Els Grups d'Investigació de la UV (GIUV), regulats al capítol I del Reglament ACGUV48/2013, pel qual es desenvolupa el procediment per a la creació d’estructures d’investigació, són estructures bàsiques d'organització i desenvolupament de l'activitat investigadora, resultat de la agrupació d'investigadors, lliure i voluntària, per raons de coincidència estable en els seus objectius, infraestructures i recursos, compartits entorn d'unes línies d'investigació comunes, afins o complementàries amb compromís temporal d’estabilitat, consolidació i treball conjunt, i capacitat de finançament sostenible.

Els Grups d’Investigació inclosos en l’àmbit d’aplicació de l'esmentat Reglament estan inscrits al Registre d’Estructures d’Investigació de la Universitat de València (REIUV), sota la dependència del Vicerectorat d’Investigació. La seua informació bàsica pot consultarse en aquesta pàgina web.

Participants

Les dades relatives als grups d'investigació que figuren en els diferents mitjans de difusió de la informació que s'utilitzen no suposaran, en cap cas, un pronunciament ni un compromís respecte de la vinculació laboral o acadèmica de les persones que figuren, amb la Universitat de València, sent la seua inclusió responsabilitat exclusiva de els/as directors/as dels grups. La seua actualització es realitzarà a petició de les persones interessades.

.

  • Grups inscrits al Registre d'Estructures d'Investigació de la Universitat de València - REIUV

Microbiologia molecular dels rents del vi - Wineyeasts

Referència del grup:

GIUV2013-171

 
Descripció de l'activitat investigadora:

Estudi a nivell molecular de la resposta a estrés dels llevats vínics durant el seu ús industrial i de la seua rellevància en a l'eficiència fermentativa. El grup principalment es dedica a la caracterització de la resposta a estrés oxidatiu i de la seua relació amb la longevitat dels llevats.

 
Pàgina Web:
 
Objectius cientificotècnics:
  • Identidificacion de los mecanismos moleculares implicados en la respuesta a daño oxidativo durante el uso industrial de levaduras vinicas
  • Estudio del impacto de la regulacion del metabolismo en la longevidad de las levadura S cerevisiae durante el proceso de fermentacion vinica
  • Identificacion de compuestos quimicos artificiales y nutraceuticos capaces de atenuar el daño oxidativo y de retrasar el envejecimiento
 
Línies d'investigació:
  • Estudi a nivell molecular de la resposta a estrès dels rents del vi durant el seu ús industrial i de la seua rellevància en la seua eficiència.Estudi a nivell molecular de la resposta a estrés dels llevats vínics durant el seu ús industrial i de la seua rellevància en a l'eficiència fermentativa. El grup principalment es dedica a la caracterització de la resposta a estrés oxidatiu i de la seua relació amb la longevitat dels llevats.
 
Components del grup:
Nom Caràcter de la participació Entitat Descripció
Equip d'investigació
AGUSTIN ARANDA FERNANDEZCol·laborador-aInstituto de Geografia e Ordenamento do Territórioinvestigador-a
 
CNAE:
  • Elaboración de vinos.
 
Estructura associada:
  • Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SYSBIO)
 
Paraules clau:
  • Vino, levadura vínica seca activa, estres oxidarivo, envejecimiento