UVSustainability,UVSustainabilityUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

Degustació al Mercat Sostenible i de Proximitat al Campus de Burjassot

  • March 26th, 2024
Cartell del Mercat
Cartell del Mercat

Aquest dimecres 27 de març degustació de productes saludables i sostenibles. Veniu a tastar els productes de proximitat i de temporada. 

Rep la Setmana Santa  amb bons aliments. 

Mercat Sostenible i de Proximitat al Campus de Burjassot. Tots els dimecres lectius de 10:30 hores a 14 hores, en la plaça central front a la cafeteria. 

El Mercat Sostenible i de Proximitat oferix una gran varietat de productes frescos i de qualitat, procedents d'agricultors i productors de la Comunitat Valenciana, que es poden adquirir a preus justos. A més, enguany el Mercat  amplia el sistema de fidelització que premia als clients més compromesos amb el medi ambient i la salut.

 

Per cada 6 euros de compra  realitzada en el Mercat Sostenible i de Proximitat  s'obté un tiquet que es pot canviar per diferents regals. Amb 6 tiquets, es pot aconseguir una botella reutilitzable, ideal per a reduir el consum de plàstic i mantindre's hidratat. Amb 12 tiquets, es pot obtindre un llibre sobre Sostenibilitat, que oferix consells pràctics i reflexions sobre com viure de forma més ecològica i responsable. I amb 25 tiquets, es pot guanyar unes alforges per a la bicicleta, perfectes per a transportar els productes del Mercat  i fomentar l'ús de mitjans de transport sostenibles.

Comandes a Les Marietes per whatsapp al 658100359

Comandes a Camí de l'horta per whatsapp al 682 444 477 o a la web camidelhorta.com

"Menja més verdures
Menjar més verdures, fruites, cereals integrals, llegums, fruita seca i llavors, i menys carn i productes lactis, pot reduir considerablement el teu impacte mediambiental. La producció d'aliments d'origen vegetal sol generar menys emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i requerix menys energia, terra i aigua."

"Fes que els teus diners valguen la pena
Tot allò en què gastem diners afecta al planeta. Tu pots triar els béns i servicis que finances. Per a reduir el teu impacte ambiental, tria productes d'empreses que estiguen compromeses amb l'ús responsable dels recursos i amb la reducció de les seues emissions de gasos i residus. Si invertixes els teus diners en un fons de pensions, per exemple, podries estar donant suport als combustibles fòssils o la desforestació. Assegurar-te que els teus estalvis s'invertixen en empreses mediambientalment sostenibles pot reduir en gran manera la teua petjada de carboni."

Accions per un planeta saludable. Nacions Unides

 

"Pots ajudar al medi ambient comprant aliments locals de temporada, perquè es reduirà l'impacte del transport de menjar. A més, el producte local i de temporada sap millor."

 

"Una dieta rica en aliments d'origen vegetal, com a verdures, fruites, cereals, llegums, fruita seca i llavors, i baixa en aliments d'origen animal, té un impacte mediambiental menor (emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i energia, terra i ús de l'aigua)."

Dades i xifres | Nacions Unides

 

"Per a gran part de la població mundial, el desaprofitament d'aliments s'ha convertit en costum: comprar més aliments dels que necessitem en els mercats, deixar que les fruites i hortalisses es desbaraten a casa o servir porcions més grans del que podem menjar.

Estos costums sotmeten als nostres recursos naturals a major pressió i perjudiquen el nostre medi ambient. Quan malgastem aliments malgastem el treball, l'esforç, la inversió i els preciosos recursos (com a aigua, llavors, pense, etc.) emprats en la seua producció, per no parlar dels recursos emprats en el seu transport i elaboració. Resumint, el desaprofitament d'aliments augmenta les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i contribuïx al canvi climàtic."

15 consells breus per a reduir el desaprofitament d'aliments i convertir-se en heroi del sector alimentari