Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Anàlisi i Planificació Logo del portal

 • El campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València, on es troben les facultats de Química i de Física.

  20/06/22

  La Universitat de València, primera d’Espanya en Química i segona en Física, segons el rànquing Nature Index

  La Universitat de València (UV) és la primera institució espanyola d’ensenyament superior en Química, i segona en Física, segons la versió per matèries de Nature Index, una base de dades d’informació sobre investigadors i articles de recerca bàsica publicats en un grup de 82 revistes científiques d’alta qualitat en ciències naturals. A més, la institució està en la posició 154 entre les 500 institucions del món classificades, i és la tercera d’Espanya. En el grup de revistes Nature & Science, és cinquena de l’Estat.

  [Llegir més]

 • Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

  02/05/22

  La UV, entre les cent millors del món en consecució de quatre dels objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU

  La Universitat de València (UV) ha entrat en el grup de les sis universitats espanyoles que lideren la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, segons THE University Impact Rankings, una classificació mundial sobre el rendiment de les institucions d’ensenyament superior respecte a aquest propòsit. El centre valencià, a més, ocupa el lloc número 8 mundial en educació; el 20 en reduir les desigualtats entre països i dins d’ells, el 47 en pau i justícia, i el 88 en salut.

  [Llegir més]

 • Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

  24/03/22

  La Universitat, segona d’Espanya en nombre d’articles científics molt citats els dos mesos següents a la publicació

  La Universitat de València (UV) és el tercer centre acadèmic d’ensenyament superior espanyol en nombre de cites d’articles científics i articles altament citats, segons la base de dades InCites Essential Science Indicators (ESI). També és segona en nombre d’articles molt citats els dos mesos següents a la publicació en relació amb els de la seua àrea (Hot papers) i quarta en nombre d’articles en general. A més, la UV incrementa un 14,89% el nombre de cites dels seus articles respecte al 2021, i arriba a 703.348.

  [Llegir més]

 • Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

  11/02/22

  La Universitat, tercer centre espanyol d’ensenyament superior en el Transparent Ranking de producció científica

  La Universitat de València (UV) és el tercer centre d’ensenyament superior espanyol i el primer valencià en l’última actualització del Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar. La classificació fa un seguiment de les citacions dels articles científics de cada autor o autora i respecte a 2021, la institució ha augmentat el nombre de cites en 371.063 (un 27,92%).

  [Llegir més]

 • Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

  02/02/22

  La Universitat millora en visibilitat a Internet i ja és segona d’Espanya al rànquing del CSIC Webometrics

  El Rànquing Web (Webometrics) d’universitats és una iniciativa del grup d’investigació Cybermetrics Lab del CSIC que analitza 11.998 entitats i en mesura la presència i la visibilitat en la web. Segons l’última actualització, la Universitat de València (UV) millora una posició i ja és el segon centre espanyol d’ensenyament superior, a més del primer valencià. A nivell internacional està al lloc 187 i per indicadors, en Impacte/visibilitat, o número de xarxes externes que rep la UV, millora 66 posicions respecte a 2021 i arriba a la posició mundial 249.

  [Llegir més]

 • Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

  12/01/22

  La Universitat millora al rànquing URAP de producció científica, on és el tercer centre espanyol i el primer valencià

  La Universitat de València (UV) és la tercera institució d’ensenyament superior espanyola, la primera valenciana i millora posicions a escala europea i internacional, segons l’última actualització del University Ranking by Academic Performance (URAP), que mesura la qualitat i quantitat de les publicacions científiques de fins a 3.000 universitats de tot el món. Respecte a l’edició anterior (2020-2021), el centre valencià escala fins al 210é lloc mundial, després d’avançar 7 posicions, mentre que a nivell europeu en puja un, fins al 85.

  [Llegir més]

 • (D’esquerra a dreta). Dalt: Dolors Corella, Pablo P. Boix i Gustau Camps-Valls. Baix: Francisco J. Barba i Artemi Cerdà.

  17/11/21

  Quatre científics i una científica de la Universitat de València, en l’elit mundial pel nombre de cites dels seus articles

  Dolors Corella, Artemi Cerdà, Pablo P. Boix, Gustau Camps-Valls i Francisco J. Barba, investigadora i investigadors de la Universitat de València (UV), figuren en el Highly Cited Researchers 2021, un rànquing amb l’elit científica mundial pel que fa a nombre de citacions dels seus treballs de recerca, segons el proveïdor de dades bibliomètriques Clarivate Analytics.

  [Llegir més]

 • Plaça Charles Darwin de la Universitat de València.

  29/10/21

  La Universitat de València, entre les dotze millors del món en Ciències Agrícoles en el rànquing Best Global Universities

  La Universitat de València (UV) ha millorat per quart any consecutiu a nivell internacional en el rànquing d’investigació Best Global Universities i avança enguany 14 posicions, fins al lloc 212 del món. A Europa, la institució escala fins al 88 (9 posicions). A Espanya es manté com la cinquena millor i és la primera valenciana. Per matèries, la UV ocupa la dotzena posició mundial en Ciències Agrícoles (primera d’Espanya) i és la 68 del món en Salut Ambiental i Laboral, a més de ser primera del Sistema Públic Valencià en 21 de les 27 matèries classificades.

  [Llegir més]

 • Edifici de Rectorat de la Universitat de València.

  02/09/21

  La Universitat lidera a nivell valencià el rànquing THE d’investigació, ensenyament i perspectiva internacional

  La Universitat de València (UV) ha millorat en tots els indicadors del rànquing d’universitats Times Higher Education (THE), una classificació internacional sobre 1.662 centres basada en l’ensenyament, la investigació, les citacions científiques, la perspectiva internacional, la reputació i els ingressos del mercat. A més, la institució lidera el rànquing en la Comunitat Valenciana (interval 401-500 mundial), per 801-1.000 en el cas del següent centre valencià.

  [Llegir més]

 • Facultat d'Economia de la Universitat de València.

  31/08/21

  La Universitat de València, primera d’Espanya en Economia i Negocis, i Ciències Agrícoles al rànquing de Taiwan

  La Universitat de València (UV) ha millorat la seua posició en el rànquing de Taiwan, una classificació internacional sobre rendiment universitari basada en publicacions científiques i cites. La institució és tercera d’Espanya i primera i única valenciana, i guanya posicions a nivell europeu i internacional respecte a 2020 (4 i 1, fins als llocs 79 i 2010, respectivament). Per matèries, el centre és primer d’Espanya en Economia i Negocis, i en Ciències Agrícoles; segon en Física; i tercer en sis: Química, Psiquiatria/Psicologia, Geociències, Ciències Espacials, Ciències Ambientals i Enginyeria i Ambient/Ecologia. Per camps de coneixement, la UV lidera la classificació espanyola en Ciències Naturals.

  [Llegir més]