Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

La magistrada del Suprem Ana M. Ferrer parlarà sobre jutjar amb perspectiva de gènere, en l’acte institucional pel 25N

  • 15 de novembre de 2021
Image de la noticia

La Universitat celebra el pròxim 24 de novembre l’acte institucional amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. En l’acte, que començarà a les 18 hores en el Centre Cultural La Nau, la rectora de la Universitat, Mavi Mestre, llegirà el manifest contra la violència de gènere. A continuació la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, dirigirà unes paraules a les persones assistents i donarà pas a Ana María Ferrer García, magistrada de la Sala Segona de lo Penal del Tribunal Suprem d’Espanya, qui oferirà la conferència ‘Jutjar amb perspectiva de gènere’. Ferrer García serà presentada per Elena Martínez, vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València.

Inscripció obligatòria per a assistir a l'acte.

Al dia següent, 25 de novembre, a les 13 hores, hi ha convocada una concentració de 5 minuts a les portes del Rectorat de la Universitat (Av. Blasco Ibáñez, 13, de València).

En un context d’alarma social per diverses sentències que, segons el parer de moltes dones i també de molts hòmens, no tenen en compte la necessària perspectiva de gènere, especialment en dret de família i, sobretot, en matèria de violència de gènere i masclista, el Feminisme ve denunciant aquestes situacions com a exemple que encara tenim una Justícia amb evidents biaixos patriarcals.

És necessari, doncs, generar cultura sobre què s’entén i com s’aplica la perspectiva de gènere a la justícia, i insistir que eixe siga l’enfocament prioritari en l’activitat ordinària de tots els agents judicials implicats (Judicatura, Fiscalia, etc.). Només així es podrà garantir una justícia igual per a dones i hòmens.

Es pot accedir a la gravació de l'acte institucional des del nostre canal youtube. 

Llista d'enllaços: