University of Valencia logo Logo Equality Unit Logo del portal

Programa d'activitats finançades a càrrec de la convocatòria de 2024:

Abril

  • Seminari Universitari “Indómitos textos disidentes para tramar políticas afectivas”.Cartell del seminari

  • El seminari és un espai de creació experimental i d'expressió autoetnogràfica que es construeix dins de l'acadèmia per a assajar, investigar, transitar per altres modes d'escriure l'experiència personal. Escriurem la pròpia història de vida com un acte polític en tant que col·lectiu, inspirant-nos en els indòmits textos dissidents, transfeministes i no eurocèntrics de prestigioses autorxs llatinoamericanes; teixint-nos per mitjà d'estímuls sensorials, motors cognitius, emocionals i ambientals. Escriurem relats de resiliència, resistència, reexistència i de memòria tramant polítiques afectives. Juntes de camí a descolonitzar la universitat, assajant metodologies participatives i sentipensants de les arts, de l'educació popular i dels moviments socials. 

    Lloc: Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació, a les 18:00 h.

    Programa:

- 10/04 Gloria Anzaldúa per Bruxa Gabi Mendieta

- 18/04 Gabriela Wiener per Verd Juana Benítez

- 25/04 Camila Sosa Villada per Rudy Bruña

- 03/05 Mafe Moscoso per Jennifer Abata Carrera

 

  • IV webminari en sociogia de les sexualitats. Marcs, mètodes, complexitats i controvèrsies.cartell webminari

Divendres 19 d'abril a les 10:30 h.

On-line: https://uv-es.zoom.us/j/94858958386

 

En aquesta edició ens centrem en les diverses metodologies socials des de les que s’analitzen les sexualitats, posant de manifest la necessitat d'una investigació reflexiva i crítica que desafie els estereotips, prejudicis i discriminació. La discussió de les metodologies, per tant, es converteix en una plataforma per explorar nous enfocaments i comprendre millor la natura matisada i dinàmica de les identitats i interaccions sexuals. Com que la investigació sobre sexualitats requereix de tècniques innovadores de recollida de dades més enllà de les tradicionals, al webseminari s’incorporen les visuals, la investigació basada en les arts i l'etnografia en línia com a eines per recopilar dades.

Programa:

10.30 h Carmen Romero Bachiller (UCM) – ¿Cómo pensar las disidencias sexuales y de género? Metodologías apócrifas y epistemologías queer

12.30 h  Noemí Parra Abaunza (ULPGC) – “La aplicación del Método Biográfico Narrativo Interpretativo (BNIM) al estudio de las transiciones de género en la adolescencia”.

16.00 h  Antonio Caballero Galvez (URJC) – “Aproximaciones al cuerpo virtual. Herramientas metodológicas interdisciplinares para el estudio de las aplicaciones de citas online”.

  • Més informació i coordinació: Grup de recerca “Corporalitats Socials, Subjectivitats i Dissidències” (COSiDES).

 

  • Jornada “La diversitat afectiva i sexual a l’Edat Mitjana”.

Dimecres, 24 d'abril a les 11:00 h.Cartell de la jornada

Sala Palmireno, Facultat de Geografia i Història

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Convocatòria d'Ajudes 2024*:

*El procediment està finalitzat per al 2024.

La Universitat de València convoca ajudes econòmiques per a l'organització d'activitats, conferències, jornades i altres projectes socioculturals que tinguen com a finalitat l'impuls de la igualtat en la diversitat.

És important seleccionar en la sol·licitud la "Línia 2", que es la corresponent a les activitats i projectes en matèria d'igualtat en la diversitat.

Per a qualsevol consulta o incidència podeu sol·licitar ajuda mitjançant correu electrònic a diversitats@uv.es