Living-Lab d'alimentació i salut - Food&HealthLabLL - FoodHealth

Referència del grup:

GIUV2015-212

 
Descripció de l'activitat investigadora:

L'activitat investigadora se centrarà en les següents línies d'investigació: Desenvolupament i implementació de la Qualitat i Seguretat en els aliments. Elucidació, cerca i estudi d'extractes i/o compostos bioactius d'origen alimentari. Desenvolupament de nous productes alimentaris. Investigació bàsica i aplicada mitjançant el desenvolupament i estudi d'assajos clínics en l'àmbit de les patologies associades a la Nutrició. Desenvolupament de noves eines basades en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per al seu ús en Educació Alimentària a nivell docent i assistencial. Avaluació antropomètrica, nutricional i ajudes ergogèniques en l'esport.

 
Pàgina Web:
 
Objectius cientificotècnics:
  • Analisis y control de alimentos
  • Desarrollo de la Educacion Alimentaria como herramienta de prevencion y tratamiento de patologias asociadas a la Nutricion
  • Estudio de la Nutricion en lo referente al estado nutricional y la ingesta de alimentos en grupos de poblacion y pacientes con diversas patologias
  • Determinacion de nuevos biomarcadores en patologias nutricionales
  • Nuevas tecnicas aplicadas en gastronomia
 
Línies d'investigació:
  • Qualitat i seguritat alimentaria.Control microbiològic d'aliments. Sistemes de traçabilitat i APPCC. Anàlisi de contaminants mitjançant cromatografia líquida-espectrometria de masses: estudi de tècniques d'extracció, desenvolupament de mètodes analítics, interpretació de dades analítiques amb ús de tècniques quimiomètriques.
  • Estudi d'extractes i/o compostos bioactius d'origen alimentari.Assajos de la funcionalitat i biodisponibilitat en cultius cel·lulars i in vitro. Anàlisi metabolòmic (CL-EM) i interpretació dels resultats (Foodomic), caracterització de compostos bioactius, avaluació de l'estabilitat en matrius, biodisponibilitat in vitro de compostos bioactius.
  • Desenvolupament de nous productes en la indústria agroalimentària.Disseny i adaptació de nous productes alimentosos a partir d'aliments tradicionals, enriquiment/fortificació d'aliments, valoració de la composició nutricional de productes alimentosos i la seua millora, estudi de nous materials, estudi de l'estabilitat.
  • Estudis clínics.Valoració/intervenció nutricional: Estudi de funcionalitat de compostos bioactius en pacients amb determinades patologies i/o tractaments; estudis retrospectius i prospectius poblacionals. Disseny i desenvolupament de productes alimentaris dirigits a grups de població seleccionats.
  • Tecnologies de la informació i la comunicació.Disseny d'eines basades en les TIC en l'àmbit docent, assistencial i sanitari.
  • Avaluació antropomètrica, nutricional i d'ajudes ergogèniques en l'esport.Avaluació de la composició corporal, l'estat nutricional i l'eficàcia de substàncies que augmenten el rendiment esportiu. Avaluació i desenvolupament de productes destinats a l'ajuda ergogènica i l'alta competició.
 
Components del grup:
Nom Caràcter de la participació Entitat Descripció
JOSE MIGUEL SORIANO DEL CASTILLODirector-aUniversitat de ValènciaCatedràtica/Catedràtic d'Universitat
Equip d'investigació
CARLA MARIA SOLER QUILESMembreUniversitat de ValènciaProf. Permanent Laboral Ppl
JESUS BLESA JARQUECol·laborador-aUniversitat de ValènciaProf. Permanent Laboral Ppl
JUAN FRANCISCO MERINO TORRESCol·laborador-aUniversitat de ValènciaCatedràtic/a d'Universitat
 
CNAE:
  • Ensayos y análisis técnicos.
  • Investigación y desarrollo experimental en biotecnología.
  • Otra investigación y desarrollo experimental en ciencias naturales y técnicas.
  • Educación universitaria.
  • Actividades hospitalarias.
  • Otras actividades sanitarias.
  • Elaboración de preparados alimenticios homogeneizados y alimentos dietéticos.
  • Fabricación de productos para la alimentación de animales de granja.
 
Estructura associada:
  • Institut Universitari de Ciència dels Materials (ICMUV)
 
Paraules clau:
  • Microbiologia, contaminantes, trazabilidad, desarrollo analitico, interpretacion resultados, control de calidad
  • Bioactividad, biodisponibilidad, foodomica, estabilidad, caracterización, análisis, cromatografía
  • Nuevos productos, diseño, enriquecimiento, composicion nutricional, envases, biomateriales, Materiales, Implementación
  • Valoracion nutricional, intervencion, patologias nutricionales, estudios in vivo, estudios in vitro
  • Videos educativos, material didactico de educacion alimentaria, tecnologia de la informacion y la comunicacion, redes sociales,plataforma de divulgación
  • Antropometria, nutricion deportiva, ayudas ergogénicas, aumento del rendimiento deportivo