Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Com publicar llistes reproducció de YouTube

Pantalla amb la llista de reproducció UVcomunicació

5 de d’octubre de 2021

El gestor web de la Universitat de València permet publicar tant vídeos individuals com llistes de reproducció de YouTube, a la portada o a pàgines interiors. Per a dominar aquesta eina del gestor hem de distingir en primer lloc les funcions de quatre plantilles de component:

  1. TPCVVideoLlistaReproduccio
  2. TPCVVideoLlistaReproduccioInterior 
  3. TPCHomeVideoLlistaReproduccioYoutube
  4.  TPCHomeVideoLlistaReproduccioYoutubeInterior
Plantilla del component i la ubicació dels vídeos
A la imatge podem contemplar encerclats la plantilla del component (Template)
i la ubicació dels vídeos (Elements relacionats)

Encara que hi ha més plantilles de vídeos amb altres funcionalitats que mereixen entrades a banda, ara ens centrarem en aquestes quatre, i en especial en les de les llistes de reproducció de Youtube. 
La primera plantilla reprodueix de forma individual vídeos de Youtube i d'altres plataformes com ara Vimeo. Generem l'element 'Vídeo' i emplenem els camps corresponents (una url per a vídeos de Youtube i un codi per a la resta de plataformes). El component amb la plantilla 'TPCVVideoLlistaReproduccio' reproduirà els vídeos generats que arrosseguem a l'interior del camp 'Elements relacionats' del component, ordenats de forma manual amb la numeració que hi proporciona el propi gestor. 
La mateixa funció farà la plantilla 'TPCVVideoLlistaReproduccioInterior', però en pàgines interiors. 
Però l'objecte d'aquest articles són les llistes de reproducció, que en realitat són col·leccions de vídeos d'una mateixa temàtica, generades només en la plataforma Youtube. L'avantatge d'aquesta plantilla del gestor web és que amb una única url permet reproduir tots els vídeos inclosos en una llista de reproducció de Youtube. 
El procediment és el mateix que en les plantilles anteriors: Amb la url d'una llista de reproducció (per exemple https://www.youtube.com/watch?v=qxJCk_y0zUA&list=PL2Qi6VUyRIXYM5ZasIDcNL_0lIJd2dzEZ, que es correspon amb una llista dela UV sobre eines docents) crearem un nou element 'Vídeo', introduirem la url al camp corresponent i emplenarem la resta, com ara el títol, plataforma, etc. Aquest nou element Vídeo l'arrossegarem a l'interior del component de vídeos, que tindrà la plantilla TPCHomeVideoLlistaReproduccioYoutube. El resultat és una selecció de llistes de reproducció disponibles al bloc de vídeos, com podem comprovar al web de la UV

Etiquetes