Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Projectes d'investigació amb web pròpia en l'entorn UV

Els projectes d'investigació de la Universitat de València (UV) tenen des d'ara l'opció de publicar-se com a web pròpia en l'entorn corporatiu de la UV només clicant un 'check' en el moment de crear un nou element 'Projecte d'investitgació' en el gestor web. Amb aquesta eina cada projecte es pot presentar en un portal independent amb una estructura web i una nomenclatura que es pot personalitzar en funció de les necessitats de cada projecte. 

31 de de maig de 2022

uvprojectes

Aquesta novetat respon a la demanda de donar major visibilitat als centenars de projectes d'investigació que es desenvolupen de forma simultània a diferents departaments, instituts i estructures de recerca de la Universitat.

Amb aquesta nova opció del gestor web els projectes d'investigació es visualitzen en un portal propi, amb una capçalera específica, i una estructura web desplegada en un menú de nomenclatura que es pot personalitzar afegint tantes noves pestanyes com es necessiten. 

Veure projecte com a web específica

Els i les editores dels portals web corporatius que disposen de l'opció de generar projectes d'investigació només han de clicar a la casella 'Veure projecte com a web específica' després d'haver generat l'element 'Projecte' de la forma habitual.

És a dir, al gestor de continguts generarem un nou element 'ProjecteInvestigació' i emplenarem els camps habituals: nom, títol, acrònim, codi de referència, resum del projecte, detall del projecte, entitat o estructura de la UV responsable, investigadors principals i participants de la UV (dels quals només cal posar l'usuari), investigadors d'altres entitats, dades de contacte, dates d'inici i finalització del projecte, entitats finançadores i col·laboradores, resultats de la investigació, i almenys una imatge al camp 'galeria d'imatges'. Cadascun dels camps es reproduirà com una pestanya al menú. Podeu trobar tota la informació desenvolupada al respecte en els tutorials enllaçats a la fi d'aquest post.


Només fent un clic el projecte d'investigació es visualitzarà com una web pròpia amb una capçalera específica i un menú predeterminat

Slide de la portada

Altra imatge obligatòria és la de l'slide de portada, que al gestor es presenta com el camp 'Spot', i que ha de tindre unes dimensions de 1180x200 pixels. Es reprodueix de forma automàtica en totes les pestanyes del web del projecte, tal com es pot visualitzar en la imatge superior. 

imatge

Afegir pestanyes

Una de les principals utilitats d'aquesta eina és la possibilitat de personalitzar el menú, i afegir tantes pestanyes com es necessiten, a les quals podrem anomenar de forma lliure. L'element 'ProjecteInvestigació' reprodueix de forma predeterminada unes pestanyes que es corresponen amb els camps disponibles al formulari. No obstant, al final dels camps predeterminats trobarem les finestra Pàgina addicional i Títol de la pàgina addicional. Cada pàgina addicional ha d'anar acompanyada del seu Títol, i en podrem afegir tantes com vulgam, amb l'avantatge que en fer clic a Pàgina addicional ens trobarem una caixa d'edició idèntica a las dels Textos Lliures on podrem inserir fins i tot imatges seguint els passos descrits en un post anterior

titol i pàgina adicional

Per cadascuna de les pàgines addicionals que creem se'ns generarà una nova pestanya al menú del portal web del projecte, en l'ordre de creació, tal com es pot apreciar a la imatge inferior.  

menu lateral

 

Recordeu que teniu al vostre abast el suport oferit per la UWM de la UV i els tutorials per poder editar el vostre Projecte de manera senzilla:

Etiquetes