BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Alma, nou programa de gestió de les biblioteques de la Universitat de València

  • 9 de juny de 2020
Alma
Alma

ALMA/PRIMO és la plataforma que substituirà el software de gestió bibliotecària Millennium, que ha donat servei a la nostra institució durant més de 15 anys. El canvi de sistema està previst per a finals del mes de Juliol.

ALMA és una plataforma de serveis de nova generació allotjada a la núvol que representa una evolució cap a noves formes de gestió i, sobretot, cap a una major integració de funcions. Està especialment dissenyada per agrupar recursos, electrònics i impresos, amb garantia de robustesa i eficiència. Això permetrà a la Biblioteca oferir un millor servei a tota la comunitat universitària, sense oblidar les funcionalitats de l'anterior catàleg. També facilitarà les tasques dels bibliotecaris en millorar els fluxos de treball en la gestió de les col·leccions universitàries, tant impreses com electròniques.

El programari ALMA/PRIMO és, en aquests moments, el programari millor valorat per Institucions acadèmiques europees i americanes.

La  Universitat de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I i la Universitat Miguel Hernández van signar el contracte conjunt de subscripció de la plataforma. Com la Universitat Politècnica de València ja utilitza el sistema ALMA, al llarg del 2020 totes les biblioteques universitàries públiques valencianes treballarem amb la mateixa plataforma de gestió, el que ens permetrà compartir experiències, formació, recursos i serveis.

Estem segurs que aquest canvi, que serà efectiu entre el 21 i el 24 de juliol, redundarà en millors serveis a la comunitat universitària valenciana.