BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

Dia del Llibre Valencià 2020. Isabel de Villena: Una dona del nostre temps

La Biblioteca Històrica, amb la col·laboració de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, organitza una lectura col·lectiva de fragments de l'obra Vita Christi d'Isabel de Villena.

Amb aquesta activitat, les dues institucions volen apropar a la societat valenciana el valuós patrimoni bibliogràfic que hi custodien, i impulsar el coneixement de l'obra de la primera i única escriptora en valencià de les nostres lletres medievals, una intel·lectual de la València del segle XV, Segle d'Or de les lletres valencianes. Isabel de Villena està considerada a més com una dona avançada al seu temps.

                                         Més informació

 

#PoesiaDesDelSofà Celebració a Facebook del Dia de la Poesia 2020

El dia 21 de març de 2020, per a celebrar el Dia Internacional de la Poesia, es convida a participar en una activitat a Facebook consistent en compartir un video o una imatge llegint un poema. 

 

 

 

Dia del Llibre Valencià 2019. Lectura continuada del Tirant lo Blanc

Amb motiu del Dia del Llibre Valencià, la Biblioteca Històrica organitzà el 20 de novembre de 2019 una lectura continuada de l'obra Tirant lo Blanc oberta a tot el públic. Durant tota la jornada s'hi exposà l'incunable imprés a València el 1490, pertanyent a la col·lecció de la Biblioteca i del qual només se'n conserven tres exemplars al món. 

L'acte començà amb la interpretació musical de dues peces del Llibre Vermell a càrrec de Patricia Garcia (viola) i Elia Casanova (veu). A continuació, es va donar pas a la lectura, en què participaren més de 100 persones.

Accés al vídeo de la Lectura continuada del Tirant lo Blanc en MEDIAUNI

 

Clàssics a la Nau