Logo de la Universitat de València Logo Unitat Web i Màrqueting Logo del portal

Com programar publicacions

Sala amb ordinadors

El gestor web de la Universitat de València permet programar tot tipus de publicacions, tant novetats, com entrades de blog, activitats, opinions i altres tipus de components. L'eina és ben útil per a donar dinamisme i varietat als portals web.

2 de de setembre de 2020

Una novetat o qualsevol altre element de publicació automàtica, és a dir, que no necessita una col·locació física a l'estructura d'edició, es pot publicar de forma indefinida, o atorgar-li data d'inici i/o final de publicació.

Com programar publicacions

La funció és molt senzilla i útil, en la mesura que permet una major rotació de publicacions, i per tant més dinamisme en el web, i alhora impedeix que notícies d'una temporalitat definida, com ara anuncis o prèvies, queden desfasades.

Quan anem a crear qualsevol publicació (novetat, gaseta, activitat, etc), a la part superior de la pantalla trobarem un menú amb dues opcions: 'Contenido' i 'Metadatos'. En clicar a Metadatos hi trobarem, entre altres camps, els de 'Data d'inici' i 'Data de finalització'. En aquests camps podem assenyalar fins i tot l'hora de publicació o de finalització. La programació es pot fer en qualsevol moment mentre es crea la publicació i no interromp la tasca d'edició.

És important, d'altra banda, fixar-se bé en les dates i les hores que assenyalem en el moment de programar la publicació. S'han donat casos en els que un editor ha escrit per error una data de finalització anterior a la de l'inici i no se li ha publicat la novetat. Cal anar en compte també en què a l'hora de crear una publicació ens apareix a la pestanya de contenido un camp obligatori anomenat 'Data de publicació'. No hem de confondre aquest camp obligatori, que fa només referència a la data en la que s'ha creat la publicació, amb el camp 'Data d'inici' de la pestanya de Metadatos, que fa referència a la data en la qual començarà a publicar-se.

Altre punt en el que cal parar atenció és en la reutilització de novetats ja publicades, una pràctica habitual entre els editors i les editores. Si reutilitzem una novetat o qualsevol altra publicació per a actualitzar-la o donar-li prioritat en l'ordre de publicació, ens hem d'assegurar a la pestanya de 'Metadatos' de que no té data de finalització, atés que en eixe cas, per molt que actualitzem la data de publicació, no apareixerà publicada si la data de finalització ha caducat.

I una darrera qüestió a tindre en compte: les publicacions amb data futura d'inici no es poden previsualitzar en edició. Per a la seua previsualització cal deixar la casella de data d'inici en blanc i emplenar-la una vegada hàgem comprovat el resultat de la futura publicació en previsualització.

Etiquetes