GIUV2014-195
S'ha demostrat que la reducció de la ingesta de sal, greixos saturats i la ingesta de compostos bioactius amb capacitat antioxidant exerceixen un efecte positiu sobre la salut. El grup d'investigació porta anys estudiant la qualitat nutricional dels aliments i el contingut en compostos bioactius dels aliments d'origen vegetal. S'avalua l'efecte que les tecnologies de conservació tenen sobre aquests, així com també l'evolució d'aquests components durant l'emmagatzematge. També es valoren els menús oferits en la restauració col·lectiva tant en l'àmbit escolar com en institucions per a majors. Finalment s'avalua l'estat nutricional de determinats col·lectius.
- Evaluacion de la aplicacion de tecnologias termicas y no termicas en el procesado de alimentos
- Evaluacion de compuesto bioactivos y otros nutrientes en alimentos de origen vegetal
- Evaluacion de compuesto bioactivos y capacidad antioxidante en vinos
- Estudio y valoracion de ingestas, menus y su aplicacion en restauracion colectiva.
- Valoracion del estado nutricional de la poblacion
- Avaluació de l'aplicació de tecnologies tèrmiques i no tèrmiques (altes pressions hidrostàtiques i polsos elèctric) en el processament d'aliments.S'estudia el contingut de nutrients, compostos bioactius i capacitat antioxidant en aplicar tecnologies tèrmiques i no tèrmiques (polsos elèctrics i altes pressions) en el processament d'aliments d'origen vegetal.
- Avaluació de compostos bioactius i altres nutrients en aliments d'origen vegetal.Es determina el contingut de nutrients, els compostos bioactius i la capacitat antioxidant en aliments d'origen vegetal. S'estudia també la influència de la recol·lecció, el processament i l'emmagatzematge. Es determina la capacitat antioxidant, els compostos fenòlics i el resveratrol en vi tenint en compte la varietat de raïm i el procés de producció.
- Avaluació de compostos bioactius i capacitat antioxidant en vins.Es determina la capacitat antioxidant, els compostos fenòlics i el resveratrol en vi tenint en compte la varietat de raïm i el procés de producció.
- Estudi i valoració d'ingestes, menús i la seua aplicació en restauració col·lectiva..S'avalua el valor nutritiu de menús oferits en menjadors escolars i centres residencials. S'estudien els menús de restaurants i les adaptacions necessàries perquè aquests siguen saludables.
- Valoració de l'estat nutricional de col·lectius.S'avalua la ingesta i l'estat nutricional de diferents col·lectius (escolars, ancians, esportistes,...).
Nom | Caràcter de la participació | Entitat | Descripció |
---|---|---|---|
Equip d'investigació | |||
JESUS BLESA JARQUE | Membre | Universitat de València | Prof. Permanent Laboral Ppl |
MARIA JOSE ESTEVE MAS | Membre | Universitat de València | Catedràtic/a d'Universitat |
CLARA CORTES FENOLLAR | Membre | Universitat de València | Prof. Permanent Laboral Ppl |
CRISTINA JUAN GARCIA | Membre | Universitat de València | Titular d'Universitat |
PAULA LLORENS CASTELLO | Membre | Universitat de València | Personal Investigador |
CLARA GOMEZ URIOS | Col·laborador-a | Università di Bologna | investigador-a |
VÍCTOR PEIRÓ CHILLIDA | Col·laborador-a | Universitat de València - Estudi General | estudiant-a de doctorat UVEG |
- Elaboración de zumos de frutas y hortalizas.
- Otro procesado y conservación de frutas y hortalizas.
- Elaboración de vinos.
- Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal
- altes pressions, polsos elèctrics, pasteurització, vegetals, fruites, sucs, capacitat antioxidant, compostos bioactius, vitamines
- vegetals, fruites, sucs, recol·lecció, emmagatzematge, compostos bioactius, capacitat antioxidant
- vegetales, uva, vino, recolección, almacenamiento, compuestos bioactivos, capacidad antioxidant
- Ingestes dietètiques, valoració nutricional
- Estat nutricional, ancians, xiquets, esportistes