat Valenciana, la Universitat de València i altres entitats que oferten préstecs i ajudes al estudiantat universitari.

6. Pagament de la matrícula

L'emissió dels rebuts depèn de la modalitat de pagament i del tipus de fraccionament indicat per l'estudiant en el moment de la matrícula, per tant, es pot sol·licitar:

 • Pagament per domiciliació bancària. Els períodes establerts per a l'emissió i pagament de rebuts del curs 2017-2018 són:
 1. Pagament únic, la primera setmana d'octubre de 2017 .
 2. Fraccionament en 2 pagaments, la primera setmana dels mesos d'octubre de 2017 i febrer de 2018. 
 3. Fraccionament en 6 pagaments, la primera setmana dels mesos: octubre, novembre i desembre de 2017; gener, febrer i març de 2018
 • Pagament amb targeta de crèdit: els rebuts es cobraran en els mateixos períodes que el pagament domiciliat i l'estudiant haurà d'efectuar el pagament a partir de la data d'emissió del rebut mitjançant la plataforma de pagaments en línia de la UV, en un termini no superior a 7 dies.

Per als estudiants de postgrau amb matrícula el mes d'octubre, l'emissió de rebuts es retardarà 1 mes respecte a la planificació anterior. 

A tots els estudiants se'ls emetrà el rebut per al cobrament de les taxes administratives i l'assegurança escolar, fins i tot si s'ha sol·licitat beca abans de l'emissió dels rebuts.

En cas de que et deneguen la beca, s'emetrà un rebut per les taxes que no s'hagen cobrat. Si has optat pel fraccionament en 6 terminis, es regularitzarà l'import corresponent en els terminis pendents de vèncer (menys de 6).

Caldrà tenir en compte els terminis que es publicaran per a evitar l'anul·lació de la matrícula per impagament.

Pe a més informació clica ací

7. Ajuda

Automatrícula 2017. Manual d'ajuda per a estudiants de Graus

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies