Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Cercar novetats al gestor a partir del seu ID

fotografia d'un ordinador amb el gestor obert.

La manera més eficaç i ràpida de trobar en el gestor una novetat ja creada per a modificar-la és mitjançant la cerca per ID.

2 de de març de 2022

Quan generem una novetat i l'aprovem, es publica al web directament, sense "col·locar-la" dins de cap altre lloc. És a dir, les novetats no es troben col·locades a l'arbre de continguts, a diferència d'altres elements com Texts Lliures (TL) o literals, què es contenen dins de les pàgines i als que podem accedir directament desplegant l'arbre.

Llavors, si volem cercar una novetat ja creada per a modificar-la tenim dues maneres principals:

  • Cercar al cercador filtrant per Novetats i després identificar-la per nom o per data de modificació.
  • Cercar directament per ID. L'ID és l'identificador unívoc i inequívoc d'un element dins del gestor, com un D.N.I.

Aquesta última opció es la recomanada gairebé per a tots els casos. La cerca per ID resulta especialment útil per a trobar novetats, ja que aquestes no es troben col·locades a l'arbre de continguts, a diferència d'altres elements com Texts Lliures (TL) o literals, què es contenen dins de les pàgines i als que podem accedir directament desplegant l'arbre.

Conèixer l'ID d'una novetat

L'identificador ID d'una novetat és numèric i el podem identificar dins de la URL o direcció de la pròpia novetat. Aquest ID identifica la novetat en una versió idiomàtica concreta; és a dir, una novetat en valencià tindrà un ID i la seua traducció al castellà tindrà altre diferent.

 

captura d'una URL
Imatge 1. URL d'una novetat amb la part numèrica final assenyalada en groc: és l'ID de la novetat.

 

Una vegada tenim identificat l'ID de la nostra novetat, únicament haurem de cercar-la al cercador en el nostre site. És possible que de vegades no torne resultats; alguns motius podran ser:

  1. la versió idiomàtica d'aquesta novetat no es troba al nostre site (l'han compartida des d'un altre site, es mostra al meu però no pertany a ell).
  2. periòdicament es realitzen actualtzacions de bases de dades al gestor i el cercador no donarà resultats durants uns dies. Si això passa, caldrà que l'usuari o usuària contacte amb www.uv.es/suport per a rebre ajuda durant eixe període.
caixa de cerca amb un ID
Imatge 2. Cerquem l'ID de la novetat que hem copiat des de la URL a la caixa de cerca del site.

 

Cadascun dels elements del gestor, com hem dit, compta un ID, identificador unívoc. Accedint a qualsevol elements i clicant sobre "Metadatos" podem veure quin és aquest ID, com es mostra a la imatge 3.

Imatge de novetat on es troba l'ID.
Imatge 3. L'identificador ID d'una novetat es troba a "Metadatos".

 

 

Etiquetes