UVSustainability,UVSustainabilityUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

SustAgri 4.0 Marketing digital per a promoure la sostenibilitat en la indústria agroalimentària

  • March 7th, 2024
Image de la noticia

SUSTAGRI desenvolupa un esdeveniment multiplicador en Canal de Navarrés per a mostrar les seues plataformes de formació en sostenibilitat i comerç en línia per al sector forestal.

El projecte Erasmus+ “SUSTAGRI 4.0: Digital Màrqueting to promote sustainability in the Agri-food sector”, ha desenvolupat una sèrie de ferramentes per al suport a la formació de professionals del sector agroindustrial i d'estudiants de cicles formatius en les branques agrícola, forestal o ramadera. En particular, ha realitzat un curs en línia de formació amb especial focus en competències de digitalització, emprenedoria i sostenibilitat. A més, ha dut a terme una plataforma de comerç en línia per a poder desenvolupar pràctiques de creació de comerços digitals per a la promoció del mercat de proximitat.


El pròxim 22 de març tindrà lloc un Esdeveniment Multiplicador en l'IES La Canal de Navarrés, obert i gratuït, orientat als cicles formatius d'Aprofitament i Conservació del Medi natural i Gestió Forestal i del Medi natural, en el qual els assistents tindran l'oportunitat de conéixer de primera mà estes ferramentes.

Amb tot, en este projecte s'aborden les necessitats de formació del sector agroalimentari en termes de sostenibilitat, digitalització i emprenedoria, amb orientació feia les branques formatives de formació professional en el sector agrari i afins. D'eta forma es respon a les iniciatives de co-creació d'un programa formatiu gratuït per a cobrir les necessitats de competències digitals i d'emprenedoria en el sector agroalimentari, principalment en els punts de producció i venda de la cadena de valor, amb l'objectiu d'incrementar la sostenibilitat en el sector i reduir la bretxa digital. Este programa està destinat tant a professionals en actiu com a estudiants i formadors de grau mitjà i superior en formació professional, en sectors agrícoles, ramaders, pesquers, forestals, jardineria, mercats locals, eco-turisme o afins.

 

Esta formació té un impacte directe sobre la millora de competències profesionalitzants, tant en termes d'intensificació (upskilling) com a reciclatge (reskilling), en línia amb el paradigma de l'Aprenentatge per a tota la vida (Life-long learning), en el qual la Universitat destaca com a agent facilitador d'experiències d'aprenentatge. 

SUSTAGRI és finançat per la Comissió Europea sota la referència 2021-2-IE01-KA220-VET- 000049494, en el marc del Programa d'Associacions Estratègiques per a la Innovació Docent en el Sector de la Formació Professional. 

 

Este projecte està participat per la Universitat de València, a través del Grup d'Innovació Docent en Enginyeria Química i Medi ambient, del Departament d'Enginyeria Química de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València. Forma part d'un consorci liderat per una entitat irlandesa de formació en emprenedoria -F6S-, un institut de desenvolupament agrari grec – iAgroCert-, i dos entitats italianes de formació especialitzada en digitalització i comerç en línia – MVNGO i Quality Culture-.
Accions com este projecte reforcen l'esperit de la Universitat de València com a motor de la transició sostenible de la nostra societat, i posa de manifest el paper de transferència del coneixement a altres sectors de l'educació. De la mateixa manera, es continua nodrint a l'ecosistema valencià d'oportunitats de formació, reflexió i col·laboració en l'àmbit de la sostenibilitat, en línia amb l'esperit de la distinció de la Ciutat de València com European Green Capital 2024, atorgat per la Comissió Europea.

Pot seguir les novetats i publicacions del projecte en: