La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, l’ambaixador extraordinari i plenipotenciari de la Federació Russa a Espanya, Yuri P. Korchagin, el director executiu de la Fundació Russkiy Mir, Vladimir Kochin, i el delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, han presidit la inauguració del Centre Rus acompanyats d’un grup d’estudiants que han donat la benvinguda en rus, valencià i castellà.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha afirmat que ‘no a soles inaugurem un centre de formació, inaugurem un pont que permetrà intensificar les relacions i nexes entre els dos països, i en el nostre cas, amb centres i universitats russes’. ‘Docència de qualitat, investigació, transferència de coneixement i compromís amb la cultura són les missions que tenim com universitat pública i que ben segur es reforcen amb el Centre Rus de la Universitat’, ha asseverat la rectora.

A les seues paraules, l’ambaixador de la Federació Russa Yuri P. Korchagin ha agraït el recolzament tant de la Universitat com de la Fundació RussKiy Mir que han fet possible la inauguració hui del Centre Rus. L’ambaixador, qui ha recordat que Espanya és el país amb més estima entre els russos, ha destacat que ‘és un honor tindre un nucli rus a València, perquè no es a soles per estudiar rus, és també per comprendre l’anima russa, per a estretir llaços entre els nostres dos països’.

Vladimir Kochin, de la Fundació Russkiy Mir, ha manifestat que ‘és un honor inaugurar hui el Centre Rus a la Universitat, una de les universitats més antigues i prestigioses d’Europa que a partir de hui és converteix en un soci prioritari per a nosaltres’. ‘Per a Espanya, aquesta inauguració és una gran finestra al nostre pais per a comprendre molt millor eixe gran desconegut que és Rússia, dos països amb un gran llegat històric i cultural que permetran enriquir-nos mútuament’, ha puntualitzat Kochin.

Altres autoritats que han assistit a la inauguració han sigut el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Carles Padilla; la vicerector d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero; la secretària general de la Universitat, Mª Elena Olmos; el gerent de la Universitat Juan Vicente Climent; la delegada de la rectora per als i les estudiantes, Meme Elizalde; la degana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Amparo Ricós; el degà de Geografia i Història Josep Montesinos; el degà de Dret, Javier Palao; el cònsul honorari de la Federació Russa, Ramón Congost; la presidenta del Club Encuentro Manuel Broseta, Amparo Matíes i el director de l’INTRAS, Francisco Alonso.

El Centre Rus, el segon d’una universitat espanyola després del de la Universidad de Granada, esta situat al Campus de Tarongers, en concret als Instituts del carrer Serpis. El centre pretén ser un dinamitzador de les relacions entre els dos països alhora que potenciarà els estudis eslaus amb una amplia oferta formativa que inclourà cursos de tots els nivells, títols dobles i programes de mobilitat. A més, compta amb una completa biblioteca, recursos informàtics i nombroses xarxes per a la investigació i la recerca.

Així mateix, el Centre Rus difondrà i popularitzarà la llengua, literatura i arts russos amb una àmplia oferta de programes d’aprenentatge de la cultura russa. També servirà com nexe d’unió entre la societat russa i valenciana per augmentar les relacions i els coneixements mutus.

La Fundació ‘Russkiy Mir’ és una institució pública de la Federació de Rússia que te com objectiu principal popularitzar la riquesa de l‘idioma rus i de la cultura del seu poble. D’aquesta forma, amb la creació del Centre Rus, la Universitat de València comptarà amb un valuós instrument per a reforçar la cooperació bilateral en els àmbits acadèmic, cultural i científic.

Data: 5 de d’abril de 2019.

Lloc de realització INTRAS.

Organitza Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació.

Imatges: