Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Anàlisi i Planificació Logo del portal

 • Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

  22/02/24

  La Universitat supera els dos milions i mig de cites dels seus articles científics, un 31,81% més que en 2023, segons el Transparent Ranking

  La Universitat de València (UV) és el tercer centre d’ensenyament superior espanyol i el primer valencià en l’última actualització del Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar, el qual analitza les cites dels articles científics dels autors o autores de cada institució. Entre 2023 i 2024 és quan la UV més ha augmentat el nombre de citacions dels seus articles, en passar de 2.047.064 a 2.698.389 (651.325 més, un increment del 31,81%).

  [Llegir més]

 • Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

  02/02/24

  La Universitat de València ja és tercera d’Espanya al rànquing Webometrics en presència i visibilitat a la web

  La Universitat de València (UV) ha millorat un lloc respecte a gener de 2023, i ja és la tercera d’Espanya al Webometrics Ranking of World Universities, una classificació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) que mesura la presència i la visibilitat de les institucions a la web. La institució, a més, es primera de la Comunitat Valenciana, i millora 16 llocs en la classificació mundial, fins arribar a la posició 188, entre 11.991 centres.

  [Llegir més]

 • Edifici de Rectorat de la Universitat de València. Foto: Miguel Lorenzo.

  19/12/23

  La Universitat de València es col·loca entre els millors centres d’ensenyament superior del món en sostenibilitat

  La Universitat de València (UV) s’ha situat entre les millors del món en el rànquing d’universitats QS Sustainability Ranking ®, el qual classifica 1.403 d’aquests centres a través de la governança, l’impacte mediambiental i el social. En concret, la institució figura en la posició 71 mundial en governança, que avalua la presa de decisions transparents, una cultura organitzativa ètica, representació estudiantil en els òrgans de govern i transparència financera.

  [Llegir més]

 • (D'esquerra a dreta) Dalt: Gustau Camps-Valls, Andrés Cervantes i Domingo Ribeiro. Baix: Juli G. Pausas i Francisco J. Barba.

  17/11/23

  El rànquing global Highly Cited Researchers situa cinc científics de la Universitat de València entre els més citats del món

  Gustau Camps-Valls, Francisco J. Barba, Andrés Cervantes, Juli G. Pausas i Domingo Ribeiro Soriano, investigadors de la Universitat de València (UV), figuren en el Higly Cited Researchers (HCR) 2023, un rànquing que, segons el proveïdor de dades bibliomètriques Clarivate Analytics, engloba l’elit científica mundial pel que fa al nombre de citacions dels seus treballs de recerca.

  [Llegir més]

 • Facultat d’Economia i Facultat de Dret de la Universitat de València.

  02/11/23

  La Universitat lidera a Espanya el Rànquing de Xangai per matèries en Administració d’Empreses, Turisme i Dret

  El Global Ranking of Academic Subjects (GRAS), o Rànquing de Xangai per matèries, ha confirmat la Universitat de València (UV) entre les 50 millors del món en quatre àrees (Teledetecció, posició mundial 26; i Administració d’Empreses, Ciència i Tecnologia dels Aliments i Turisme, les tres en el lloc 48). A més, en tres és la millor d’Espanya (Administració d’Empreses i també Turisme; i Dret, en l’interval 1-2). De les 29 matèries analitzades, la Universitat és primera absoluta d’àmbit valencià en 20, i en l’àmbit espanyol és segona absoluta en dos àrees més: Ciències Atmosfèriques i Teledetecció.

  [Llegir més]

 • Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

  11/09/23

  Dos rànquings confirmen el lideratge de la Universitat de València a Espanya en les àrees d’Economia, Comerç i Negocis

  El University Ranking by Academic Performance (URAP) per camps de coneixement, que classifica les universitats segons els resultats acadèmics en funció de la qualitat i la quantitat de publicacions acadèmiques, ha situat la Universitat de València en el primer lloc d’Espanya tant en Negocis (posició 95 mundial); Comerç, gestió, turisme i serveis (126); com en Economia (lloc 140 internacional). A més, la recent actualització del National Taiwan University Ranking (NTU), sobre rendiment de publicacions científiques i cites, també considera la Universitat de València com la primera de l’estat en l’àrea d’Economia i Negocis, i en la posició mundial 151.

  [Llegir més]

 • Campus de Tarongers de la Universitat de València.

  31/07/23

  La Universitat, tercera d’Espanya en el rànquing Webometrics, que mesura la presència i visibilitat a la web

  La Universitat de València (UV) ha millorat un lloc la seua posició entre les universitats espanyoles respecte a gener i ja és tercera d’Espanya en El Webometrics Ranking of World Universities, classificació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) que mesura la presència i la visibilitat de les institucions a la web. La institució, a més, ocupa la posició 203 mundial entre 11.991 centres –un lloc millor que fa sis mesos–, i es primera de la Comunitat Valenciana.

  [Llegir més]

 • Edifici del Rectorat de la Universitat de València

  30/06/23

  Les investigadores de la Universitat de València publiquen un 12,31% més articles científics que l’any passat

  La Universitat de València (UV) és la número 75 d’Europa, quarta d’Espanya i primera de la Comunitat Valenciana en la versió per al 2023 del CWTS Leiden Ranking, una classificació internacional que mesura l’impacte i la col·laboració científica, la publicació d’accés obert i la diversitat de gènere en investigació. En la classificació, en indicadors de gènere, s’han mesurat 14.439 articles publicats per dones, un 12,31% més que el 2022.

  [Llegir més]

 • Campus de Tarongers de la Universitat de València.

  14/06/23

  La UV, entre les 200 millors universitats del món en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

  THE University Impact Rankings, una classificació internacional que mesura el rendiment de les universitats en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS), situa la Universitat de València (UV) entre les 200 millors del món i entre les huit primeres universitats espanyoles. Com a objectius individuals destacables, la institució acadèmica ocupa la posició mundial 17 en l’Objectiu 4, Educació; o la 21 en l’objectiu 10, reduir la desigualtat entre països i dins d’ells.

  [Llegir més]

 • Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

  24/03/23

  La Universitat de València augmenta el nombre de cites d’articles científics un 10,42% l’últim any

  La Universitat de València (UV) és el tercer centre acadèmic d’ensenyament superior espanyol en nombre de cites d’articles científics, articles altament citats i publicacions entre les més citades, segons la base de dades InCites Essential Science Indicators (ESI). Pel que fa al nombre de cites dels seus articles, la Universitat és la tercera amb major nombre d’Espanya, i ha passat de 703.348 en 2022, a 776.664, un 10,42% més. Per camps de coneixement, les tres àrees en què la institució més destaca són Ciències Agrícoles, Física i Economia i Negocis.

  [Llegir més]